Om  
Anders Perner
Ole Kiehn

To KU-forskere vinder de årlige KFJ-priser

Kirsten og Freddy Johansens Fond har uddelt sine årlige forskningspriser til hjerneforsker Ole Kiehn og overlæge Anders Perner fra Københavns Universitet. Med begge priser følger 1,5 millioner kroner.

Birk Sebastian Kotkas

Hjerneforsker Ole Kiehn og overlæge Anders Perner modtager henholdvis den prækliniske pris og den kliniske pris, der uddeles årligt af Kirsten og Freddy Johansens Fond. Det oplyser Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

Med begge priser følger 1,5 millioner kroner, hvoraf 250.000 er en personlig pris.

Professor og overlæge Anders Perner fra Institut for Klinisk Medicin og Rigshospitalet modtager den kliniske pris for sit arbejde med behandlingen på de danske intensivafdelinger.

"Det er en stor ære at modtage denne pris, særligt fordi den anerkender den kliniske forskning, som jeg altid har været stærkt optaget af. Klinisk forskning er en hjørnesten i vores sundhedssystem, som vi burde have større fokus på og gøre mere af," udtaler han i en pressemeddelelse.

Professor og gruppeleder på Institut for Neurovidenskab Ole Kiehn modtager den prækliniske pris for sin neurovidenskabelige forskning, hvor han har kortlagt de neuronale netværk, der aktiverer og kontrollerer vores bevægelser.

"Det betyder meget for mig personligt, men måske mest fordi den gives til den forskning, jeg står for. Det er en stor anerkendelse af mit forskningsfelt og alle de fantastiske mennesker, som gennem tiden har bidraget," lyder det i en anden pressemeddelelse Københavns Universitet.

Priserne overrækkes fredag den 8. oktober.

Fakta
  • Ole Kiehn har de sidste 30 år arbejdet med hjernens kontrol af motorik. Han har udviklet og anvendt elektrofysiologiske og moderne molekylærbiologiske teknikker til at kaste lys over den funktionelle organisation og diversificering af neuronale netværk i pattedyrs rygmarv og hjernestamme, der styrer bevægelser.
  • Anders Perner har i det meste af sin karriere forsket i behandlingen af de mest kritisk syge patienter. Han resultater har ført til ændringer i de internationale retningslinjer for blandt andet væskebehandling, blodtransfusion og for behandling af infektioner. Han har været leder af den danske del af WHO's internationale forsøg med behandling med binyrebarkhormon til patienter, som er svært syge.

Kilde: Københavns Universitet

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Perner

Klinisk professor, Københavns Universitet, overlæge, Intensivafdelingen, Rigshospitalet
cand.med. (Københavns Uni. 1993), ph.d. (Københavns Uni. 2000)

Ole Kiehn

Professor, dr.med.
cand.med. (Københavns Uni. 1985)

0:000:00