Vejle-borgmester i kamp om universiteternes gunst: Vi havde ikke råd til fine fornemmelser

Vejle Kommunes borgmester, Jens Ejner Christensen, erkender at have forhandlet parallelt med ITU og SDU om udflytning af uddannelser. Men han fastholder, at forløbet har været gennemsigtigt for alle parter.

I Vejle har man ifølge kommunens borgmester længe drømt om at blive en universitetsby. Og sidste efterår skulle chancen udnyttes, da to universiteter nu pludselig bejlede til byen.
I Vejle har man ifølge kommunens borgmester længe drømt om at blive en universitetsby. Og sidste efterår skulle chancen udnyttes, da to universiteter nu pludselig bejlede til byen.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Kim RosenkildeChris Lehmann

Der er ikke nogen, som er blevet forholdt oplysninger i Vejle Kommunes arbejde med at sikre universitetsuddannelser til byen.

I hvert fald ikke ifølge kommunens borgmester, Jens Ejner Christensen (V), som sidste efterår selv var tæt involveret i en dialog med både IT-Universitet og Syddansk Universitet om etablering af it- og ingeniøruddannelser i Vejle Kommune.

Helt frem til midt i december troede ITU ellers, at Vejle Kommune fortsat satsede på, at universitetet skulle etablere it-uddannelser i den såkaldte Dandy Business Park.

Men til overraskelse for ITU’s konstituerede rektor, Jens Christian Godskesen, så kunne Vejle Kommune på et møde den 14. december pludselig fortælle, at man i stedet havde valgt at gå videre med et tilbud fra SDU om etableringen af it-uddannelser.

Det på trods af at Vejle Kommune i det forudgående halve år både har været i dialog med ITU og SDU. Men den proces har ifølge borgmesteren været gennemsigtig for alle.

”Hver gang, jeg har talt med den ene part, har jeg talt med den anden part og vice-versa. For jeg var godt klar over, hvilket spil jeg var ude i,” siger Jens Ejner Christensen til Altinget.

Ifølge ham har det været en drøm og ambition for Vejle Kommune i henved 20 år at blive en universitetsby. Indtil nu forgæves.

Men efter sidste sommers politiske aftale om udflytning af universitetsuddannelser, oplevede han nu en helt ny situation.

”Set i kontekst af, at vi aldrig har været i nærheden af at kunne få et universitet, så sad vi pludselig vi med to, der bejlede til os. Det var vi utrolig fascinerede af." 

0:000:00