Regeringen præsenterer nyt om såkaldt coronapas

Posted by Altinget.dk on Tuesday, 2 February 2021

Regeringen og erhvervslivet indgår samarbejde om at udvikle digitalt coronapas

CORONAPAS: Et nyt samarbejde mellem regeringen, erhvervslivet samt kulturlivet skal skabe et digitalt coronapas til danskerne.

Emma Qvirin Holst

Et digitalt coronapas er på vej til danskerne.

Regeringen, DI og Dansk Erhverv er blevet enige om at udvikle en ny digital løsning, som på sigt kan bruges som en del af en gradvis genåbning af det danske samfund.

Det fortæller fungerende finansminister, Morten Bødskov (S), som onsdag morgen har præsenteret aftalen sammen med Dansk Industris administrerende direktør, Lars Sandahl, og Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen.

Samtidig vil regeringen udrulle et coronapas til de erhvervsrejsende som i slutningen af februar via sundhed.dk kan fremvise, hvorvidt de er vaccineret. Det vil svare til det pas, som de rejsende i dag kan bruges til at fremvise en negativ coronatest.

”Det er helt afgørende for, at vi kan genstarte det danske samfund, at virksomhederne kan komme op på fuldt blus igen. Mange danske virksomheder er globale virksomheder med hele verden som marked,” udtaler Morten Bødskov i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Regeringen lancerer derfor hurtigt en løsning, der kan anvendes i forbindelse med rejser, og vil desuden undersøge muligheden for at lave et digitalt coronapas, der kan bruges i flere sammenhænge.”

Uafklaret, om pas skal bruges til andet end rejser
Foruden erhvervslivet vil kulturlivet også blive inddraget, oplyser Finansministeriet. Det er forventningen, at det vil tage tre til fire måneder at udvikle et digitalt coronapas, som kan bruges i andre forbindelser end handelsrejser.

Når det er udviklet, er hensigten, at det kan udrulles lige så snart, at sundhedsmyndighederne mener, at det er forsvarligt. Og det vil dermed kunne indgå som et element i en genåbning af det danske samfund, hvor passet for eksempel vil kunne give adgang til koncerter, sportsbegivenheder og restauranter.

Regeringen vil dog først på et senere tidspunkt tage endelig stilling til, om det skal bruges til andet end rejser.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Brian Mikkelsen

Adm. direktør, Dansk Erhverv, bestyrelsesformand, Nationalmuseets Museumsråd, bestyrelsesnæstformand, Kraks Fond, bestyrelsesnæstformand, Ove K investfond, formand, Ordrupgaard Advisory board, bestyrelsesmedlem, ATP, bestyrelsesmedlem, Pension Danmark
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Lars Sandahl Sørensen

Adm. direktør, Dansk Industri, næstformand, PensionDanmark

Morten Bødskov

Erhvervsminister, MF (S)
BA i samfundsfag (Aalborg Uni. 1994)

0:000:00