TV: Jens Joel i EU-løgnedetektor

RETSFORBEHOLD: Vi har udsat fire af Folketingets EU-debattører for en løgnedetektor-test for at afklare, hvornår de taler sandt og falsk i debatten om retsforbeholdet. I dette er afsnit svarer Jens Joel (S) blandt andet på spørgsmål om EU-domstolen. 

Toke Gade Crone Kristiansen

Hvad er sandt, og hvad er løgn i debatten om retsforbeholdet?

Det tester vi i denne serie, hvor fire politikere svarer på spørgsmål om EU, samtidig med at de bliver udsat for en løgnedetektor-test.  

I dette afsnit svarer Socialdemokraten Jens Joel på spørgsmål om blandt andet EU-domstolens mulige indblanding i strejke- og konfliktretten. Er hans svar på kant med sandheden?   

Spørgsmålene til Jens Joel var udtænkt af Enhedslistens EU-ordfører Søren Søndergaard, og journalist Mette Walsted Vestergaard var moderator under selve testen. Debatten blev overvåget af en certificeret polygrafist, som målte på åndedræt, blodtryk, nerver og andre bevægelser under svarene.

Og måske fordi omstændighederne var utraditionelle, blev svarene ganske nuancerede.

”Det er rigtigt svært at sige ja eller nej til de her spørgsmål, begge dele ville jo være lige forkert. Det hedder ja men, eller nej men…,” lød det efter testen fra Jens Joel.

Du kan se Søren Søndergaard i løgnedetektoren her.

 

 

 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00