Thulesen om DF’s fremtid: Vi skal dyrke vores unge talenter

SOMMERMØDE: Flere af de unge talentfulde medlemmer i Dansk Folkeparti skal frem i frontlinjen. Sådan lød det fra DF-formand Kristian Thulesen Dahl til Altinget Sommermøde.

Emma Qvirin Holst

I løbet af de kommende år skal Dansk Folkeparti sørge for at skabe mere synlighed omkring dets yngre talenter.

Det skal give en større talentmasse, hvorfra der en dag kan findes en afløser for Kristian Thulesen Dahl.

"Vores opgave i de kommende år er at få vores mange talenter til at fylde mere,” sagde Kristian Thulesen Dahl på Altinget Sommermøde.

Formanden afviste dog samtidig alle tanker om, at der allerede nu lurer en mulig afløser i kulissen, der kunne tage over efter ham.

”Jeg har ingen planer om at forlade formandsposten i Dansk Folkeparti,” sagde han.

I kølvandet på partiets vælgerlussing ved folketingsvalget for et år siden, og de efterfølgende dårlige meningsmålinger har flere medlemmer heriblandt partiets tidligere medlem af Europa-Parlamentet Anders Vistisen kritiseret Kristian Thulesen Dahls evner som partileder.

Det har også fået flere medier til at spekulere i, om der er et formandsopgør under opsejling. Men det blev afvist af Thulesen Dahl.

Politikken fejlede intet, men kommunikation skrantede
Netop de dårlige meningsmålinger kommenterede DF-formanden også på under Sommermødet. Ifølge Altinget seneste snit af målinger, som er udarbejdet af professor Kasper Møller Hansen, står Dansk Folkeparti til at få 7,4 procent af stemmerne og dermed miste to af sine nuværende 16 pladser i Folketinget.

Det er en yderligere nedtur fra valget, hvor partiet gik fra 37 til 16 mandater.

Ifølge Kristian Thulesen Dahl skyldes den manglende opbakning ikke, at partiets politik ikke har genlyd i befolkning. Skylden tilfalder derimod partiets politikeres manglende evne til at forklare politikken.

”Vi skal være bedre til at fortælle danskerne om det,” sagde Kristian Thulesen Dahl og tilføjede, at de under den tidligere regering havde glemt bruge ”tilstrækkelig tid” til at fortælle, hvorfor partiet agerede som det gjorde.

Accept af Nye Borgerliges invitation
Under Sommermødet fik Kristian Thulesen Dahl også anledning til at gentage partiets nyeste standpunkt i forhold til deres EU-politik. I sin tale på grundlovsdag slog han fast, at Dansk Folkeparti vil have Danmark ud af det europæiske samarbejde.

Den klare understregelse af partiets EU-modstand har siden affødt en invitation til samarbejde fra Nye Borgerliges formand Pernille Vermund.

Og den vil DF-formanden gerne tage imod.

Han er dog endnu ikke sikker på, at han stoler på troværdigheden i Nye Borgerliges EU-modstand.

”Jeg skal lige være sikker på, hvad vi skal samarbejde om,” sagde Kristian Thulesen Dahl og tilføjede:

"Jeg ved ikke om det er strategisk eller taktisk betinget."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, MF (løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)