Ny temadebat: Hvordan griber vi arbejdet med bygningsdirektivet an?

Fagfolk, interesseorganisationer og politikere vil i den kommenede tid debattere, hvordan de vil have, at EU-Kommissionen griber arbejdet med bygningsdirektivet an

"De fleste af de bygninger, vi har i dag, vil stadig eksistere i 2050. Derfor er vi nødt til at renovere dem, hvis vi vil nedbringe deres energiforbrug og udledninger," har EU-Kommissionens næstformand, Frans Timmermans, sagt.
 
"De fleste af de bygninger, vi har i dag, vil stadig eksistere i 2050. Derfor er vi nødt til at renovere dem, hvis vi vil nedbringe deres energiforbrug og udledninger," har EU-Kommissionens næstformand, Frans Timmermans, sagt.  Foto: Julien Warnand/Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

EU-Kommissionen har præsenteret forslaget til et nyt bygningsdirektiv, som skal sikre, at EU-landene renoverer millioner af bygninger.

Landene skal blandt andet hæve alle boligejendomme med energimærke G med mindst ét niveau inden 2030 og skal alene opføre bygninger med et neutralt klimaaftryk fra 2030.

"De fleste af de bygninger, vi har i dag, vil stadig eksistere i 2050. Derfor er vi nødt til at renovere dem, hvis vi vil nedbringe deres energiforbrug og udledninger," har Kommissionens næstformand, Frans Timmermans, sagt.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00