Ny måling: Danskerne dumper regeringens digitale dagsorden
MÅLING: To tredjedele af vælgerne afviser blankt regeringens forsøg på at brande sig selv som digitalt fremsynet. Dermed går Løkke glip af en oplagt mulighed for at vise resultater, vurderer kommentator. Brian Mikkelsen hæfter sig ved, at danskerne ikke frygter ny teknologi.
Klaus Ulrik Mortensen
JournalistHvad der var tænkt som en tiltrængt sejr for fagbevægelsen, blev hurtigt framet som et misforstået heltekvad til maskinstormerne, da Karsten Hønge som en firskåren Mette Blomsterberg tirsdag eftermiddag serverede toppyntet lagkage i SF’s partilokaler på Christiansborg.
Anledningen var som bekendt, at samkørselselskabet Uber efter to års trakasserier med staten endelig opfangede duften i bageriet og besluttede at lukke den danske del af tjenesten ned.
”Det er en glædens dag, at Uber nu skal køres til ophugning. Jeg græder tørre tårer. Jeg vil bare ønske Uber go’ tur hjem,” sagde transportordføreren med et bredt smil bag sine lagkager.
Regeringen skal ikke tro, at der automatisk er opbakning til noget, bare fordi det involverer digitalisering og nye teknologier. Det er Uber jo et klart eksempel på. Hvis regeringen stirrer sig blind på digitaliseringen, kommer den ud af trit med både vælgere og folketing.
Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget
Hvor Karsten Hønge mente at gå borgernes ærinde ved at beskytte den danske model, lød kritikken, at han blot lystrede en altmodisch taxabranche. Og at man i øvrigt ikke sådan kan spænde ben for teknologien.
Ingen opbakning til digital dagsorden
Men noget tyder på, at den brovtende fynbo er i trit med danskerne. To målinger, som Norstat har foretaget for Altinget, viser nemlig, at regeringens annoncerede digitale dagsorden ekkoer meget svagt i vælgerskaren.
Først svarer kun seks procent af de adspurgte, at spørgsmålet om digitalisering i høj grad er vigtigt for dem.
Og siden sølle syv procent, at de frygter, at automatisering og kunstig intelligens i høj grad truer deres professionelle fremtidsudsigter.