Lisbeth Bech-Nielsen
 svarer 
Peter Hummelgaard

Lisbeth Bech-Nielsen (SF) spørger justitsministeren, Peter Hummelgaard, om børn der er anbragt uden for hjemmet, afholdes fra adgang til gode og nyttige tjenester, som anses nødvendige for at tage del i digitale fællesskaber f.eks. skole og fritid

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 79, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for sine overvejelser i forhold til børn, der er anbragt uden for hjemmet eller ikke har eller ønsker kontakt til forældremyndighedsindehaveren, så disse børn ikke afholdes fra adgang til gode og nyttige tjenester, som anses nødvendige for at tage del i digitale fællesskaber f.eks. skole og fritid?

Svar fra fredag den 1. december 2023
Formuleringen ”indehaveren af forældremyndigheden over barnet” fremgår af databeskyttelsesforordningen (GDPR). Der lægges ikke med lovforslaget op til at ændre den ordning, som allerede følger af bestemmelsen.

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet bidrag fra Social-, Bolig- og Ældreministeriet, som oplyser følgende:

”Når et barn eller en ung bliver anbragt uden for hjemmet, bevarer forældrene forældremyndigheden. Det betyder, at der er en række forhold, som det som udgangspunkt alene er forældrene, der kan tage stilling til, og som forældrene administrerer. Det gælder også i forhold til barnets digitale liv.

Det fordrer således et godt samarbejde mellem kommunen, anbringelsesstedet og forældremyndighedsindehaveren at sikre en god håndtering af de hverdagsbeslutninger, der skal tages undervejs i anbringelsen.” Side
0:000:00