TV: Jens Joel i EU-løgnedetektor

RETSFORBEHOLD: Vi har udsat fire af Folketingets EU-debattører for en løgnedetektor-test for at afklare, hvornår de taler sandt og falsk i debatten om retsforbeholdet. I dette er afsnit svarer Jens Joel (S) blandt andet på spørgsmål om EU-domstolen. 

Hvad er sandt, og hvad er løgn i debatten om retsforbeholdet?

Det tester vi i denne serie, hvor fire politikere svarer på spørgsmål om EU, samtidig med at de bliver udsat for en løgnedetektor-test.  

I dette afsnit svarer Socialdemokraten Jens Joel på spørgsmål om blandt andet EU-domstolens mulige indblanding i strejke- og konfliktretten. Er hans svar på kant med sandheden?   

Spørgsmålene til Jens Joel var udtænkt af Enhedslistens EU-ordfører Søren Søndergaard, og journalist Mette Walsted Vestergaard var moderator under selve testen. Debatten blev overvåget af en certificeret polygrafist, som målte på åndedræt, blodtryk, nerver og andre bevægelser under svarene.

Og måske fordi omstændighederne var utraditionelle, blev svarene ganske nuancerede.

”Det er rigtigt svært at sige ja eller nej til de her spørgsmål, begge dele ville jo være lige forkert. Det hedder ja men, eller nej men…,” lød det efter testen fra Jens Joel.

Du kan se Søren Søndergaard i løgnedetektoren her.

 

 

 

 

 

Forrige artikel TV: Søren Søndergaard i EU-løgnedetektor TV: Søren Søndergaard i EU-løgnedetektor Næste artikel TV: Kenneth Kristensen Berth i EU-løgnedetektor TV: Kenneth Kristensen Berth i EU-løgnedetektor
Roadtrip gennem mistillidens USA

Roadtrip gennem mistillidens USA

REPORTAGE: Peter-Christian Brøndum tager til rustbæltet i USA for at lave et undervisningsmateriale til danske unge om verdens vigtigste demokrati frem mod præsidentvalget. Han bliver smidt ud af republikanernes partikontor, fordi medarbejderne tror, han vil lave fake news. Hvor meget paranoia, splittelse og mistillid kan et demokrati holde til?