LMS vil genoprette sig selv med 13 nye initiativer

OMSTRUKTURERING: 13 nye initiativer skal rette op på det dårlige arbejdsmiljø i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser, fortæller bestyrelsesformanden. En medarbejderrepræsentant i bestyrelsen og en nyudnævnt ledergruppe er to af de nye initiativer.

Der blæser nye vinde i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade (LMS). Efter to uger med massiv kritik af både bestyrelse og daglig ledelse fremlægger foreningen nu en redningsplan, der skal ændre det dårlige arbejdsmiljø, der har præget organisationen.

“Vi er blevet bekendt med, at vi åbenbart har haft et dårligt arbejdsmiljø og arbejdsklima, og det er vi jo alle sammen utrolig kede af, og det tager vi meget alvorligt,” siger Anne Minor Christensen, bestyrelsesformand i LMS siden 2004.

Flere ressourcer til trivsel
Hun har sammen med bestyrelsen og en nyudnævnt ledelsesgruppe forfattet 13 nye initiativer, der skal forbedre arbejdsmiljøet i foreningen.

“Overordnet har vi tre punkter: Vi har etableringen af en ny organisationsstruktur, givet flere ressourcer til medarbejdertrivsel og medarbejderinvolvering, og så er der en tydeliggørelse af bestyrelsens rolle og samarbejde mellem bestyrelse og ledelse,” siger formanden.

Altinget har gennem to uger afdækket, hvordan 39 medarbejdere har forladt foreningen de seneste tre år, og ledelseseksperter har kritiseret både den daglige ledelse og bestyrelsen for ikke at gribe ind.

Altinget har gennem flere måneder været i kontakt med tidligere medarbejdere, der kalder forholdene i LMS for ødelæggende. 26 tidligere medarbejdere stod i fredags frem med deres kritik af den øverste ledelse. Samme dag offentliggjorde LMS en meddelelse om, at generalsekretæren, Steen Andersen, havde indleveret sin opsigelse.

En medarbejder i bestyrelsen
Et par af initiativerne i foreningens redningsplan er blandt andet at arbejde hen imod at få en medarbejderrepræsentant i bestyrelsen.

“Det er en måde at sikre en dialog mellem bestyrelse og medarbejdere, og at ingen føler, at de ikke har en mulighed for at gå til enten en leder eller til en bestyrelse,” siger Anne Minor Christensen.

Men det kommer ikke til at ske lige med det samme, fortæller formanden.

“Vi har jo nogle vedtægter, og de kan kun blive lavet om på en generalforsamling. Men der var stor opbakning i bestyrelsen til en medarbejderrepræsentant. Og det er også set i lyset af, at vi jo absolut ikke føler, at vi er blevet informeret om alt dét, som Altinget har skrevet om,” siger hun.

De nuværende medarbejdere og frivillige i foreningen kan derfor se frem til meget mere åbenhed og samarbejde, bebuder formanden. Ud over at få sikret en medarbejderrepræsentant i bestyrelsen og en nyudnævnt ledergruppe har foreningen besluttet, at der skal findes en ny arbejdsmiljørepræsentant, personalehåndbogen skal nytænkes, og medarbejderne inddrages i udviklingen af en ny trivselspolitik.

,

Forrige artikel 45 spørgsmål til LMS-formand: 45 spørgsmål til LMS-formand: "Der er opfundet nogle årsager, som ikke var de rigtige" Næste artikel Ledelseseksperter er enige: Bestyrelsen i LMS bør gå af Ledelseseksperter er enige: Bestyrelsen i LMS bør gå af