Lars Findsen langer ud efter departementschefer: De mangler modet til at sige fra

Tidligere FE-chef Lars Findsen var en populær taler på Folkemødet, hvor der både kom anekdoter fra fængselstiden og et lille svirp til de nuværende departementschefer. 

Lars Findsen fik sammen med Claus Hjort Frederiksen en lang stående applaus, da et arrangement på Folkemødet var overstået. 
Lars Findsen fik sammen med Claus Hjort Frederiksen en lang stående applaus, da et arrangement på Folkemødet var overstået. Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Redaktionen

Køen strakte sig flere meter både foran og bagved teltet i den bagende sol over Allinge, da Lars Findsen lørdag eftermiddag var i samtale med Claus Hjort Frederiksens tidligere særlige rådgiver Jacob Winter.

På forreste række var der plads til selvsamme Claus Hjort (V), der modtog Lars Findsen med et varmt håndtryk, da den tidligere spionchef entrerede scenen. De to blev også genstand for en lang og stående applaus fra publikum ved samtalens afslutning.

Lars Findsen lagde ud med at redegøre for den komplekse sag, der er berammet til at løbe over stablen i Københavns Byret til april næste år.

Adspurgt om kendelserne, der lå bag aflytningen af ham, svarede han, at han "ikke kunne tro sine egne ører", da han i retten blev gjort bekendt med dem.

Lars Findsen rettede samtidig en kritik af udviklingen i toppen af embedsværket med en anklage om, at departementschefer mangler modet til at sige fra og i stedet forlader sig på at parere ordrer.

I samtalen var der også fundet plads til anekdotefortællinger fra Lars Findsens tid i Hillerød Arrest, hvor han sad varetægtsfængslet i 71 dage.

Særligt fortællingen om, hvordan han i arrestens tv-stue havde siddet omringet af de øvrige indsatte, da navneforbuddet mod ham blev ophævet, gjorde stort indtryk blandt publikum.

Historien om, hvordan en Bandidos-rocker på lillejuleaften havde beklaget sin nød til Lars Findsen over at sidde spærret inde i højtiden for indbrudstyveri, vakte til gengæld stor latter i det tætpakkede telt.

Ved samtalens afslutning fik Lars Findsen selskab af Claus Hjort Frederiksen, der mente, at sagen mod Lars Findsen var en "bevidst handling på at udstille ham på den værst tænkelige måde".

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00