Sådan stemte de danske parlamentarikere om Juncker

FAKTA: Syv stemte ja, fem stemte nej, og en enkel brød med sine parti-kolleger og stemte blankt. Få overblikket over, hvordan de danske EU-parlamentarikere stemte, da Europa-Parlamentet godkendte den næste formand for EU-Kommissionen.

Christel Schaldemose (S) går imod sine socialdemokratiske kolleger i EU-Parlamentet ved ikke at støtte Jean-Claude Juncker som ny formand for EU-Kommissionen.
Christel Schaldemose (S) går imod sine socialdemokratiske kolleger i EU-Parlamentet ved ikke at støtte Jean-Claude Juncker som ny formand for EU-Kommissionen.Foto: Aldeadle/flickr.com
Michael Hjøllund

Venstres Jens Rohde og Ulla Tørnæs stemte begge ja.

Konservatives Bendt Bendtsen stemte ja.

Radikales Morten Helveg Petersen stemte ja.

SF's Margrete Auken var i tvivl, men stemte ja.

"Ok - det blir lettere end frygtet. Han er ikke en venstre-grøn kandidat, men det er vilkårene. Jeg stemmer ja, nogenlunde trygt," skriver hun på Twitter.

Socialdemokraternes Ole Christensen og Jeppe Kofod stemte ja.

"Jeg ønsker reel forandring i EU, og selvom Junckers prioritetsprogram ikke er ambitiøst nok, særligt i forhold til den grønne omstilling, så har processen vist, at vi ved at indgå i et kritisk og konstruktivt samarbejde med ham kan få gode socialdemokratiske mærkesager igennem," skriver Jeppe Kofod på sin Facebook-profil.

"Når nu det skal være en konservativ/kristendemokrat, kan jeg ikke på den fløj få øje på en, der vil være bedre end Juncker!," skriver Ole Christensen på Twitter.

Socialdemokraternes tredje medlem, Christel Schaldemose, stemte blankt.

"Juncker er klart kompetent, men for føderal og for konservativ til mig. Der var gode elementer i talen dog," skriver hun på Twitter.

Dansk Folkepartis fire medlemmer, Morten Messerschmidt, Rikke Karlsson, Jørgen Dohrmann og Anders Vistisen stemte alle nej.

Folkebevægelsen mod EU's Rina Ronja Kari stemte nej.

"Så er krydset sat, ikke svært. Nej til mere nedskæringspolitik og nej til endnu mere EU - nej til Juncker," skriver hun på Twitter.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christel Schaldemose

Spidskandidat til Europa-Parlamentet (S), MEP (S)
cand.mag. i historie (SDU 2002)

Jeppe Kofod

Selvstændig rådgiver i Kofod Global, fhv. udenrigsminister, MF og MEP (S)
BA.scient.soc. (Roskilde Uni. 2004), MA i public administration (Harvard 2007)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00