Stinus Lindgreen
 svarer 
Sophie Løhde

Stinus Lindgreen (R) spørger indenrigs- og sundhedsministeren, Sophie Løhde, om regionrådenes praksis i forhold til at give tilladelse til, at også prospektive data om enkeltpersoners helbredsforhold m.m. kan videregives til en forsker fvsa. angår forskningsprojekter, som ikke er omfattet af komitéloven

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 45, Spørgsmål 8
Hvad kan ministeren oplyse, om regionrådenes praksis i forhold til at give tilladelse til, at også prospektive data om enkeltpersoners helbredsforhold m.m. kan videregives til en forsker fvsa. angår forskningsprojekter, som ikke er omfattet af komitéloven, jf. sundhedslovens § 46, stk. 2? Kan ministeren bekræfte, at regionrådenes nuværende praksis er meget restriktiv?

Svar fra mandag den 27. november 2023
”Hvad kan ministeren oplyse, om regionrådenes praksis i forhold til at give tilladelse til, at også prospektive data om enkeltpersoners helbredsforhold m.m. kan videregives til en forsker fvsa. angår forskningsprojekter, som ikke er omfattet af komitéloven, jf. sundhedslovens § 46, stk. 2? Kan ministeren bekræfte, at regionrådenes nuværende praksis er meget restriktiv?” Svar:

Jeg kan oplyse, at det ikke fremgår af sundhedslovens § 46, stk. 2 eller bemærkningerne hertil, at oplysninger om enkeltpersoners helbredsforhold, øvrige rent private forhold og andre fortrolige oplysninger fra patientjournaler m.v., ikke kan være oplysninger, der løbende bliver genereret i patientjournalerne. Der er således ikke tale om en begrænsning i sundhedsloven, som det omvendt er tilfældet i komitéloven, der tilsiger en eventuelt meget restriktiv nuværende praksis i regionsrådende, såfremt en sådan praksis findes.

Det bemærkes hertil, at sundhedslovens § 46, stk. 2 ikke er genstand for nærværende lovforslag, og at det foreslåede alene omhandler den kompetente komités mulighed for at tillade forskning i realtidsdata (prospektive data) efter komitéloven.
0:000:00