Trads: Jeg har aldrig været så bange

KLUMME: Donald Trump har bl.a. udpeget tre af sine børn og en svigersøn til nogle af de vigtige overgangsudvalg i Det Hvide Hus. Vi voksne kan også være bange, skriver David Trads.

Der er noget gravskænderi over dem, som sammenligner Donald Trump med Ronald Reagan – for det er en hån mod en af USA's store præsidenter:

Reagan blev valgt på optimisme. Selve symbolet på amerikanske frihedsværdier. Reagan var en erfaren politiker. Han satte åbenlyst nationen over egne interesser. Reagan omgav sig med dygtige folk. Han var en samlende figur. Reagan kunne skille det gode fra det onde.

Trump er valgt på pessimisme. Et ikon for superriges særinteresser. Trump har ingen politisk erfaring. Han sætter åbenlyst sig selv over nationen. Trump er omgivet af vanvittige mennesker. Han er en splittende figur. Trump kan ikke kende forskel på godt og ondt.

På den helt, helt store klinge: Med Reagan vandt vi friheden – for hans kamp mod det sovjetiske tyranni førte til, at vi fik en liberal verdensorden med mere fred, mere frihed, mere glæde.

Med Trump svigter vi friheden – for hans racisme, sexisme, diskrimination, nepotisme og fascination af det autoritære er så langt fra de vestlige værdier, vi kender.

Der er noget naivt over dem, der nu tror, at Trump lader sig tæmme, når først han mærker ’magtens åg’; når han indtager magten i Det Hvide Hus. De samme, der nu beroligende hævder, at Trump slet ikke mente, hvad han sagde, da han førte valgkamp, sagde det også under først det republikanske primærvalg – og siden under selve præsidentvalget – nemlig at han nok skulle rette ind, når han mødte ’virkeligheden’. De tog fejl dengang – og det er forkert i dag.

Se bare på disse fem dybt foruroligende ting, som Trump har foretaget, siden han for en uge siden vandt valget:
1: Det første formelle udvalg, han har udpeget – overgangsrådet for magtovertagelsen, har tre af hans børn og en svigersøn med, som alle er hans forretningspartnere!
2: Den første udenlandske politiker, som han mødtes med, var Nigel Farage, den dybt, dybt uansvarlige britiske UKIP-politiker, som på en løgnekampagne trak Storbritannien ud af EU!
3: Den første officielle udnævnelse, han har foretaget, er af Steve Bannon, en rent ud sagt åbenlys racist og konspirationsteoretiker, der nu skal være chefrådgiver i Det Hvide Hus!
4: Den første statsleder, Trump har ført en lang samtale med, er Vladimir Putin, den russiske halv-diktator, som han beundrer, og som han nu vil ’normalisere’ forholdet til!
5: Den første bølge af twitter-angreb, han han afsendt siden sit valg, er mod New York Times, det fremmeste eksempel på den frie presse, som han håber går nedenom og hjem!

Det er lige til at få kuldegysninger af – og jeg forstår virkelig godt, at EU’s udenrigsministre, da de var samlet mandag i Bruxelles, udtrykte dyb bekymring. Trumps ageren, indtil videre, er en rød klud i ansigtet på EU – hvordan pokker skal man ellers se det?

Trump udpeger sine uerfarne børn til vigtige poster; han hylder manden der vil smadre EU; han forfremmer ham, som står for racismen; han hygger sig i selskab med ham, der er den første siden Anden Verdenskrig, der har invaderet et andet europæisk land; og han truer pressen.

Hvad betyder alt dette for det Vesten, vi har opbygget? Hvad betyder det helt konkret for det transatlantiske samarbejde mellem USA og Europa, der har sikret os fred og vækst? Hvad betyder det for de værdier om demokrati og menneskerettigheder, vi har kæmpet for?
Hvad betyder det for de russere, de ukrainere, de baltere, de georgiere og alle de andre folk i den gamle østblok, at de nu kan se, at den mand, der vil dem det ondt – nemlig Putin, har fået en legekammerat i Det Hvide Hus, som er flintrende ligeglad med dem og deres frihed?

Og hvad betyder det for os? Hvad betyder det helt konkret for os danskere, som i hvert fald siden NATO’s og EU’s oprettelse har nydt godt af at indgå i et interessefælleskab med et Amerika, der – trods dets fejl – bar frihedens fakkel forrest i en kamp for en bedre verden?

Nu er det Trump, der er verdens mægtigste mand. Det er ham – kun ham – der kan trykke på atomknappen. Hans nærmeste rådgivere er en racist og hans egne børn. Fra han måtte trykke på knappen, går der fire minutter, inden missilerne er afsendt. Griber nogen ind, er det statskup.

Jeg må ærligt indrømme, at det giver mig kuldegysninger at tænke på, at det snart er virkelighed. At vi snart skal vende os til at sige ’præsident Donald Trump’. Jeg har taget mig selv i at gå og småsynge en ellers hengemt sang fra 1970erne:
”Vi voksne kan også være bange//og synge lange, lange bange sange//Der er så meget, man skal passe på//Jeg har jo dig, jeg skal passe på.”

Da jeg gik i gymnasiet i midten af 1980’erne, sang vi Bjarne Jess Hansens tekst, når vi gik fredsdemonstrationer. Vi var med rette bange. TV-Avisen var fyldt med opstillinger af Vestens Pershing II-missiler og Sovjetunionens SS20-missiler. Vi frygtede katastrofen.

I dag er jeg endnu mere bange. Trump kan være begyndelsen til enden på den fred, den stabilitet, den vækst, den frihed, vi har oplevet siden Anden Verdenskrig. Det er så tragisk.

---

Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Forrige artikel Trads: Der er en sprække i alt. Det er dér, lyset kommer ind Trads: Der er en sprække i alt. Det er dér, lyset kommer ind Næste artikel Trads: Derfor er Anders Samuelsen så dygtig Trads: Derfor er Anders Samuelsen så dygtig
 • Anmeld

  Frederik Mørk

  Skriv dog dansk

  Citat fra artikel: At vi snart skal vende os til at sige

  Helt ærligt????

 • Anmeld

  Preben Skjøth · Redaktør

  Overdrivelsens mester

  David Trads er efterhånden ved at sætte rekord i overdrivelse. Hvad er det for noget urealistisk pladder, at Trads aldrig har været så bange? Find dog for pokker fornuften frem i stedet for at forsøge på at piske en stemning op.

  Jeg er ikke Trump-tilhænger, men giv dog manden en chance, inden de mest hysteriske, og venstreorienterede, journalister/kommentatorer går helt grassat. Sprogligt er klummen heller ikke imponerende.

 • Anmeld

  Nina Nørgaard

  Ja, vi kan roligt være bange..

  Trads sætter som så ofte en præcis finger på den politiske udvikling - Brexit, Trump, Putin - jeg får kuldegysninger - vi må følge opmærksomt med og bekæmpe nationalistiske populister som gambler med vores fremtid

 • Anmeld

  Henrik Nielsen · cand.polit.

  Det er mere middelklassen og nedefter, der kan få gavn af Trump

  I årtier er der blevet snakket om den vidunderlige globalisering.

  Fakta er, at før EF-tilslutningen steg realtimelønnen for arbejdere i DK med 3,6% om året (1945—1973), mens realtimelønnen efter er steget 0,7%/år. Nok nærmest det modsatte af, hvad du og andre naive globalister går rundt og tror.

  Noget tilsvarende har gjort sig gældende i USA. David Trads, du kan ikke forlange, at folk er torske-dumme og deler din begejstring, for de har oplevet noget ganske andet, end du har. Det er faktisk DIG, der trænger til en solid omgang oplysning — ikke os andre.

 • Anmeld

  Kim Tverskov · Journalist

  Trump er en farlig psykopat

  Fin kommentar fra Trads. Der er god grund til at være bekymret. Stort set alle journalister og kommentatorer skriver nu, at Trump vil rette ind. Men de har ikke forstået mandens karaktér. De ser ikke, at han igen manipulerer med os. Trump ønsker kun magten og vil ændre signaler mange gange for at holde fast i den. Vi må ikke glemme, at Hitler kom til magten via demokratiske valg og var meget pragmatisk - for at kunne nå sine mål. Trump er en hel anden type person end de tidligere præsidenter. En psykopat, der (som alle andre psykopater) er i stand til at begejstre folk, men som nøje forfølger sine mål (og knuser) alle, der kommer til at stå i vejen. Han kræver 100 % loyalitet og vil omgive sig med rygklappere, der alle vil have en bid af kagen. Men det øjeblik de begynder at tvivle på ham, bliver de sendt ud i kulden. Det Republikanske parti er for alvor udfordret. Vil de have magten for enhver pris? Det bliver interessant at følge.

 • Anmeld

  Jørn Kjær

  Det er Trads og ligesindede, man skal være bange for...

  Trads er Danmarks mest useriøse, ulidelige og politisk korrekte klakkør for det venstreorienterede - og i deres egne øje - selvbetaltede godhedssegment, der rummer de rigtige meninger, og som bl.a. tæller følgende andre lignende personager: Carsten Jensen, Stine Bosse og Zenia Stampe.

  Hver af disse personer lever i deres egen "osteklokkeverden" - og derfor sker der følgende hver gang de udtaler sig om verden i almindelighed og Danmark i særdeleshed: •"at man næppe kan udtrykke det MODSATTE af virkeligheden med større præcision - end det de gør"! - tak for kaffe.

 • Anmeld

  Ib Hansen

  Trykket på atomknappen

  Det var jeg også bange for, men p.g.a. på Clinton og magteliten.

 • Anmeld

  Gitte Løyche · Pensionist

  "Global warming is a hoax"

  Der er skam rigeligt at være bange for!

 • Anmeld

  Søren Degnbol Pedersen · Strandskade

  Trumps tweeds……

  Har fundet sin ligemand når man følger ovennævnte kommentarer! Der er ligesom, med enkelt (e) undtagelse, en rød tråd af gensidig aggression der deles med den kommende præsidents lignende udfald på twitter! Som med Trumpens småtskårede vid, findes der altså herboende letantændelige aggressorer, der flueknepper ud i grammatikken og anden lystighed i mangel af selvstændigt tænkte standpunkter.
  Sjovt eller rettere, chokerende er det også at følge den samlede danske presse, efterrationalisere på deres øredøvende skamfiling af dette valg af USA`s kommende præsident! Og de ekstreme fejlvurderinger og dermed fejl informationer, der løbende frem mod valget, er givet videre til den travlt beskæftigede danske befolkning! En befolkning der med hel, halv og kvart opmærksomhed har fulgt med i den rivende strøm af intetsigende detaljer om personerne Clinton/Trump men ekstremt lidt om de politiske hjørnesten og perspektiver.
  Nuvel, nu er Trumpen kommet til roret, og de danske journalister især, sidder tilbage med røde ører! Ikke nok med det nu ruller man gu hjælpe mig fra den ene side af forargelsens ræling mod den anden, hvor mantraet er: ”måske er der alligevel krummer i manden, han er dog mere afdæmpet end før valget”! Mage til blålys skal man lede længe efter!
  Der er absolut grund til bekymring, måske ikke så meget med henvisning til de enkelte aktører. Altså Trumpen, EU, Le Pen, Vilders og hvad de nu alle hedder på den internationale politiske scene! Men mere det at vi alene i Danmark kan præstere, borgere i al almindelighed, partier over en bred kam! Der i ramme alvor beskæftiger sig med dekadent medmenneskelige holdninger, fremmedfjendske og uendeligt tåbelige politiske betragtninger over en bred vifte – i fuld alvor! Dertil en løgnagtig regering der efter alle kunstens regler, snyder bedrager og manipulerer i et væk!
  Så den internationale politiske middelmådighed har et ”ekkokammer” i Danmark der intet lader tilbage i så henseende – dette kombineret med – rene novicer på vores ministerposter og et stærkt manipulerende og kæmpende EU uden reel portefølje hos medlemslandene og med et dåre tungt mål, der kun tjener politisk magt som mål for et ultra-liberalt paradigme – der er kørt tør!
  Det er virkelig bekymrende uanset om man er rød - blå, Trumpe eller David Trads!

 • Anmeld

  Flemming Kattrup

  Kan man ikke dø af påtaget og sygelig angst, Trads?

  Jeg skal nok undlade at 'køre' videre i, om det for mange kunne være ønsket i specielle tilfælde og vedr. bestemte personer.

 • Anmeld

  Michael Rasmussen

  Åhh så bange// bange curlingbørn

  Kære medborgere.
  CBS fortæller os sandheden, ikke danske medier og skribenter.
  Trump´s børn overtager Deres private firma og får intet med politik at gøre.

 • Anmeld

  Lasse Højgaard · Tekstforfatter

  Yndlingsaversioner åbenbart

  Sjældent har jeg set så udtalt et eksempel på, at man går efter manden og ikke bolden. David Trads er åbenbart en masse menneskers yndlingsaversion.

  Det kunne være interessant at få jeres mening om de ting, som Davis Trads skriver om, i stedet for at få jeres uforgribelige meninger om at DT er venstreorienteret og hvad I nu ellers har på ham.

  Hvad mener I om at Trump indsætter sine børn og svigersøn ? Hvad mener I om at han vil droppe klimaaftalerne ? Hvad mener I om hans kvindesyn ? Hvad mener I om hans planer om at bygge en mur langs grænsen til Mexico ? Hvad mener I om, at han vil sløjfe sundhedsreformen - Obama-care ? Hvad mener I om hans politiske prioriteringer, som de afspejler sig i de folk han indtil nu har mødt ?

  Det er langt mere substantielt at diskutere og forholde sig til de ting, end hvorvidt DT er venstreorienteret eller ej... I øvrigt i sig selv komplet ligegyldigt, lige som det er komplet ligegyldigt for substansen af det I skriver, om I er højreorienterede, disorienterede eller noget helt tredje.

  Dette var ikke et forsvar for DT, men en efterlysning af en diskussion af indholdet i stedet for af budbringeren.

  Bedste hilsner

 • Anmeld

  Kai Clemmensen

  Trump, - et løsgående missil

  Det er forrykt at en psykopat som Trump kan stille op til til verdens vigtigste leder post uden at, havde gennemgået en psykiatrisk test.
  Det, ville havde forhindret den meget farlige situation verden nu kommer i.
  Alle demokratiske stater bør havde en lovgivning der sikre at gale personer ikke kommer til magten og bliver sorteret fra i tide. Fortidens og nutidens idioti må være en saga blot.
  Uden demokratiernes fornuft og føretrøje er verden ilde stedt.

  Desværre har Trads ret i sine bekymringer og en vis anden person på detbatsiden har i den grad uret.
  Denne mangler åbenbart total indsigt i den politiske verdens kompleksitet.
  Efter valget af Trump, står det kun tilbage at håbe på at der, kommer nogle enkelt magtfulde fornuftige rådgivere omkring Trump og at der. er til-strækkelig mange fornuftige kongres.- og senatsmedlemmer i de den nye kongres og senat til at stoppe han værste lunefuldheder og fejltagelser.

 • Anmeld

  Per Møller · Bestyrelsesformand

  Ro på Trads

  Ofte kan jeg følge kommentarer fra Trads. Men her kammer han helt over. Det forekommer vildt overdrevet. Foreløbig er der ikke grund tilst være bange. Iøvrigt synes jeg, det vil være godt, hvis Trump etablerer et godt forhold til Putin, så vi kan komme af med de ulykkelige sanktioner. Her har Europa bevæget sig ind i en blindgyde. At tro at Putin opgivet Krim er naivt.

 • Anmeld

  Peter Haselmann

  Bannon som Racist?

  Hej David,

  Jeg kender ikke Bannon, andet end hvad man sådan lige kan finde tilgængeligt på nettet ved at bruge den slags basalsøgning jeg kan. Og det er ikke meget andet end meninger om ham, og den her breitbart karakter.

  Derfor spørger jeg dig om kilder til din udtalelse om at Bannon er racist. Gerne citater, angivet med tid og sted, så de kan valideres, og allerhelst videofilm hvor man kan se det komme ud af hans mund. Der er sikkert andre her der også gerne vil hjælpe med den slags. Tak til jer også.

  Tak for hjælpen.

  Med venlig hilsen

  Peter Haselmann

 • Anmeld

  Poul B. · pensionist

  David TRads og Søren Degnbol Pedersen

  Væn jer til at sige præsident Trump!
  og hans hustru Melania kan tale 6 sprog. Ikke så ueffen endda!
  Obs. Da vi var drenge, var det sjovt at rykke den ene vinge af en flue, og se den fise rundt på fliserne. Nogle drenge fik næsten udløsning af fryd.
  Nu er det ikke en flue David Trads taler om, men præsident Trump.
  Lad nu David fryde sig på sin helt egen måde.
  Om grisen der blev pelset: Viel geschrei aber wenig Wolle.
  Forresten: Trump vil kom til at klare sig lige så dygtigt som fhv. præsident Reagan. En gevinst at præsident Trump får udsat en borgerkrig i USA.
  Nu håber jeg, at Europa følger god med i, hvad der kommer til at foregå, for i Europa har man samme voldsomt escallerende problematik, og den vil tiltage efterhånden som AFRIKA's voksende overbefolknig søger til Europa (Danmark?) Fortsat god wekend
  Bundærgerligt for David

 • Anmeld

  Leif Knudsen

  Angstbehandling

  Jamen, Rasmus "Træls", vi har jo et godt psykiatrisk system, som er rigtigt dygtige til at behandle angst-neuroser. Kan du ikke få en behandling mod hang til had og hetz også samtidig?

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen. · Pensionist.

  Trump Vs Trads.

  Som sædvanlig har David Trads fået et hysterisk bommesislag over det amerikanske valgresultat.
  Tag nu lige og fald ned på jorden igen. Verden går ikke under fordi at USA får en ny præsident. Lad os nu lige få overstået de første 100 dage, inden vi flyder helt ud på hysteriets overdrev. Bange, HA!!!. Hvis vi skal være bange, hver gang der sker et, eller andet kan vi ikke bestille andet. Nej, min herre, hvis vi skal være betænkelige over noget, så må det være de muhamedanske slyngler, som efterhånden ,som en steppebrand, breder sig over hele verden med deres vanvittige religiøse tvangskrav til os alle sammen, samt deres venstresnoede medløbere, så er der VIRKELIG grund til at være bange.

 • Anmeld

  Michael Rasmussen

  Peter Hasselmann

  Peter Hasselmann
  Bannon har sagt, fri abort gør kvinder ulækker og mindre intelligente.
  Set på CBS kl. 17:00 dansk tid.

  Ikke mere snak se venligst www.cbsnews.com/live/?ftag=CNMe94798

 • Anmeld

  Thomas Rasmussen · Kommunikationskonsulent

  Europas mulighed

  Det er ikke USA, du og vi skal være bange for, men vores egen valne opbakning til noget som helst, der forpligter:
  Lad os benytte frygten/lejligheden til at tage os grundigt sammen i det europæiske samarbejde.

  Fx kunne vores regeringsleder tage ordentligt affære, når der er akut flygtningekrise, i stedet for at gå på restaurant. Intet er gjort for at fordele eller støtte grænselandene.

  Og så skal samtlige vores ansvarlige politikere stramme gevaldigt op og argumentere røven ud af bukserne for EU, hver gang de bekvemme skeptikere ser snit til at ride den populistiske bølge.

  Det er for nemt at fortsætte vores talentløse journalisters månedlange tøsefnidder om Trump. Det er jo ikke til at holde ud. Han er valgt! Vi kan ikke gøre noget. Ud over at tage os sammen og trække i arbejdstøjet.

 • Anmeld

  Jesper Ørsted

  Jeg har aldrig set en debattør være så dum

  Selvfølgelig taler Trump med Putin, lederen af verdens næststærkeste magt. Alt andet ville være underligt. John F. Kennedy udnævnte sin bror, Robert Kennedy, til justitsminister, så hvorfor skulle Trump ikke også udnævne familiemedlemmer til poster?
  New York Times optrådte partisk imod Trump i valgkampen, ligesom de fleste MSM'er i USA, så intet under Trump ønsker dem derhen hvor pebret gror!.
  Og nej, Trump er ikke et ikon på de superriges interesser. Det var Hillary, som var købt og betalt af Wall Street.
  Det jeg læser her om Trump og atomknappen er kalkeret af fra pressebeskyldninger mod Ronald Reagan, da han vandt valget i 1980, så den påstand savner enhver originalitet. Den er et skamredet øg, der trækkes af stald af "os med de rigtige meninger" hvergang en kandidat de ikke kan lide bliver valgt.
  Jeg vil give Trads' artikel 03 efter den gamle 13-skala.

 • Anmeld

  Søren Rønhede · Emeritus Vordingborg Statsseminarium

  Skyttegrave eller indsigt?

  Kommentarerne til David Trads deler sig som vanlig, men hvorfor skal højrefløjsfolk altid bruge skældsord? Det tyder på en dårlig sag. Men det er selvfølgelig den stil, Trump er blevet valgt på. Had er hovedingrediensen i det 20. århundredes værste udskejelser.
  Man må med rette frygte for det 21.
  Nogle mener, Trump skal ha en chance. Hans eftervalgssignaler er ikke lovende, måske lige bortset fra Obamacare (hvor den republikanske propaganda har været helt ude af proportioner i stil med Newt Gingrich-hadprogrammet: enhver demokrat i det hvide hus er en fornærmelse).
  Trads vurdering af Reagan er den helt gængse proportionsforvridning. Reagan har ikke æren for det sovjetiske kollaps. Sovjetunionen kunne have bidt sig fast årtier endnu, men Gorbatjovs liberale program slap tusinder af djævle løs med Jeltsin (han skulle ha været ambassadør i Langtbortistan) som den værste. Desuden er Reagan hovedophavsmanden til den liberalistiske tsunami, som stadig truer vesten med kollaps, og er årsagen til Trump.

 • Anmeld

  Bertel Johansen · Maskinmester

  Klummebunden er vist nået

  Så kan en klumme ikke blive mere ligegyldig´.

 • Anmeld

  Erik Jensen · Folkepensionist

  er jeg virkelig blevet så gammel ?

  Hermed menes, jeg kan huske Ronald Reagan, lige fra da han blev indsat og til han forlod
  det Hvide Hus.
  Enhver der evner at se bare 25 år baglæns vil vide at Ronnie, sammen med Thatcher indførte
  hvad Bill Clinton og Tony Blair fuldførte, nemlig den totale overgivelse til Neo Liberale kræfter.
  Afregulering af statens rolle i noget som helst - frie markeder,privatisering,afvikling af det meste af det man kalder et velfærdssamfund, joe, i sandhed en stor mand Reagan.
  Han var måske mere charmerende end the Donald men resultatet bliver det samme for den
  arbejdende mand - ikke godt !
  Jeg indrømmer gerne jeg har det mere end svært med David Trads, specielt når han er på TV,
  evigt nikkende og fidelt smilende når han bliver spugt om noget, som om - jamen herregud,
  som du dog spørger - nu skal jeg nok fortælle dig hverledes tingene hænger sammen......
  Han er min smertegrænse, Jeg kan ikke klare hverken synet eller lyden af ham !
  puh- der fik jeg luft!

 • Anmeld

  hans preben pedersen · EU - GRØNJAKKERNE

  ET " ANGREB " ER DET BEDSTE FORSVAR

  Et styrket EU !!!! et EU som hurtigst muligt får styr på de ydre grænser !!!!! Og et EU - som med den vores dynamik - giver USA og andre baghjul !!!!!!! Og tilbyder USA hjælp hvis de murer sig selv inde i deres kul og anden forgiftning !!!!!! Samt tiltrække grønne Virksomheder også fra USA !!!!! Måske skifter de så Præsident om fire år !!!!!! " Tiden læger alle sår " FORHÅBENTLIG !!!!
  Venligst hp.

 • Anmeld

  Soren Kenner

  Ekkokammer og polarisering.

  Jeg skrev en post på David Trads Facebook side med en kritik af denne artikel. Min pointe var i det væsentlige at Trads ikke ved nok om amerikansk politik og derfor ofte når frem til konklusioner, der er ganske forfejlede. I det konkrete tilfælde pointerede jeg at:

  1. Kombien af at vælge Reince Pribus til stabschef og Steve Bannon til chefråder er "straddling" fordi han dermed får begge fløje af GOP involveret i projektet.

  2. Valget af Trumps børn og svigersøn til rådgivere er naturligt fordi det er den måde han har drevet forretning på i en hel del år.

  3. At påstanden om at Trump er omgivet af vanvittige mennesker er forkert. Han er blot omgivet af mennesker, Trads ikke er enig med.

  4. Nigel Farage fremhæves som dybt uansvarlig fordi han lykkedes med sin kampagne om at få UK til at forlade EU. Men skulle man følge den logik tilskriver det jo, at alle der gør noget Trads er uenig i er uansvarlige.

  5. Steve Bannon beskyldes for at være racist, en påstand der mig bekendt intet reelt belæg er for.

  6. Det beskrives som "dybt foruroligende" at Trump som noget af det første snakker med Putin. Jeg synes da det er ret godt, hvis der hurtigt arbejdes på at normalisere forholdet mellem de to lande.

  7. At Trump kritiserer New York Times på Twitter beskrives som et angreb på den frie presse. Men man kan jo også se det som et ønske om at udnytte sin ytringsfrihed.

  8. Trads påstår at Trump alene kan beslutte at starte en atomkrig. Men det fremgår helt tydeligt af War Powers Act at det ikke er tilfældet.

  Afslutningsvis anbefalede jeg Trads måske at skrive om andre emner han evt vidste mere om –– måske persilledyrkning eller boligindretning.

  Resultatet? BLOKERING!

  Trads er naturligvis i sin fuldstændig gode ret til selv at beslutte, hvem der må skrive på hans væg. Jeg finder det bare lidt besynderligt, at en journalist der aktivt taler for at undgå polarisering og "ekkokammer effekten" på Facebook, når det kommer til stykket blokerer substantierede argumenter i stedet for at tage til genmæle, hvis han er uenig.

  Man må spørge sig selv, hvilken berettigelse en debattør mon kan have, når vedkommende tilsyneladende kun og udelukkende vil hyle med de ulve, han er enig med. Man får i hvertfald dermed ingen dyb indsigt i de forhold som man evt. gerne vil kritisere.

  David –– du er velkommen til at komme med dine begrundelser og evt. tilbagevisninger af de argumenter jeg kommer med. Det kunne være ganske interessant. Derudover vil jeg savne dine hyppige statusopdateringer –– ikke fordi de er vidende eller gode men fordi de har været underholdende og en god strømpil på præcis hvor ulogisk, uinformeret og uden evne til dyb analyse den postfaktuelle virkeligheds budbringere repræsenterer.

 • Anmeld

  Henrik Nielsen · cand.polit.

  Den alvidende Trads

  »
  Trads er naturligvis i sin fuldstændig gode ret til selv at beslutte, hvem der må skrive på hans væg. Jeg finder det bare lidt besynderligt, at en journalist der aktivt taler for at undgå polarisering og "ekkokammer effekten" på Facebook, når det kommer til stykket blokerer substantierede argumenter i stedet for at tage til genmæle, hvis han er uenig.
  «
  Det er bare typisk Trads. Enten ved han ikke, hvad han gør. Eller også er han manipulerende.

 • Anmeld

  Ivan Balleby

  Man ser hvad man vil se.

  Også David Trads. Frygten for hvad Trump kan finde på... jo det frygter vi vidst alle. Men at påstå at vi med Ronald Reagan og Sovjets sammenbrud vandt frihed og fred er da noget af det mest enøjede der kan fremdrages. Et tydeligt synspunkt, der er gennemsyret af elitens narcissistiske tro på egen ufejlbarlighed, som netop er årsagen til højrepopulismens fremgang i hele verden. Eliten og militrindustriens grove ligegyldighed overfor almindelige mennesker og specielt mennesker i lande med olierigdomme er alt andet end frihed og fred. Åbn øjnene hr. Trads. Prøv at se udsendelsen fra DR 2 fra i går D. 15. Okt 16. Kl,. 20,45

 • Anmeld

  Paul Sehstedt

  Atomknappen og andet

  Kære Trads,

  Præsidenten kan ikke bare trykke på atomknappen, når han skulle have lyst til. Hvem skulle rammes af missilet ? Det skal vel afklares først. Så nemt er det nu heller ikke. Hele systemet omkring atomberedskabet er opbygget på den måde, at en gal mand i Det Hvide Hus ikke bare kan sende missiler afsted.

  Mht. nepotismen: de tre børn og een svigersøn er udnævnt til at hjælpe til i overgangsudvalg. Så snart Trump er taget i ed som præsident - hvis han i det hele taget bliver det - skal alle udnævnelser prøves foran Senatsudvalg.

  De to punkter bekymrer mig altså ikke, men resten, du remser op, kan vi blive enige om.

  Trump er ikke det bedste valg lige nu; Clinton ville være lige så ringe.

  Sanders havde nok kunnet samle flere US-vælgere/electors...


 • Anmeld

  Flemming Kattrup

  Mamma Mia, Paul Sehstedt

  Her har Søren Kenner lige modbevist Trads' skøre indfald, hvilke du åbenbart ikke engang har gidet læse, siden du "er enig" i det meste af hans hjernespind.

  Hvad tænker du dog på?

  Er det ikke li'som en pligt at læse de andres indlæg, i stedet for egoistisk bare at tjære løs, som du var den eneste, der kommenterede?

 • Anmeld

  Martin Hansen

  Sanders eller Trump

  Så vil jeg til hver en tid vælge Sanders.
  Men når valget står mellem Angela Merkels korrupte storesøster og en orange skrigeballon. Så vælger jeg skrigeballonen.......Til hver en tid.

 • Anmeld

  Paul Sehstedt

  At kunne læse og forstå...

  @Flemming Kattrup:
  Du påstår, at Søren Kenner har modbevist Trads påstande. Det er måske rigtig med det syn, du lægger for dagen, men din vurdering er ikke ensbetydende med, at Kenners bemærkninger er korrekte.
  Hvis du i øvrigt ville kunne forstå mit indlæg, ville du havde opdaget, at jeg er enig med Kenner i en del punkter, men ikke i alle.
  Jeg har ikke kommenteret Kenners indlæg, da der ikke lå noget i det, som jeg syntes, skulle kommenteres.
  Hvad jeg læser eller ikke, vælger jeg selv.
  Det er altså min ret, at være enig eller uenig med nogen uden at blive udsat for dit sprogbrug!

 • Anmeld

  Soren Kenner

  Fakta og fortolkning

  @Paul Sehstedt.

  Man kan fortolke ting på forskellig vis –– men fakta bør der være enighed om. Og på det faktuelle svigter Trads altså ganske grundigt. Dertil kommer at påstande om at andre er "vanvittige", "farlige" eller "useriøse" uden substantiv argumentation herfor kun kan ses som spuriøs.

  Jeg kan til orientering oplyse at jeg ikke selv ville have stemt på Trump.

 • Anmeld

  Tirben Bach Sørensen · Debattør og Tidl. IT direktør

  JEG ER MERE BANGE FOR TYPER SOM TRADS

  der af medierne har frit slav. Ligegyldigt hvilket vrøvl manden har lyst at skrive - eller udtale sig om, har han frit adgang til alle elektroniske medier. For min slyld kan han sende venstreorienterede trusler ud i Københanvske aviser, domineret af det radikale venstre og Statskundskab på Kbhvn. Universitet., som Information, Weekendavisen og Politiken, hvor jobs mæssig Indavl er den absolut mest foretrukne diciplin.

  Men Jyllands Posten som indtil videre er min avis, skulle han ikke have lov at skrive i.

  Danmarks Radio burde jævnfør Public Service Aftalen udvise politisk mangfoldig og partimæssig neutralitet. Helt modsat Trads der er venstreorienteret og hader højrepartier i blå blok. Især Lars Løkke forfølger han flittigt.

  Her burde han forbydes adgang..

  Kære venner, kan i overskue den bunke fejlagtige kommentarere og holdninger Trads vil bringe til torvs ved de kommende valg i Italien, Østrig, Frankrig, Tyskland og Holland..

  Mit weekend humør er allerede ødelagt ved tanken.

 • Anmeld

  Søren Degnbol Pedersen · Strandskade

  Trash mod Trads

  Seneste ytring rettet mod personen Trads, der som skribent på forunderlig vis netop evner at kalde alle os kommentatorer frem af hullerne, med hele krydderihyldens varianter af kommentarer, fra mild lavendel til den mørkeste og farlige chilli!
  Hvilket til stadighed giver anledning til forundring, nogen gange i relation til selve debattens indhold og mål (sjældent) andre endda med lettere kuldegysninger til følge, over det stærke personlige islæt!
  Nok om det, sidste og mange andre ytringer fik mig til at tænke på den kære, afdøde fodbold landstræner Richard Møller Nielsen og dennes herlige sprogbrug og tankespind, og i relation til nævnte ytringer er denne sætning passende: ”Små hunde gør hele tiden. Store hunde behøver ikke at gø”
  eller denne
  ” Der falder ikke et eneste blad af et fynsk bøgetræ blot fordi et svin gnubber sig op af det”
  Man kunne selvfølgelig også tage de store briller på :) og i relation til debattens egentlige indhold, hente dette citat fra samme. ” screw down the expectations”
  Den hårdt ramte JP-læser samt alle andre i denne streng ønskes en god weekend, ser frem til Trads ‘næste klumme :)

 • Anmeld

  Ib

  Kai Clemmensen skriver at Trump er psykopat.

  Det er der ingen beviser for. Derimod Hillary Clintons: "Vi kom, vi så, de døde" efter USA´s terrorkrig mod Libyen. Psykiatri er blevet endnu en faktor i magt-elitens kamp mod menneskeheden: Normale følelser er blevet udnævnt til psykiatriske sygdomme, der kan medføre indespærring og tvangsmedicinering. Hvilket klart ikke interesserer mainstream propagandaen.

 • Anmeld

  Flemming Kattrup

  Søren Degnbol Pedersen og 'bøgetræssvin'

  " Der falder ikke et eneste blad af et fynsk bøgetræ blot fordi et svin gnubber sig op af det”.

  Meget rammende, men hvorfor kan Davis Trads ikke gnubbe sig op ad 'træer' på steder (læs pressen). hvor kun hans meget lille publikum, f.eks. en Søren D.P. kan ytre deres "lad hjernen blive hjemme"-forståelse?

  ALLE debatdeltagere i netop Jyllands Posten, fordømmer hans kortslutninger på det kraftigste.

  Han er en farlig mand at ha' gående frit omkring og uden opsyn af professionelle. Forstår godt at hans uhæmmede og stærkt venstreorienterede fordømmelser af alt til højre for Enhedslisten gi'r reaktioner, for hans utrolig megen spalteplads - hvor modstanderne må nøjes med små pip - forårsager frustrationer, han selv får at føle nu - og bli'r bange -.

  Specielt et signal på en forstyrret og farlig mand, at en så kultiveret "indlægger" som Torben Bach Sørensen får slettet sine indlæg på hans hjemmeside!.

  NEJ og atter NEJ, Søren Degnbol Pedersen!.

  Der må ikke være en næste klumme fra en David Trads nogen som helst steder her i DK. Han bør holde sig til sit elskede og ufejlbarlige Sverige.

  Så er han jo også lidt fjernet fra sin katastrofale og svinede behandling af en Søren Gade.

  Noget sådant bør ALDRIG glemmes eller tilgives, for det viser hvor lavt manden rangerer, og hvad han består af.

 • Anmeld

  Thomas Rasmussen · ~

  Ekspertise

  @Soren Kenner: rigtigt gode pointer, som gælder mange andre kommentatorer og journalister.

  Det har også overrasket mig (eller måske er det ikke så overraskende længere), at så mange mediefolk mener, at de ved en hulens masse om amerikansk politik.

  Åbenbart skal man ikke kunne andet end lidt engelsk. Det er en helt anden standard, der lægges af korrespondenter i Rusland eller Bruxelles.

 • Anmeld

  Erling Jensen · Cand.jur,

  En alternativ indgangsbøn til arven fra Ronald Reagan

  "Der er noget gravskænderi over dem, som sammenligner Donald Trump med Ronald Reagan – for det er en hån mod en af USA's store præsidenter"

  Som guvernør i Californien smed han mere end halvdelen af statens psykiatriske patienter ud af hospitaler og ud på gader og stræder. Som præsident beskar han dette sundhedsområde med 30 %, og fjernede 40.000 senge inden for området.

  Under Sovjetunionens invasion af Afghanistan i firserne begyndte Reagan at støtte, sponsorere og bevæbne jihadistiske militante i landet, kendt som mujahedinere. Han gav dem en støtte til en melodi af 5 milliarder dollars og inviterede dem til det Hvide Hus. De tog magten i landet og fjernede alle fremskridt i kvinders rettigheder.

  Mujahedinerne begyndte snart at splittes i flere fraktioner; nogle blev til Taliban, andre samarbejdede med Osama bin Laden og blev til Al Qaeda.

  Før han blev præsident er det kommet frem, at han levede et dobbeltliv, som B skuespiller og som meddeler for FBI, med en spionagevirksomhed rettet mod kolleger, forfattere og instruktører i Hollywood, som udviste det, som han og FBI mistænkte for at have uamerikanske holdninger.

  Efter at kongressen havde vedtaget en lov, der gjorde det ulovligt for Reagan at sponsorere højreorienterede terrorister, kendt som contra'erne i Sydamerika. forsøgte han at omgå loven ved bl.a. ulovligt at sælge våben til Iran, hvorefter profitten blev brugt til, igen ulovligt, at støtte contra'erne med henblik på at vælte regeringen i Nicaragua.

  I november 1986 blev denne trafik afsløret. Samme år blev USA, under Reagan, dømt ved den international domstol i Haag for statsterrorisme , for, blandt et væld af andre forbrydelser og grove krænkelser af landets suverænitet, at have mineret hovedstanden, Managuas havn. Det er det eneste tilfælde, hvor en stat er blevet dømt for international terrorisme. De blev for disse forbrydelser dømt til at betale 17 milliarder dollars i erstatning, hvilket de naturligvis ikke efterkom, som de heller ikke gjorde det i forbindelse med afslutningen på Vietnamkrigen.

  Reagan har med sin poltiske virksomhed vist sig som en ekstrem racist. Han meldte sig under fanerne som en fanatisk modstander af Borgerretsloven fra 1964, udarbejdet af Lyndon Johnson, valgloven fra 1965 og the Fair Housing Act fra 1968, i sig selv ikke ulovligt, af mange dog set som moralsk forkastelige i dag. Hans kriminelle handlinger mht. racediskrimination sprang ud i fuldt flor, da han som præsident støttede apartheidstyret i Sydafrika.

  I 1986 vedtog kongressen the Comprehensive Anti-Apartheid Act, som fastsatte en række sanktioner over for landet, hvis det ikke bragte apartheid til ophør; en politik, der stod bag et af de værste eksempler på raceadskillelse og krænkelser af menneskerettigheder i menneskehedens historie. Reagan var modstander af sanktionerne og nedlagde veto mod loven, havde intimt samkvem med Botha, præsidenten og støttede ham ved at tage afstand fra the African National Congress, som han erklærede var både farlig og kommunistisk terrorbevægelse, og hvis leder, en vis Nelson Mandela blev optaget på USAs liste over terrorister., en betegnelse, han først mistede få år før sin død

  Reagan var skyldig i Iran-Contra skandalen, men hans egentlige forbrydelse bestod i at yde altafgørende støtte til Contrahæren og andre grupper i Sydamerika, som gjorde sig skyldige i de mest afskyvækkende menneskeretskrænkelser. Efter at have bevæbnet og trænet Contrahæren, forsøgte hans regering at vælte regeringen i Nicaragua. Under dette kaos i landet påførte contra'erne befolkningen ubeskrivelige rædsler, med kidnapninger og tortur af civile, voldtægt af kvinder, henrettelser af civile, herunder børn, nedbrænding af civile beboelser, og drab på sundheds arbejdere. Det anslås, at de slog 50.000 ihjel.

  Reagansponsoreret blodbad var ikke kun forbeholdt Nicaragua. Hans blodtilsølede hænder var også at finde i El Salvadors borgerkrig, med et bidrag på 4 milliarder dollars til det militære diktatur, som stod bag drab på 75.000 civile. I Guatemala støttede han aktivt den brutale diktator, Rios Montt, som dræbte i omegnen af 200.000.

 • Anmeld

  hans preben pedersen · GRØNJAKKERNE

  ALTERNATIV'ETS VÆRSTE FJENDE : LØGNEN !!!!!!!

  Hvorfor stemmer så mange vælgere på løgnere !!!!!!
  Hvorfor kan VEL pressen ikke gennemskue DEMOKRATIETS SVAGHEDER !!!!!!! ?????

  SKAL KAPITALISMEN FÅ LOV TIL FORGIFTE JORDEN !!!!!!! Venligst hp.

 • Anmeld

  Claus Hunderup

  Putin

  Trads, Putin har vel egentlig også en finger på atomknappen - og han er vel én, man skal være bange for

 • Anmeld

  Flemming Kattrup

  Claus

  Hvorfor 'bange' for Putin? - Er han ikke blevet provokeret (gennem NATO og EU) til det, han har fortaget sig?

  Desuden er Rusland så stærk en magt - militærisk - at hverken provokationer, sanktioner eller aggressioner, men udelukkende dialog er eneste vej fremad.

 • Anmeld

  Paul Sehstedt

  Hvor er det synd for Putin

  Putin har hele karrierevejen igennem været en skidt karl, han har stjålet fra folket, fjernet modstandere med iscenesatte rettergange.. listen er lang.

  Hverken NATO eller EU har provokeret ham til det og slet ikke til at invadere den østlige Ukraine eller besætte Krim.

  Rusland har siden begyndelsen af 1980erne være økonomisk svag og er på ingen måde en stærk militærisk magt.

  Meget af det, Putin iscenesætter, er blot spil for galleriet, så russerne tror, at ondskaben kommer fra Vesten og lille Putin er en ærlig mand.

  Putin er dyb kriminel og russerne gjorde godt i, at PUTte ham INd i fængsel.

 • Anmeld

  Flemming Kattrup

  Hvor er det synd for Paul Sehstedt


  Du lever åbenbart i din egen lille, og som Trads, totalt venstreorienterede og forvirrede verden, der ser Putin-spøgelser overalt.

  Jo så sandelig, og i den virkelige verden, har især NATO med tåbelige aggressioner provokeret Rusland.

  Hvorfor i alverden skal NATO sende soldater, missiler og andet krigs-isenkram til Estland med opstilling helt op ad den russiske grænse?

  Var det ikke Estland, Putin bad om at behandle det russiske mindretal sobert og ikke chikanere dette groft ved undladelse af deres demokratiske rettigheder samt ved at fjerne ’deres’ (læs russiske symboler) i landet med hård og netop udemokratisk hånd.
  Måske har Putin anvendt en hård, men vel berettiget, tone ved henvendelsen, men straks råber esterne op og trygler om NATO-hjælp mod de ’hadede’ russere.
  Og NATO følger tomhjernet opfordringen. Og provokationen er i fuld gang.

  Med hvilken begrundelse eller berettigelse holder NATO og vesten ofte store militærøvelser i Polen. Igen helt op ad den russiske grænse? Og har opstillet missiler i langt større målestok end i Estland?
  Har Rusland på nogen måde provokeret Polen? Ikke mig bekendt. Der er i Polen et dybtfølt had til russerne, og som man forsøger at overføre til vesten, hvilket er lykkedes.
  Også her kan handlemåden kun betegnes som aggressioner og provokation.

  Du nævner din ensidige opfattelse af Øst-Ukraine. Men ligeledes her har områder med op til 100 % ’russere’ med rette følt sig chikaneret og forfulgt af det nye pro-vestlige styre.
  Og så har Krim – også med næsten 100 % Rusland-tilhængere – følt sig udemokratisk behandlet af det nye styre.

  Har Krim ikke ’alle dage’ tilhørt Rusland? Og vel kun i en Vodka-rus ’skænkede’ Khrusjtov i 1954 ’øen’ til Ukraine. For brødre har jo normalt ingen frygt for hinandens handlemåde. Når så ’brødre’ bli’r uvenner og kommer i krig med hinanden er det vel en helt anden situation og der må handles derefter.

  Kan du, Paul Sehstedt, forestille dig, at Mexico tillod Rusland og Putin at oprette en stærk militær-koncentration med soldater, missiler og andet, ikke for fredens skyld, isenkram helt op langs grænsen til USA?

  Til sidst din meget enfoldige mening, at russerne ikke er militært stærke, råber jo til himlen.
  Deres Iskandermissiler i Kaliningrad kan amerikanerne f.eks. ikke matche, og selv Trump har udtalt, at amerikanernes nukleare våben er forældede.

  Er David Trads din nabo i virkeligheden? Hvis ja, forstår jeg hypnotiseringen. Få nu behandling til at komme ud af denne, før det er for sent, for hans tanker fører os direkte mod WW3..