Paula Larrain: TV 2 dumper i faget journalistik

KOMMENTAR: Med sagen om de somaliske kvinder blev vi alle lige mindet om, hvor overfladiske tv-nyheder kan være, og hvordan presseetikken glemmes, når det drejer sig om minoriteter. TV 2 ender med at udstille både sig selv og en række kvinder, som de slet ikke kender nok til, skriver Paula Larrain.

Mikael Kamber er tydeligt forarget. Med slet skjult vrede over, ”hvor dårligt det står til” med integrationen, lægger han op til et indslag fra Vollsmose, hvor reporter Mathias Hobolth Østerlund har været på besøg i en forening for somaliske kvinder.

I indslaget ser man, hvordan reporteren researcher via håndsoprækning. Han har ikke mødt de implicerede før, men har fået lov til at tage ordet og stille nogle spørgsmål til et privat møde.

Kvinderne rækker ikke hånden i vejret, da han spørger, om de kan dansk. Og det, kære venner, skulle være dokumentation på disse kvinders samlede sprogkundskaber. Ingen tests, ingen rolige samtaler, ingen overhørte samtaler mellem kvinderne og deres dansktalende børn. Dog får vi lov at se og høre en kvinde hoppe ind og ud af dansk i et interviewklip.

”Det er lidt svært”, som hun siger. Hun forstår godt dansk, siger hun også. Der står en tolk lige ved siden af, så i stedet for at gøre sig umage, kigger hun hele tiden på vedkommende efter hjælp. Det er ikke så mærkeligt endda. Navnlig hvis man er usikker på hele situationen.

Og ja, hendes performance er ikke imponerende. Det kan hele Danmark så sidde og være forarget over. Stærkt ansporet af nyhedsværten og af reporterens pauseringer før for eksempel ordet ”kontanthjælp”. De får tilsammen meget klart kommunikeret til deres seere, at her er der noget, vi alle bør være meget forargede over.

Jeg er også dybt forarget. Men det er mest over TV 2's ringe journalistiske niveau. Her i punktform:

Det er uetisk at udstille helt almindelige mennesker foran et kamera. Det er journalistens ansvar at sikre sig, at den deltagende kan overskue konsekvenserne af at stille op til interview. I de presseetiske regler står det beskrevet på følgende facon under overskriften ”adfærd i strid med god presseskik”:

”Ved indsamling eller offentliggørelse af information bør andres tillid, følelser, uvidenhed, manglende erfaring eller svigtende herredømme ikke udnyttes.”

Kunne den somaliske kvinde overskue, at hun og hendes venner ville blive trukket igennem forargelsens mølle, fordi de ikke er gode nok til dansk? Næppe. Kunne TV 2's journalist overskue reaktionerne? Formentlig.

TV 2's journalist har ikke foretaget en individuel undersøgelse af de enkelte kvinders sprogkundskaber. Derfor kan han heller ikke slå fast, at de 11 kvinder ikke kan dansk. Det er givet, at de ikke taler lige så godt dansk som ham.

Men hvor godt kan de tale sproget, og kan der være andre end forståelsesmæssige grunde til, at de ikke responderer på en fremmed mands opfordring til håndsoprækning? Hvad nu hvis kvinderne er bange for at række hånden i vejret, fordi de helst ikke vil interviewes eller optræde på kommando foran snurrende kameraer?

Ordet ”ghetto” er politisk og anvendes politisk. Når Mikael Kamber bruger betegnelsen ”den såkaldte ghettoopgørelse”, skal der som minimum sættes en afsender på. Det er regeringens opgørelse.

Det er en stærkt omstridt opgørelse, politisk funderet og kan dermed ikke bare præsenteres, som om det var et forskningsresultat, vi alle har anerkendt metoden af. En regering er ikke bare en autoritet, den er også en part. Derfor kan TV 2 ikke blot ukritisk følge en regerings dagsorden uden også at være kritisk den anden vej.

Allerede i oplægget bliver indslagets bias slået fast med syvtommersøm. TV 2 er slet ikke i tvivl om, at det er dybt forargeligt, at disse kvinder ifølge deres opfattelse ikke taler godt nok dansk. Men er det en nyhedsudsendelses opgave at konkludere så bastant på noget, der er et spørgsmål om relativ vurdering?

Personligt er jeg ikke forarget over, at første generation hænger bagefter sprogligt. Det er ikke særlig relevant, hvad jeg mener personligt. Jeg siger det blot for at illustrere, at der altså findes mere end en mening på det her område.

Østerlund beder en tilfældig advokat give sit besyv med om, hvad der sker, hvis man ikke kan tale dansk, og hvordan det er at søge job uden sprogkundskaber.

Ja, advokaten var tilfældigvis til stede i lokalet, og så må han jo være en slags jobekspert? Det er da dejlig let, at man kan få så meget i ”kassen” på et enkelt møde, men almindelig kildekritik ville nok rubricere vedkommende som udenforstående og en i sammenhængen fuldkommen irrelevant kommentator.

Det kan sagtens være, at det er for galt, at nogle mennesker er dårligere til at lære sprog end andre. Der findes også en masse danskere, som ikke er særligt boglige, ligesom der finder mange somalier, der taler glimrende dansk.

At folk er forskellige, kan der være mange forklaringer på. Det gælder også for kvinderne i indslaget. Man kan bare ikke komme vadende ind i en privat klub og forlange, at folk skal diske op og forklare sig, bare fordi den lokale tv-station kommer og skal have noget kød og blod på en historie om statistik.

Hvis TV 2 skulle have lavet noget kvalificeret journalistik til deres søndagsudgave, kunne de have været på besøg hos flere af dem, uden kamera. Lært dem at kende, spurgt til deres liv, forberedt dem på spørgsmålene, og så prøve at fortælle os seere det eneste, som er relevant for os at vide fra dem, nemlig: Hvorfor har det været så svært at lære dansk? Helt neutralt, med indsigt og med indlevelse. Derpå skulle vi som seere nok selv kunne bedømme, om vi synes, det er godt nok.

Det ville have været god, oplysende journalistik.

TV 2's indslag dumper med et brag. På trods af rimelige sprogkundskaber og højt lønnet arbejde.

---------

Paula Larrain er uddannet journalist og er bl.a. tidligere jourhavende på Berlingskes udlandsredaktion, diplomatisk korrespondent med sikkerhedspolitik som speciale og senere nyhedsvært på TV-Avisen. Hun er i dag selvstændig ordstyrer, foredragsholder, klummeskribent og radiovært på P1. Klummen er alene udtryk for skribentens.

Forrige artikel Søren Espersen: Hvor er jeg dog træt af Kommunist-kina Søren Espersen: Hvor er jeg dog træt af Kommunist-kina Næste artikel Lisbeth Knudsen: Kongehuset forener københavnere, jyder, unge og gamle Lisbeth Knudsen: Kongehuset forener københavnere, jyder, unge og gamle
 • Anmeld

  Stig

  TV 2's indslag dumper med et brag

  Og det gør - stort set - alle de andre medier også.
  "Journalistik", er blevet til useriøs luftning af mere eller mindre ligegyldigt pladder om ligegyldige banaliteter.

 • Anmeld

  Hans-Georg Nielsen

  Helt enig

  TV2 mangler, trods 30 år i Danmark, åbenbart elementære presseetiske egenskaber.

 • Anmeld

  Ida Damborg

  Tusind tak Paula

  Tusind tak for din gennemgang af grundlæggende journalistiske principper. Det er ikke første gang, at jeg ser nyheder og tænker: Mon de mennesker ved, hvad de bliver brugt til... Journalisten ved, at historien skaber ramaskrig gennem nationen... Jeg ville heller ikke række hånden op, hvis jeg sad i en gruppe og ikke vidste, hvad det skulle bruges til.

 • Anmeld

  Bjarne Salomonsen

  Hvor har du ret.

  Egentlig håber jeg det "kun" er dårlig journalistik. Man kan jo frygter at den statsejet tv station også vil plisegardiner det store flertal i folketinget som gerne vil bruge selv enkelteksempler på at fortælle at det er også er alle ikke vestlige indvandre der er skyldige i alt dårligt i vores samfund. Aldrig fortæller de hvor de selv har svigtet. For selvfølgelig er det vigtigt med en god integration, men hvem kan blive vel integreret på egen hånd.
  Lad os nu få en oplyst debat om det emne. Lad os få samlet en viden om hvorfor det går godt for de tusindvis af ikke vestlige indvandere som fungerer godt i vores samfund, og lad os bruge det til at lære hvad vi gør de steder det ikke fungerer.
  Ja ja jeg ved godt at der ikke er så mange stemmer i det på den korte bane ( næste folketingsvalg).

 • Anmeld

  Marianne Frederik

  Enig, men politikere er heller ikke kildekritiske

  Politikere i Folketinget reagerer forarget og taler om stramninger.
  Det gælder partier fra SF til DF. Kun Radikale, Alternativet og Enhedslisten er undtagelsen.
  Det gør flertallet, fordi de tror, at det giver stemmer, men de kommer ikke med forslag, der egentlig løser problemerne for dem, der lever på fattigdomsydelser, manglende uddannelse og job.
  Medierne undersøger aldrig eller sjældent, hvad der faktisk hjælper, og hvorfor der ikke gøres mere i den retning.


 • Anmeld

  Mogens Hansen

  Præcis...

  At så stor en meningsdanner som TV2 anvender så stærkt manipulerende metoder er meget bekymrende. De er blevet en populistisk megafon. Man frygter der ligger en strategi bag. Tak for dette debatindlæg, som udtrykker det som jeg længe har følt..

 • Anmeld

  Henrik · Blogger og kommentator

  Godt brølt

  Som altid en direkte og skarp analyse.

 • Anmeld

  Preben von Skjoeth · journalist

  NAIVE PAULA GUNGRER VIDERE

  Jeg er enig I, at indslaget kunne være bedre, men Paula Larrain fortsætter i sin egen, stærkt venstreorienterede og naive stil. Lige så snart man ikke er enig med Paula, er Fanden løs i Laksegade.

  Alene det, at Paula Larrain godkender, at det er OK, de omtalte kvinder ikke har lært dansk, skriger til himlen. Men det blæser Paula på, mens hun tordner videre mod kollegerne, i en stil, som havde Paula monopol på at have de rigtige meninger.

  Nu er Paula så heldig, at hun får en super betaling for at skrive ligegyldige klummer, men hun glemmer, at man faktisk skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Og det gør de omtalte kvinder ikke.

  Paula Larrains klumme er en hån mod de tusinder af kvinder, som er til rådighed på arbejdsmarkedet. Og som godt ved, at de må yde for at kunne nyde. Men så langt tænker Paula Larrain ikke.

  Derfor er Paula Larrains klumme lige så dårlig journalistik, som det TV2,- og DR med, dagligt leverer. Så der er ingen grund til at falde på halen over Paula Larrains meninger om de fremmede, som ikke - gentager IKKE - vil indordne sig det danske samfund. Men godt vil have vores penge!

 • Anmeld

  Inge Møller Beck

  Enig - det er overfladisk journalistik

  Jeg er enig i, at det er overfladisk journalistik. Ligeså overfladisk er det, når man konkluderer, at kvinderne generelt ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet - og omtaler det som en hån mod de kvinder, der står til rådighed. Vi bliver nemt revet med på bølgen af forargelse, når vi ser udsendelsen, men ingen af os ved noget om, hvordan de kvinder fungerer, og hvad jobcentret gør / har gjort for at få dem til at deltage i aktiviteter eller være jobsøgende.

 • Anmeld

  Kurt Svennevig Christensen · Fiskeriekspert

  Det man siger er man selv

  Preben det taler til din fordel at du er enig med Paula og alle andre at indslaget kunne være bedre, men så er alt godt om dit bidrag til denne meget vigtige debat også sagt. Paula Larrain har desværre alt for meget ret i sin kritik af det journalistiske niveau i dette TV2 indslag.

 • Anmeld

  Steen Kolstrup · Pensionist

  Med mere end to årtiers fravalg af TV-nyhederne

  Som samfundsengageret, nysgerrig borger, bliver jeg kun bekræftet i, at min afstandtagen fra at se DR 1 og TV 2 nyheder, er en rigtig beslutning. Hellere vil jeg læse min avis, høre radio og vælge relevant orientering og analyser fra nettet, f.eks. Altinget. Herigennem er det meningsfyldt, at følge, eksempelvis Paula Larrains indlæg! Det relevante udtag af nyhedsudsendelserne, dækkes dygtigt med hendes analyserende journalistik! Tak for det.

 • Anmeld

  Steen Quaade · Pensioneret omsorgsmedhjælper, assistent ved DSB, edb-operatør, taxichauffør og m.m.

  Preben von Skjoeth har intet lært af PL’s artikel

  Du tordner ud af samme vej som TV2, og med udgangspunkt i udsendelsens udokumenterede budskab. Tag dine blå briller af og læs artiklen endnu en gang, hvis du tør give dig selv den mulighed at lære noget om presseetik.

  Tak til Paula Larrain for en opmærksomhed på dårlig og god presseetik.
  Med venlig hilsen

 • Anmeld

  Chr. Bruun

  Fint indlæg!

  TV2s bidrag til dagens nyheder var virkeligt ringe den aften.

 • Anmeld

  Torben Christensen · SFO-Leder

  Man kunne også have valgt....

  ....at besøge 14 somaliske kvinder i Væksthuset i det sydlige Aarhus.. De kan noget særligt.
  Vi havde 4 af disse skønne kvinder i deres lange kjoler i vores madloge, som består af 25 mænd i deres bedste alder; ca pensionsalder.
  De guidede os gennem en aften med madlavning - ælte dej til den rigtige konsistens, krydderier og grøntsager i skøn sammenblanding....på dansk.
  De repræsentere vel helt sikkert også en anden større gruppe somaliske kvinder.
  Der kan og vil noget. Lad os da få dem eksponeret som en berigelse.

 • Anmeld

  Bertel Haarder · MF

  Ikke helt enig.

  Jeg er for en gangs skyld ikke helt enig med Paula Larrain. Af den simple grund at statistikken jo siger, at det var typiske eksempler, vi så.

 • Anmeld

  Kis Kjær

  Tak for sund fornuft

  Ja sådan kan man ikke hænge mennesker ud . Det er tydeligt, at kvinderne ikke er blevet gjort bekendt med hvorfor TV2 er der!

 • Anmeld

  Hans-Georg Nielsen

  Til BH

  Som medlem af Venstre er det min opfattelse, at det er et skråplan at begynde at behandle / omtale mennesker ud fra statistik. Som bekendt kan statistik bruges til næsten alt. Fy skamme, Bertel.

 • Anmeld

  Helle Hansen · Beboer i Gellerupparken med i Q-husets bestyrelse.

  Bydelsmødre i Gellerup hilser Retsudvalget velkomme (på dansk - kommer det i TV2)

  Spændende om åbningsindslaget på TV2 Nyhederne i aften bliver et indslag, hvor Gellerups Bydelsmødre, på dansk byder Peter Skaarup og Folketingets Retsudvalg velkommen til Gellerup her til formiddag?

 • Anmeld

  Søren Degnbol Pedersen · Strandskade

  Men bestået som agitatorer - gatekeepers!

  Helt enig og tak Paula Larrein!
  Som det fremgår af denne tråd er der mere i det end som så! Altså ikke alene de journalistiske principper for god faglighed er i spil her!
  Nej TV2 er som Lars von Trier har udtalt – ” Det værste der er hent den danske befolkning i nyere tid” mandens motiver skal jeg lade være usagt – men ret - det har Lars von Trier!
  TV2 er en ynglehule for liberale, ultra-liberale og superliberale med ganske få undtagelser! Med et sugerør nede i et lønniveau der er komplet ude af proportioner i relation til det udførte arbejde. Denne faktor befordrer måske en individuel selvforståelse af at være født til de liberales stjernehimmel. Indtil alders -grænsen er den primære årsag til at man smides ud som et gnasket skrog!
  Om der er tale om. Som en anden i denne tråd signalerer, en strategi, kan være vanskeligt at afsløre – men om den politiske manipulation der udspringer fra TV2 hersker der ingen tvivl! Sikkert er det, at mediet ikke fungerer ud fra redelige journalistiske principper. Snarer mere i retning af en snæver gatekeeper strategi!
  I nyhedsfladen slås der ganske vist smut henover kritiske emner, der også er kritisk orienteret mod den borgerlige/liberale politiske verden. Spaden sættes imidlertid sjældent mere end et stik i jorden! Særligt når fx EU er på tale eller for den sags skyld kritik af LLR og dennes lakajer!
  Kiosk baskere a la temaet for denne tråd, benyttes til stemnings og opmærksomheds skift! Således offentlighedens fokus, drives væk fra andre mere prekære sager der kan ramme den borgerlige/liberale verden.
  Dertil, at snart sagt alle, såkaldte eksperter man benytter sig af. Er af liberal/borgerlig observans og gives mulighed for at spinne frit og uimodsagt! Udskiftningsgraden er ikke eksisterende, et grelt eksempel er Hans Engel
  Ser man bort fra skamridningen af de journalistiske dyder!
  Er sammenfaldet med LLRs ubegavede og fixe ide om hvornår han er statsminister og ikke! Sammenlignelig med. Hvornår TV2 mener sig at være underkastet oplysningspligt som statsfinansieret (Licens) eller ej! En svingdør hvor man blot omgår et givent krav om regnskabs indsigt i nogle programmer, ved at etablere eksterne selskaber. Hvorfra der så indkøbes program materiale fra – og vupti – ingen oplysningspligt! Så altså helt på linje med LLRs sidegade vekselèr- jura – altså plat!

 • Anmeld

  Niels Jørgen Langkilde · Direktør, fhv MF og fhv medlem af Etisk Råd

  Så kan vi ikke stille spørgsmål mere, hvis det er fortolkningen af etikken

  Kære Paula. Godt forsøgt. Som meget dårligt talende portugisisk i Brasilien, så har jeg sympati med dit forsøg på et forsvar. Jeg så ikke udsendelsen, men jeg kan forstå, at man spurgte nogle kvinder om de kunne tale dansk. Det svarede de så ikke på. Hvis man ikke kan spørge om noget så enkelt som folk sproglige muligheder, så kan man som journalist ikke arbejde med almindelige mennesker og interviewe dem. Hvis etikken er så gal, så send den i Pressenævnet. Selv om min tillid til dem er behersket, så kunne det være interessant at se, hvad de sagde. Eller bedre og mere sikkert: Gå i retten med sagen, hvis I tor på den.

 • Anmeld

  Kim Kaos

  Det er for ringe

  Det er for ringe, at de ikke har lært at gøre det på den rigtige røde-DR facon.

  Først bruger man et par måneder på, at finde 11 somaliske kvinder der kan dansk og som er i arbejde.

  Så bruger man nogle dage på at medietræne dem og fortæller dem hvad man vi spørge om og hvordan de skal svare.

  Så øver man lidt mere foran et kamera og når man så er sikker på at de alle kan deres svar forfra og bagfra - så optager man udsendelsen - gennemredigere den og fjerner alt der kan ødelægge det glansbillede man forsøger at fremmane.

  Bagefter bruger man så udsendelsen som bevis på, at alle somaliske kvinder i Danmark både kan sproget og er i arbejde.

  Paula er og forbliver en vaskeægte apparatchik - en del af DRs gamle nomenklatura der hader at få forstyret sin virkelighed med fakta

 • Anmeld

  Thomas Krag · Debattør og IT-udvikler

  Rigtigt nok

  Radio 24/7 havde i morges et indslag, hvor en underviser, der kendte to af de medvirkende somalier, sagde, at de to pågældende altså godt kunne forstå og tale dansk.

 • Anmeld

  Erik Wilms · Pensionist

  Journalistik

  Jeg skal ikke kloge mig på det journalistiske, men jeg ved at mange indvandrere, der har boet i Danmark både 10, 15 og 20 år og som stadig ikke kan tale et forståeligt dansk. Så det er et helt normalt billede af situationen.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger. vælger. pens. lærer

  Tak, Paula Larrain, fordi du igen...

  stiller skarpt og griber pennen.
  Tja. Så udsendelsen og krøllede tæer medens det løb koldt ned ad ryggen.
  En helt igennem manipulerende og ubehageligt udstillende udsendelse. Det var så tydeligt, at de fleste forhåbentligt kunne gennemskue mål og hensigt.
  ....
  OBS: Er der nogen her, der ved, om det er blevet lovbestemt, at begge forældre skal i arbejde....eller om det stadigvæk er tilladt at vælge, om den ene part passer "gesjæften" derhjemme.
  Som jeg husker udsendelsen, så fremgik det ikke, om deres mænd var i arbejde, og hvordan deres familiesituation i det hele taget var, ...og heller ikke hvilke tilbud og hvilke indsatser, man kommunalt havde sat i værk for at hjælpe kvinderne videre.
  ....
  Et grundlæggende spørgsmål: HVORFOR er det så attraktivt at udstille mindretalsgruppers eventuelle svagheder ?? I min optik er det ene og alene et svaghedstegn og en taktik, man benytter, hvis man vil hævde sig selv.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Re: Bertel Haarder

  Som vælger forventer jeg, at vores ledende, ansvarlige politikere også tager deres vurderinger og beslutninger ud fra meget andet end statistik!
  ....
  Ifølge en ""sand"" svensk statistik, kan man som cyklist undgå at blive kørt ned, hvis man sørger for at drikke kaffe medens man cykler Det fremgår nemlig ifølge statistikken, at ingen nogensinde er blevet kørt ned medens de cyklende drak kaffe.....Og "Det er ganske vist" ifølge statistikken...... :-)
  Vh. I.R.Bertelsen

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen · Pensionist

  Somali kvinder.

  Ja, så er forargelsen fra fru Larrain der i gen. Denne gang drejer det sig om et indslag fra TV2.
  TV2 Nyhederne havde et interview med en flok kvinder i indvandrerghettoen, Vollsmose i Odense.
  Jeg så selv indslaget og MIN forargelse går på den kendsgerning at de fleste af disse, indpakkede, kvinder ikke forstod eet ord dansk.
  Jeg fatter ikke at det kan lade sig gøre at bo her i så mange år, uden, at kunne eet ord dansk, og ligeledes forarger det mig at disse kvinder kan gå på kontanthjælp så længe, uden at der gribes ind, enten med udvisning eller TVANGS ANVISNING til et stykke arbejde.
  HVIS man vil kaldes "dansker" må det nødvendigvis forventes at man, i det mindste, taler et forståeligt dansk, ellers har det ikke nogen som helst mening.

 • Anmeld

  Finn Kjerrumgaard · Pensionist

  Hej Paula Larrain! Tak for dit indlæg.

  Jeg håber det bliver taget op i presselogen i morgen søndag. Indslaget var så pinligt dårligt arbejde, at det ikke fortjener at blive betegnet som journalistik.

  Jeg vil godt tilføje at medierne generelt er langt bedre ind deres rygte. Med nogle få undtagelser.

 • Anmeld

  Arne Lund · pensioneret trafikrådgiver

  TV2 - en del af det borgerlige propagandaapperat

  Larrin har ret igen.
  Når der skal fyres op under fordomme og uvidenhed, så står TV2 altid parat. Det er ikke for ingenting, at kanalen siden dens start sidst i 80'erne, er blevet kaldt for Venstre-kanalen. Det bør dog rettes til Venstre og DF-kanalen.
  TV2 har overtaget den rolle som EkstraBladet havde i 90'erne, da Tidehvervs-redaktør Svend Ove Gade, agerede fødselshjælper for DF. Uden EkstraBladets velvillige assistance, var DF aldrig blevet det partiet er i dag. Nu er det så TV2 der altid står parat til at kolportere fordomme og uvidenhed om "de fremmede". Tænk blot på udsendelsen "Moskeerne bag sløret", der var fyldt med manipulationer, og som virkelig gav krudt til de borgerliges hetz mod "de fremmede".
  Værd at lægge mærke til, at i forbindelse med medieforhandlingerne, da er de ingen af de blå politikere eller Dansk Medier, der kritiserer TV2, og det til trods for, at den er delvis licensfinansieret, og ganske som DR også har en meget besøgt nyhedssite. Og til trods for, at TV2 stjæler rigtig mange af avisernes annoncer, så er kanalen fredet, for den opererer jo på markedsvilkår, siger Dansk Industri.
  Én af forklaringerne på, at TV2 er fredet af de blå og af erhvervslivet, er, at TV2 aldrig fremsætter kritik af politikere, samfundsforholdene og af erhvervslivet, Tværtimod så fedter og slesker kanalen for magthaverne.
  Nå ja, og skal det jo ikke glemmes, at siden TV2 kom på banen, da er det generelle niveau for medierne faldet betragteligt. DR mener åbenbart, at man skal konkurrere med TV2 om seerne, og det gøres ved at sænke niveauet nedad og nedad og nedad.....

 • Anmeld

  Erik Wilms · Pensionist

  Journalistik

  Til Bertelsen: Du skriver følgende: "Et grundlæggende spørgsmål: HVORFOR er det så attraktivt at udstille mindretalsgruppers eventuelle svagheder ?? I min optik er det ene og alene et svaghedstegn og en taktik, man benytter, hvis man vil hævde sig selv".
  Umiddelbart kan din påstand lyde sympatisk, men på den anden side skal journalister jo beskrive virkeligheden og sandheden er jo at man sagtens kan klare sig i de parallelsamfund, som er opstået her i Danmark, uden at kunne et ord dansk. I min optik er det også et spørgsmål vilje.

 • Anmeld

  Erik Wilms · Pensionist

  Somalikvinder

  Til Allan Gorm Larsen · Pensionist: Du skal have ros for et indlæg tæt på virkeligheden. Jeg fatter heller ikke, at man ikke vil lære sproget i det land, som man selv har valgt at bo i. Det drejer sig om manglende vilje til at lære dansk. På den måde kommer de aldrig til at bidrage til det danske samfund, som har bekostet deres ophold.

 • Anmeld

  Thomas sand

  Tv2

  Din artikel gjorde mig i godt humør igen. Tak for det

 • Anmeld

  hans preben pedersen · Vi Grønne EUer !!!!!

  ER RACISTER EN BELASTNING FOR DANMARK !!!

  Jeg har haft en forretning i Odense hvor jeg havde
  mange Somalske kunder de talte alle dansk også
  Somalske kvinder !!!! Men mennesker som aldrig har
  gået i en skole som en dansk !!!! skal mødes med venlighed og ikke med racistiske tv2 journalisters uforskammethed !!!!!!!!! Venligst hp.

 • Anmeld

  Peter Weis · ingeniør

  til Allan Gorm Larsen og Erik Wilms

  Jeres oplevelse af udsendelsen, at "de fleste" af de somaliske kvinder "ikke forstod et ord dansk", illustrerer jo glimrende LArrains pointe om at TV2 har lavet et forskruet indlæg, som ikke viser nogen sandhed. Og I er begge to hoppet i med begge ben.

 • Anmeld

  Erik Wilms · Pensionist

  Somalikvinder

  Til Preben von Skjoeth: Jeg undrer mig også over at nogen kan bo i Danmark 19 år og stadig ikke taler sproget.
  Hvorfor klandrer Paula Larrain TV2 for dårlig journalistik, når det er en kendsgerning at alt for mange kan gemme sig i et af parallelsamfundene og der klare sig uden at kunne tale dansk.
  En PL's klakører udtalte: At når man udleverede andres svagheder er det en taktik, man benytter, hvis man vil hævde sig selv.
  Er det her skoen trykker, Paula Larrain?
  Peter Weis: Det er desværre dig der er hoppet på limpinden.

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen · Pensionist

  Hoppet på.

  Jeg mener absolut ikke at jeg er hoppet på noget som helst, tvært imod!.
  En kendsgerning er, at der bor adskillige muhammedanske/somaliske kvinder og mænd, som ikke taler eet ord dansk, i det at disse overhovedet ikke interesserer sig for Danmark og dansk kultur.
  De er kun interesseret i vores velfærd, som de tærer, godt og grundigt på.
  Erobring er mange muhammedaneres egentlige formål.

 • Anmeld

  hans preben pedersen · Vi Grønne EUer !!!!!

  HVOR ER EFTERKOMMERNE AF DE POLSKE # ROOOE-ARBEDERE # !!!!!!

  Ja du er en af dem !!! tak !!! de skabte nye gener til det nedslidte danske indavl !!!
  ER DER NOGET SMUKKERE END EN SMUK SOMALSK KVINDE !!!!! VELKOMMEN !! IKKE MINDST
  TIL DEN UNGE GENERASION !!! I BERIDER DET DANSKE SAMFUND !!!! Venligst hp.

 • Anmeld

  Anna Sørensen · Pædagog og lærer

  Hel fatal dårlig journalistik, som Detektor med al tydelighed viste!

  Redaktøren på TV2 havde som eneste svar på Detektors meget grundige undersøgelse bare det svar igen og igen at DR havde lavet en større fejl om programmet...
  Jamen, det holder jo på ingen måde....

  Mage til elendig journalistik skal man lede længe efter! Jeg har selv set gennemgangen i Detektor, P1. Her er ikke kun tale om fejl, man fristes til at sige fejl lavet med vilje, for TV2 har helt klart vinklet historien, så den fik mest omtale, mens man var ret ligeglad om deltagerne i programmet nu var helt med på hvad de blev spurgt om... Helt hovedrystende er det jo fx at den journalist, der udtaler at kvinder ikke kunne tale dansk, selv havde gået rundt en halv times tid forinden, og snakket med de selvsamme kvinder...

  Men se selv Detektors fine og grundige gennemgang.

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen · Pensionist

  Kvinder.

  Hans Preben Pedersen. Hvordan kan man bedømme om en kvinde er smuk, når hun er fuldstændigt indhyllet?.