Vil være ny lægeformand: Camilla Rathcke er klar til at forlade Brostrøm

NAVNE: Tidligere formand for Yngre Læger Camilla Rathcke meddelte fredag, at hun stiller op som formand for Lægeforeningen. Hvis hun vælges, er hun klar til at forlade sin stilling som centerchef i Sundhedsstyrelsen. 

<div>45-årige Camilla Rathcke har meldt sig ind i kampen om at blive ny formand for Lægeforeningen.</div>
45-årige Camilla Rathcke har meldt sig ind i kampen om at blive ny formand for Lægeforeningen.
Foto: Pressefoto
Signe Løntoft

Sundhedsstyrelsen risikerer at miste endnu en chef inden sommerferien, efter at vicedirektør Lars Juhl Petersen for en måned siden meddelte sin afgang

Centerchef i Center for Planlægning Camilla Rathcke stiller nemlig op som formand for Lægeforeningen.

Hvis hun bliver valgt, er hun klar til at forlade den stilling i Sundhedsstyrelsen, som hun tiltrådte for et år siden. Det skriver hun i sin præsentation af sig selv på Lægemødets hjemmeside.

Camilla Rathcke er et kendt ansigt i lægepolitik, da hun har fem års erfaring som formand for Yngre Læger. I den egenskab sad hun blandt andet i Akademikernes forhandlingsudvalg for det offentlige og det private område og var med til at forhandle overenskomst i 2013, 2015 og 2018. 

Fakta
Lægeforeningen skal have ny formand i juni. Foreløbig har tre kandidater meldt sig til posten:
  • Helene Westring Hvidman
  • Christina Frøslev-Friis
  • Camilla Rathcke
Formandsvalget afholdes 19. juni.

Rathcke blev færdig som speciallæge i endokrinologi i foråret 2019, og kort efter blev hun ansat som centerchef under Søren Brostrøm.

{{toplink}}

To andre kandidater
Lægeforeningen skal have ny formand, da Andreas Rudkjøbing har valgt at fratræde posten et år før tid. 

Andreas Rudkjøbing blev valgt som formand i 2015, og med sine 34 år var han Lægeforeningens hidtil yngste formand. Efter fem år i spidsen for mere end 32.000 læger har Rudkjøbing imidlertid valgt at takke af for at færdiggøre sin uddannelse til speciallæge i samfundsmedicin og bruge mere tid sammen med sin familie.

Andreas Rudkjøbing skulle være fratrådt formandsposten i april, men på grund af covid-19-epidemien er Lægeforeningens repræsentantskabsmøde udsat til 19. juni. 

0:000:00