Debat

Alternativet: Socialøkonomiske virksomheder skaber meningsfulde liv

DEBAT: Socialøkonomiske virksomheder tager et stort ansvar for syge, udsatte og belastede borgere, og derfor ser Alternativet ikke støtten til socialøkonomiske virksomheder som konkurrenceforvridende, men som en investering, skriver Torsten Gejl.

Mikkel Bødker Olesen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Torsten Gejl (ALT)
Kommunal- social- og arbejdsmarkedsordfører

Vi mennesker er forskellige og har forskellige evner og forskellige forudsætninger. De fleste af os er heldigvis så privilegerede, at vi kan varetage et almindeligt 37-timers ugentligt arbejde, mens andre iblandt os af forskellige årsager, for eksempel sygdom eller handicap, ikke har samme mulighed for at passe et fuldtidsarbejde.

For Alternativet er det imidlertid vigtigt at skabe plads til, at flere af dem, der gerne vil arbejde, men som ikke har mulighed for at passe et fuldtidsarbejde, kan blive en del af et meningsfuldt arbejdsmarksfælleskab.

Vi ønsker at bidrage til et samfund og et arbejdsmarked, hvor der er plads og job til alle, fordi vi tror på, at det at være en del af et socialt arbejdsfællesskab har stor betydning for det enkelte menneskes oplevelse af mening, livskvalitet og tilfredshed.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Permanent fritagelse fra rimelighedskravet
Mange socialøkonomiske virksom­heder tager i dag et stort ansvar for, at syge, udsatte og belastede medborgere alligevel kan få en fod inden for på arbejdsmarkedet.

Derfor ser Alternativet ikke støtten til socialøkonomiske virksomheder som konkurrenceforvridende, men som en investering – en investering i mennesker, meningsfulde liv og et mere empatisk samfund.

Et af de forslag, som vi foreslog sidste år, da vi præsenterede vores iværksætterpakke, handlede blandt andet om at gøre muligheden for at søge dispensation fra rimelighedskravet permanent

Torsten Gejl (ALT)
Kommunal- social- og arbejdsmarkedsordfører

Faktisk mener vi, at man med fordel kunne forbedre levevilkårene for socialøkonomiske virksomheder og iværksættere, der fokuserer lige så meget på at skabe værdi for andre og lokalsam­fundet som på at skabe værdi for sig selv.

Et af de forslag, som vi foreslog sidste år, da vi præsenterede vores iværksætterpakke, handlede blandt andet om at gøre muligheden for at søge dispensation fra rimelighedskravet permanent.

Rimeligheds­kravet betyder, at antallet af ansatte i løntil­skud i en virksomhed maksimalt må udgøre én ud af fem ansatte, og dispensationen er derfor vigtig for, at socialøkonomiske virksomheder kan skabe job til mennesker med andre udfordringer end ledig­hed.

Derfor vil vi gerne gøre dispensationsmuligheden permanent, så vi skaber sikkerhed for både ejere og borgere i socialøkonomiske virksomheder, som løfter et stort samfundsansvar.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Torsten Gejl

MF, politisk ordfører (ALT)
journalistkursus (Frontløberne 1989), kaospilot (KaosPiloterne 1993)

0:000:00