Trads: Er Donald Trump slem? Næh, han er værre!

TRADS I TRUMPLAND: Kombinationen af Trumps tre 'nøglefilosofier' – dystopi, protektionisme, isolationisme – gør at USA igen vil vende sig indad - Trump vil gøre 'America small again'.

WASHINGTON: Jeg var forberedt på, at Donald Trumps præsidentindsættelse og hans tale ville være slem. Det blev værre:

For det første malede han et billede af et Amerika i dyb, dyb krise. En dystopi, som har efterladt det amerikanske folk i et blodbad. Ja, det var præcist det ord, han brugte.

Passer det?

Nej, slet, slet ikke – for under Obama er arbejdsløsheden mere end halveret. Væksten er gået fra et minus på tre-fire procent til et plus på to-tre procent, og USA's eksport er vokset massivt. Nå, den slags detaljer er Trump som bekendt bedøvende ligeglad med. Fake news er hans styrke.

For det andet smækkede han grænsebomme op. Protektionisme, straftold og America First! er åbenlyst hans drøm. Ledetrådene er ’Køb Amerikansk’, og ’Ansæt Amerikansk’.

Virker det?

Tja, det ved vi jo i sagens natur ikke endnu. Jo, historisk ved vi, at åbne grænser, frihandel og markedskræfter har gjort Amerika og de lande, de handler med, rigere. Über-populisten Trump er flintrende ligeglad. Han er som altid mest ude i et marketingstunt,

For det tredje meddelte han reelt resten af verden, at de kan sejle deres egen sø. Det er slut, sagde han, med, at USA skal betale gildet, for dets allierede må til lommerne.

Hvad betyder det?

Ja, det kan næsten kun betyde, at Trump mener det, når han for eksempel siger, at kun de lande, der lever op til NATO’s målsætning om at bruge to procent af dets BNP på militær, kan regne med USA's støtte. For Danmark betyder det 50 procent større forsvarsudgifter.

Kombinationen af de tre forhold – dystopien, protektionismen, isolationismen – giver os et Amerika, som under præsident Trump vil vende sig indad. Opgive dets rolle som den frie verdens moralske leder. Nationen, der kæmper for de liberale frihedsværdier er fortid.

Mens jeg lyttede til den kvarter lange indsættelsestale, fik jeg kuldegysninger. Ikke bare over det, han sagde, men også over alt det han undlod at tale om:

Ikke et ord om global opvarmning. Ikke et ord om borgerrettigheder. Ikke et ord om minoriteters forhold. Ikke et ord om at opbygge alliancer. Ikke et ord om inspiration. Ikke en eneste reference til Washington, Jefferson, Lincoln eller andre store forbilleder.

Der er noget særligt bizart over det magtskifte, vi netop har bevidnet. Ud med Barack Obama, en intellektuel, en belæst, en generøs præsident. Ind med Donald Trump, en reality-tv stjerne, en bulderbasse, en showman af en leder.

Og, undskyld mig, men…hans fremtoning, hans mimik, hans gestikuleren, hans flirten med kameraet, hans selvoptagethed. Donald er Donald, som folk siger til mig hele tiden her i landet. Det tør nok siges – for med indsættelsestalen fik vi ham sandt for dyden for fuld udblæsning.

Der er et sted i biografien ’Trump Revealed’ – skrevet af to journalister fra Washington Post – hvor hans selviscenesættelse beskrives:

”Trump var helt fra starten sit eget brand. Han nåede i udstrakt grad dertil ved nøje at studere alt, der blev sagt om ham. Han begynder hver dag med en stak presseklip; steder, han er omtalt…’Jeg forstår livet. Og jeg forstår, hvordan livet fungerer. Jeg er enspænderen,’ siger han.”

Senere i bogen forklarer Trump, hvordan han gennem sine bolighandler – oprindeligt små, tarvelige lejligheder, senere nogle af verdens dyreste adresser – lærte at overbevise folk:

”Du skal sælge folk en fantasi.”

Var det bare så vel. En fantasi. Jeg ser noget helt andet: Et mareridt.

....

David Trads skriver fra USA i forbindelse med indsættelsen af Donald Trump som USA's 45. præsident. 
David Trads er skribent, Altinget m.fl., studievært, Radio24Syv, fhv. udviklingsdirektør, Metro International. Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Forrige artikel Trads fra Washington: Det er som om hele verden ramler Trads fra Washington: Det er som om hele verden ramler Næste artikel Trads: Trump - en triumf for den 'ægte politiker' Trads: Trump - en triumf for den 'ægte politiker'
 • Anmeld

  lene johansen

  Er Trads tosset

  Ja, mon ikke.

 • Anmeld

  Christen Kristensen · Direktør

  Jeg har langt mere tiltro til Trump end til Trads !!!

  Jeg fatter ikke at man udsender en så subjektiv person som Trads til USA som såkaldt objektiv reporter for Radio 24/7 - Men jeg forstår sandelig godt at begrebet "journalistlede", efterhånden har overhalet politikerleden...

 • Anmeld

  Frank Juncker

  Det gode ved Trads?

  Han kender altid svarene før spørgsmålene er stillet

 • Anmeld

  LA Adrian

  Trads har jo ret

  De tre ovenstående kommentarer handler kun om, at Trads er et fjols. Men hvad mener I mon om det, Trads skriver? Jeg synes jo, han rammer plet - især med hensyn til de ting, som Trump ikke nævnte. Det tegner skidt for den kommende tid, at verdens måske mægtigste mand er ligeglad med klima, miljø, samarbejde, minoriteter. Han betragter åbenlyst USA som en forretning, der skal konkurrere med de andre forretninger, endskønt historien jo har vist at samarbejde er til gavn for alle.

 • Anmeld

  Evald Asp

  Argumenter mangler

  Hvorfor ikke et eneste argument fra de tre, der kritisere David Trads beskrivelse.
  Ren Trump metode fra de tre.

 • Anmeld

  Jan Mørk · Arbejdsramt Folkepensionist.

  Til grin

  Før Trump var USA forhadt i dele af verden. Nu er USA til grin i hele verden.
  Det fortjener de trods alt ikke.

 • Anmeld

  Bente Petersen

  træt af Trads

  Jeg er træt af Trads....
  Kan Altinget ikke finde nogen der kan tage brillerne af og se tingene fra begge sider.... eller er han betalt af Lars Løkke?
  Trump har jo ret i at NATO er obsolet, at EU ikke vil holde som det er nu, og at det politiske system i USA er rådent og er til for de allerrigeste... Trump har ret i at det er bedre at bekæmpe ISIS end at hjælpe dem...

 • Anmeld

  Henrik Skovmand

  Se hvad du ser og ikke hvad du ønsker at se kære Trads

  Har jeg ret når jeg opfatter det du siger som en manipulation for at holde de ganske få tilbageværende fans i kort snor?

 • Anmeld

  Claus Hunderup

  Trump

  Jeg mindes ikke, at journalister har talt positivt om republikanske præsidenter i USA. Både George Bush senior og junior fik høvl, Reagan fik høvl, Nixon fik det (ok, berettiget), Ford var en idiot, Eisenhower ved jeg ikke, jeg var for ung. Alle demokratiske præsidenter, er blevet rost til skyerne. Selv Kennedy, som havde et ualmindelig svinsk privatliv, blev rost, Carter var en ligegyldig jordnøddehandler, men blev ikke kritiseret - og Obama, kære ven, han er neger og der dermed positiv. At hans cv ikke er særligt imponerende, er hvad det er. Jo, han fik Osama bin Laden. Godt gået

 • Anmeld

  Christian X

  Det rene morads med propaganda Trads

  Trads "analyser" bygger kun på følelser og holdninger og ikke fakta og objektive analyser. Han lever af at sælge bestemte følelser og holdninger til dem, der har dem i forvejen.
  Andres kolde analyser bruger han kun, som pindebrænde til de bål, han prøver at antænde.

 • Anmeld

  Poul. B. journalist · Vicevært

  Hold øje med finansmandderned på tirsdag og fremad

  ....Så har præsident Trump fremlagt sin 100 dagspiste, og der kan journalist Trads eventuelt ændret indtryk? Vi høres ved ugen der kommer. God weekend....smiler

 • Anmeld

  Erling Fundal · mag. scient

  bekymret

  Den trumpske måde at debattere på bør ikke vinde indpas i Danmark. Trads har spalteplads til at skrive, hvad han mener om Trump , og Jer, der kommentere, har faktisk spalteplads til at fortælle, hvordan I oplever Trump, og hvad I mener om ham og hans udsagn. Det er i denne forbindelse ikke så interessant, hvad I ellers synes om Trads.

 • Anmeld

  Poul. B. journalist · Vicevært

  Ommer! Hold øje med finansmarkederne på tirsdag

  ...Så er præsident Trumps 100 dagsplan fremlagt, og så kan journalist Trads se hvor det bærer hen!
  Fortsæt God weekend.... smiler

  Min tablet staver for mig, så den skal jeg holde øje med.

 • Anmeld

  Jørgen Prenslev

  Vedr. Argumenter mangler

  "Hvorfor ikke et eneste argument fra de tre, der kritisere David Trads beskrivelse.
  Ren Trump metode fra de tre."
  Ja, det kunne være rart at høre.

 • Anmeld

  hans preben pedersen · EU IVÆRKSÆTTER

  DET ER OBARMAS " SKYLD " !!!!!!!!!!!!!

  MAN SKAL IKKE GØRE GRIN MED NARSESIST !!!!!!!
  EN NARSESIST SOM SAMTIDLID ER RACIST !!!!!!!
  DEN SLAGS MENNESKER ER SVÆRE AT HJÆLPE !!!!!!!
  MÅSKE FÅR USA " FIRE FORBANDENE ÅR " !!!!!
  OG VOGNER OP TIL " HVOR ER VORES VENNER " Venligst hp.

 • Anmeld

  Poul B. · Chok-patient

  Noget helt andet.... her maler jeg et billede på dystopi

  ...var det ikke bedre om vi fik Lars Trier Mogensen fra Radio24syv på banen både her og der med sin afslørende reportage af politikernes, Folketingets og SKAT's ledelse gennem lang tid inkl. Svend, der sat alene tilbage på SKAT's kontor uden overordnet ledelse og udbetalte kr. 12 mia. til tyven, der nu er flygtet til Indien, og mediernes 'laden stå til' vedrørende SKAT's udpumpning af ca. kr. 100 milliarder kr. fra statskassen, og uden at der er, eller vil blive sat en 'prop i hullet'?
  http://www.radio24syv.dk/programmer/det-roede-felt/15300139/ondt-i-skatten-1/
  læg mærke til at der er fire udsendelser/opråb om dette utilstedelige.
  Nu skal I bare lade som ingenting. Det gør alle andre også, men hvor i hu... tror I at det ender? Fortsat God weekend.

 • Anmeld

  Kim Sørensen · Etiketopretter

  Faktatjek

  Kan vi ikke få en faktatjekker ind over Trads' klumme? De indledende statistiske påstande slår mig som mere eller mindre tvivlsomme og medmindre vi vil have Trump'ske tilstande i Danmark, skal vi jo slå hårdt ned på den slags. Ikke sandt?

 • Anmeld

  Flemming Jansen · Fhv. lektor og borgmester (V), freelance journalist.

  DET; MAN SIGER; ER MAN SELV

  Jeg er på ingen måde "trumpist". Men det er imponerende, hvordan alt det, Trads anklager Trump for, falder tilbage på ham selv. Han er jo selv alt det, han siger om Trump - og så er David Trads i øvrigt ude af stand til at lave en kvalificeret politisk analyse. Han er totalt styret af sine følelser og fornemmelser. Jeg gentager, hvad jeg skrev i min kommentar i tilknytning til Trads-klummen om Trump fra forleden: Hvordan i alverden kan et seriøst medie som Altinget bruge den mand som fast bidragyder? Det er langt under det niveau, som man oplever i de kulørte blade.

 • Anmeld

  Paul Sehstedt

  The American Way

  Nu har USA Trump som præsident og vi har hysteriet. Det er Repræsentanternes Hus, der efterfølgende skal holde styr på Donald, der bare er Donald. Det kan blive underholdende, men samtidig lammende for USAs udvikling. Jeg har tidligere skrevet, at Trump kan vise sig, at være en god præsident trods alle negative forudsigelser...
  Trads nævner både vækst- og arbejdsløshedstal for Obama-perioden:
  Da Obama tiltrådte, lod arbejdsløsheden på ca. 10% (peak)i 2009 og i december var den nede på 4,7%. Gennem hele perioden et stødt fald trods nogle udsving. Væksten steg fra - 8%(peak) efter Bush til ca + 3 % Ø under Obama bortset fra negative tal i 2011 og 2014.
  Trump har indtil nu givet sig som showman. Vi må se, om han indhentes af den virkelige verden eller om han gør USA mindre.
  God Bless America!

 • Anmeld

  Jørgen Christensen · cand scient soc.

  Altinget er her uden for virkeligheden.

  Som måske den eneste dansk avis idag beskriver Kristeligt Dagblad Trumps overtagelse af præsidentembedet med denne overskrift:

  "Så fik det glemte USA sin præsident" Hundredtusindvis af jævne amerikanere valfartede til Washington fra småbyer i Midvtesten og Syden for at opleve historiens vingesus, da Donald Trump igår blev indsat´som USA`s 45. præsident og lovede at sætte Amerika - og amerikanerne - først i al sin politik.

 • Anmeld

  Dorthe Fink

  Trads indlæg vel ikke helt ved siden af?

  Hvis man overværede hele det TV transmitterede indsættelses cirkus, så er det da svært at være uenig i Trads indlægget?
  Det var ganske rigtigt til at få kuldegysninger af. Trumps salgstale var den ene floskel efter den anden, blot sagt på en lidt anderledes måde i den næste sætning. Det var som at høre en træner, der skulle varme sit hold op (hvilket bestemt kan være fint), men som indsættelsestale måtte man forvente et højere niveau og perspektiv. Det som er det uhyggelige er, at det amerikanske samfund for dele af det, er så lette at forføre, med alle hans historier. Det tolker jeg, som at der er store dele af samfundet, som ikke aner en dyt om hvad der virkeligt foregår. De lader sig forføre af et ordvalg og en stemning, og så er alle glade. Præcist som det tag mange af de kirkelige samfund har i en stor gruppe af befolkningen. Det er dét som er det slemme, at der åbenbart er så stor en del som ikke aner hvad der foregår, at arbejdsløsheden er faldet, lønnen steget osv. og spørgsmålet er så nu, om de som har støttet ham får del af den kage han vil bage? Jeg synes det er synd for det amerikanske samfund, at have fået den mand til præsident, en mand for hvem det er vigtigere at kunne iscenesætte sig selv som vinder.

 • Anmeld

  Kim Sørensen · Kagedekorationstekstforfatter

  Dorthe Fink

  Selvfølgelig indbyder både Trump selv og hans embede til kritik. Jeg mener faktisk medierne og borgerne har pligt til at udfordre magthaverne. Men man må sgu også forholde sig til fakta og det nytter altså ikke noget, at man bare opfinder sin egen "virkelighed", hvis den aktuelle ikke lige passer en.
  Du nævner f.eks. udviklingen i arbejdsløshed og løn. Og ja, arbejdsløsheden faldt og lønnen steg under Obama. Men det er vel ikke nødvendigvis udtryk for, at Obama lavede en mirakuløs redning på målstregen, når hans første præsidentperiode lagde sig direkte i kølvandet på en af historiens største amerikanske recessioner og internationale finanskriser? Det havde vel nærmest været umuligt for den nyindsatte Obama, at vende det kommende opsving til højere arbejdsløshed og negativ lønudvikling? Derudover leverede Obama også den største stigning i uligheden siden Reagan. Så hvor godt har Obama reelt klaret opgaven og hvad er der egentlig så forfærdeligt i, at Trump henvender sig i sin indsættelsestale til de amerikanere, der beviseligt har fået det sværere og en uforholdsmæssigt lille bid af kagen de sidste 10, 15, 20....40 år?

 • Anmeld

  Bente Petersen

  Trump withdrawing from TTP

  Fra den nye US President's website:
  ''This strategy starts by withdrawing from the Trans-Pacific Partnership and making certain that any new trade deals are in the interests of American workers. President Trump is committed to renegotiating NAFTA. If our partners refuse a renegotiation that gives American workers a fair deal, then the President will give notice of the United States’ intent to withdraw from NAFTA''.
  ''In addition to rejecting and reworking failed trade deals, the United States will crack down on those nations that violate trade agreements and harm American workers in the process. The President will direct the Commerce Secretary to identify all trade violations and to use every tool at the federal government’s disposal to end these abuses.''
  -
  -
  Det er jo interessant da der i EU og i DK har været og stadig er mange imod TTIP (som er TTP men for EU).... så nu er TTIP DØD !!!!
  -
  da jeg som før nævnte at Trump også mener at NATO er obsolet, at EU vil bryde sammen, hvis det ikke respekterer de enkelte landes sovereignitet... og at Merkel lavede en stor fejl, da hun åbnede porten for 1 million flygtninge ... uden at spørge andre EU lande... og Trump vil hjælpe Rusland med at udrydde ISIS... ja så synes jeg Trump LYDER fornuftig... og at Trads ikke synes det er jo bare kedeligt....

 • Anmeld

  Janette Lund · Bullshit Analyst

  Manglende engelskkundskaber ?

  Jeg ved ikke, om Trads ikke rigtig forstår engelsk eller ikke forstår meningen, men Trads er her altså forkert på den flere gange. Eller er der en rødfascistisk oversættelse, der har influeret ?

  Trads skriver noget med ud med en intellektuel og ind med en TV-reality stjerne. Der er mange tidligere præsidenter med juraeksamen, men Trads ville vist hellere have haft endnu en jurist som Clinton. Men det amerikanske folk valgte selv sin egen TV-reality stjerne og byggematador som deres præsident til stor fortrædelse for Trads og hele den samlede politiske korrekte magtelite i Danmark.

  Trump nævnte ikke noget med borgerrettigheder i sin tale. Nej ikke direkte, det er jo lige som noget dele folk op i forskellige grupper, hvor han faktisk i sin tale snakker om ALLE amekanere. Dette er, hvad han sagde:

  >>It is time to remember that old wisdom our soldiers will never forget: that whether we are black or brown or white, we all bleed the same red blood of patriots, we all enjoy the same glorious freedoms, and we all salute the same great American Flag. <<

  Jeg mindes dengang Danmark havde underskud på betalingsbalancen, og de røde skruede op for skatteskruen for at inddrage købekraften. Køb dansk sagde man. Det er nemlig i orden med at være nationalistisk, hvis man er rød. Det med købekraften var en stor løgn, for det var bare en del af det store omfordelingscirkus. Pengene blev jo smidt ud til forbrug i den anden ende.

  Trads skriver, at USA vil være indadvendt under Trump, men her er, hvad Trump sagde:

  >>We will seek friendship and goodwill with the nations of the world – but we do so with the understanding that it is the right of all nations to put their own interests first.
  We do not seek to impose our way of life on anyone, but rather to let it shine as an example for everyone to follow.
  We will reinforce old alliances and form new ones – and unite the civilized world against Radical Islamic Terrorism, which we will eradicate completely from the face of the Earth.<<

  Trads skriver endvidere:

  >>For det første malede han et billede af et Amerika i dyb, dyb krise. En dystopi, som har efterladt det amerikanske folk i et blodbad. Ja, det var præcist det ord, han brugte. <<

  Og her er, hvad Trump sagde:

  >>But for too many of our citizens, a different reality exists: Mothers and children trapped in poverty in our inner cities; rusted-out factories scattered like tombstones across the landscape of our nation; an education system, flush with cash, but which leaves our young and beautiful students deprived of knowledge; and the crime and gangs and drugs that have stolen too many lives and robbed our country of so much unrealized potential.
  This American carnage stops right here and stops right now.<<

  Men noget som jeg godt kan indse skurrer fælt i enhver EU-liderlig helt, er at Trump vil demontere meget politik/administration i Washington DC. Er der nogen i hele EU, der I deres vildeste fantasi kunne forstille sig en EU præsident sige, at magten skal tilbage til folket ?

 • Anmeld

  Niels O

  Grab..

  ..em by the pussy!

 • Anmeld

  Christen Kristensen · Direktør

  Trads er jo en kulturradikal og helt utroværdig journalist

  Jeg må som tidl.skrevet gentage at en person som Trads, der er betalt af Danske skatteydere og lincens-betalere, ikke på nogen måde repræsenterer den patriotiske Danske befolkning. Derfor er det en flov historie at Radio 24/7 sender ham til USA som officiel reporter... Gud fri mig vel....

 • Anmeld

  Tommy J. Johnsen · Spl. og forfatter

  To centrale spørgsmål til eftertanke.

  To simple spørgsmål -tror du at USAs nye præsident Trump i stand til:

  -at styrke SAMMENHÆNGSKRAFTEN for alle borger i USA ?
  -at han bidrage til en mere fredelig og bæredygtig verden?

  Bemærk venligst at spørgsmålene ikke handler om Trads og hans kompetencer.

 • Anmeld

  Dorthe Fink

  Svar på Tommy Johnsens spørgsmål

  Absolut nej til spørgsmål 1
  Absolut nej til spørgsmål 2

 • Anmeld

  Kim Sørensen · Havenisse-stylist

  Re: To centrale spørgsmål

  Det må tiden jo vise. Men jeg tror bestemt ikke han kan gøre det alene eller af egen drift.
  Men det er vel heller ikke uinteressant, at finde årsagen til splittelsen? Obama har efterladt en voldsomt splittet nation og Clinton lykkedes ikke med at få samlet befolkningen i løbet af valgkampen. Det endda på trods af massiv opbakning fra medier, politikere (på tværs af de to partier), meningsdannere, erhvervslivet og underholdningsindustrien. Så hvad er pointen egentlig i at udstille Trump som den her store, væmmelige "folkesplitter"?
  Om ikke andet, tror jeg man gør Trump en alt for stor ære, hvis man tilskriver ham evnen til egenhændigt, at tromme splittelsen af vælgerne ud af den blå luft og bygge hele sit mandat på det tryllenummer. På et eller andet plan må man vel erkende, at splittelsen er opstået, fordi Trump havde ret (i hvert fald på visse punkter). Den politiske "elite" har mistet forbindelsen og de fælles interesser med den brede befolkning. Deri er splittelsen opstået og deri består splittelsen. Ikke ved Trumps mere eller mindre hjernedøde udmeldinger i løbet af valgkampen. Og den erkendelse må til at fylde mere end forsmået fingerpegeri mod Trump, hvis man altså vil skabe et fællesskab, der kan modsvare splittelsen.

 • Anmeld

  Preben Westh Jensen · Ingeniør og projektleder

  Fenomenet Trads og Trumps troværdighed

  Enig med Christen Kristensen, Trads er en katastrofe for ærlig journalistik.
  Tommy J. Johansen, Jeg tror at Trump har en god mulighed for at forbedre vores mulighed for stabilitet i Europa i forholdet til Rusland, giv ham chancen. EUs amatøragtige udenrigspolitik og krigeriske holdning til vores store nabo er ikke gavnlig.. NATO er vores bedste garanti for at Putin respekterer medlemslandenes suverænitet, men det er pinligt at Danmark og flertallet af medlemslandene ikke betaler deres bidrag som forvented af USA. Det er det Trump minder os os om, så hvad er problemet?

 • Anmeld

  Jørgen Prenslev

  Svar på Tommy Johnsens spørgsmål

  Jeg læste denne karakteristik af ham som erhvervsmand - en egenskab han angivelig skulle have lært fra sin far: "Han er kendt for at være en brutal erhvervsmand, der beskrives som humorforladt og nærtagende."
  Faderen handlede med ejendomme og ejede 15.000 lejligheder i Brooklyn og Queens. Han forsøgte at lære sine børn at være benhård i forretninger. Blandt andet at undgå at få sorte lejere indenfor, konstaterede USA's justitsministerium i 1973. Det gav familievirksomheden et ry for racisme.
  »Hans far var hans idol,« fortæller en af familiens tidligere ejendomsadministrator til New York Times.
  Blandt andet ud fra det er det nej til begge spørgsmål fra Tommy J. Johnsen.
  PS. Til andre: Lad være med at give Obama skylden for splittelse. Den er sandsynligvis opstået over lang tid. Det er beklageligt, men den kommer ikke over få år. Hvad fx. med Trups fars holdning til farvede. Den giver vel om nogen splittelse i et samfund.

 • Anmeld

  Torben Maxsø

  Nato

  Selvfølgeligt skal alle Nato lande betalte 2% BNP, man kan jo ikke køre på frihjul. Og der er åbenbart lande der ikke lever op til deres forpligtelser.
  Der er jo indgået en aftale.

 • Anmeld

  Dorthe Fink

  Donals paranoia

  Stine Bosse har skrevet en glimrende artikel på Ræsons web : Vi vågner op til et mararidt.
  http://raeson.dk/2017/stine-bosse-vi-vaagner-til-et-mareridt/
  Når vi læses DR.Dk nyhederne i dag af diskussionen om hvilken præsidentindsættelse der tiltrak flest tilskuere, understøttet af billeddokumentation, ja så er Donals paranoia allerede oppe at køre.
  Hvis en præsident starter sin dag med at bekrige den fri presse og dens fotodokumentation, så tegner fremtiden dyster.

 • Anmeld

  Jørgen Prenslev

  Er bekymret

  Dorthe Fink skriver:
  "Hvis en præsident starter sin dag med at bekrige den fri presse og dens fotodokumentation, så tegner fremtiden dyster."
  Jeg er bekymret.

 • Anmeld

  Helge Scholz · Tidl. gymnasielektor

  Etikeren og moralisten Trads

  Utroligt så megen moraliseren over "fake news" fra en person der skrupelløst og uden bund i realiteterne svinede Tove Fergos spindoktor Gade Jensen til med påståede nazitilbøjeligheder/sympatier, så han måtte fratræde sin stilling. Kom der en undskyldning eller en verifikation? Næ, først efter lang tid måtte "sandhedselskeren" Trads krybe til korset og indrømme at beskyldningerne var grundløse.
  Så meget for Trads journalistik.

 • Anmeld

  hans preben pedersen

  Tilhenere af racistiske ledere : spejl jer i Hitler !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  livet er for kort til krig og anden sygt lederskab !!!!!!

  Venligst hp.

 • Anmeld

  Jørgen Christensen · cand,scietnt.soc

  Trump støder først og fremmest på en pæn-optrædens-mur

  Selve indholdet af hans politiske tanker er derimod komplet udeladte hos de sociale medier som dette her!

  Man skal regJørgen Christensenere via virkelighedsabrikationer godkendt af "os helllige websider".