Tidligere formand for Yngre Læger er ny centerchef i Sundhedsstyrelsen

Camilla Noelle Rathcke er ny centerchef i Sundhedsstyrelsens Center for Planlægning. Hun er tidligere formand for foreningen Yngre Læger. 

Camilla Rathcke
Camilla Rathcke (45) Formand, Lægeforeningen, centerchef, Center for Planlægning, Sundhedsstyrelsen, fhv. formand, Yngre Læger, 1. reservelæge, speciallæge, ph.d
Søren Brostrøm
Søren Brostrøm (55) Direktør, Sundhedsstyrelsen

Fra 1. juni får Sundhedsstyrelsen tilføjet en kendt og faglig stærk profil til styrelsens chefgruppe.

Tidligere formand for Yngre Læger, Camilla Noelle Rathcke, starter nemlig som ny centerchef for styrelsens største enhed, Center for Planlægning. 

Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse. 

44-årige Camilla Rathcke var formand for den lægefaglige forening Yngre Læger fra 2013 til 2018. Hun er nuværende 1. reservelæge på Herlev og Gentofte hospital.

I maj 2019 kan hun desuden kalde sig speciallæge i endokrinologi. 

Det er altså en fagligt erfaren profil, som fra juni 2019 skal bidrage til at løse de store udfordringer, som sundheds- og ældreområdet står overfor. 

"Jeg er utroligt glad for at få Camilla med i chefgruppen i Sundhedsstyrelsen. Hun er fagligt stærk med stort strategisk overblik og meget stærke værdier. Hun kender det danske sundhedsvæsen, har et stort netværk, og så er hun en meget stærk kommunikator," siger direktør Søren Brostrøm i pressemeddelelsen. 

Camilla Rathcke ser også selv frem til arbejdet og de opgaver, der venter hende som en del af Sundhedsstyrelsens chefgruppe. 

”Sundhedsvæsenet står over for store udfordringer. Vi lever længere, der bliver flere ældre og flere med multisygdom. Forventninger til sundhedsvæsenet stiger, men det gør presset også. I de kommende år vil der både politisk og fagligt være stort fokus på udvikling af det primære sundhedsvæsen uden for sygehusene. I det arbejde vil Sundhedsstyrelsen stå centralt. Det arbejde vil jeg gerne være med til,” udtaler Camilla Rathcke i pressemeddelelsen.

Som ny centerchef kommer Camilla Rathcke til at arbejde tæt sammen med Center for Planlægnings anden centerchef, Helene Probst.

Camilla Rathcke er uddannet læge fra Københavns Universitet.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal