Lisbeth Bech-Nielsen
 svarer 
Peter Hummelgaard

Lisbeth Bech-Nielsen (SF) spørger justitsministeren, Peter Hummelgaard, om håndhævelse af den nye aldersgrænse, når den hidtidige grænse ikke succesfuldt er blevet håndhævet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 79, Spørgsmål 2
Hvordan vil ministeren sikre, at der er en bedre håndhævelse af den nye aldersgrænse, når den hidtidige grænse ikke succesfuldt er blevet håndhævet?

Svar fra fredag den 1. december 2023
Det er i første række den dataansvarliges opgave at sikre, at den fastsatte aldersgrænse overholdes. Det er Datatilsynet, der som uafhængig tilsynsmyndighed påser, at reglerne bliver efterlevet.

Formålet med at hæve aldersgrænsen er at øge bevidstheden hos både børnene, de unge og forældremyndighedsindehaverne i forhold til, at der kan være visse risici ved at give adgang for informationssamfundstjenester til at behandle personoplysninger, og at øge eftertænksomheden i forbindelse med afgivelse af et samtykke.

Side
0:000:00