Lisbeth Bech-Nielsen
 svarer 
Morten Bødskov

Lisbeth Bech-Nielsen (SF) spørger erhvervsministeren, Morten Bødskov, hvilke krav der med lovforslaget kommer til at blive stillet til serviceleverandørerne, for så vidt angår deres rolle og erstatningsansvar, herunder serviceleverandørernes ansvar for data, og i den forbindelse uddybende kommentere de bekymringer, som Visma E-conomic anfører herom i deres høringssvar

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 59, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for, hvilke krav der med lovforslaget kommer til at blive stillet til serviceleverandørerne, for så vidt angår deres rolle og erstatningsansvar, herunder serviceleverandørernes ansvar for data, og i den forbindelse uddybende kommentere de bekymringer, som Visma E-conomic anfører herom i deres høringssvar?

Svar fra mandag den 4. december 2023
Visma E-conomic bemærker i deres høringssvar, at lovforslaget vil medføre en ændring af praksis til, at serviceleverandører fremadrettet vil blive ansvarlige for slutbrugernes adfærd. Det er dog Erhvervsministeriets vurdering, at lovforslaget ikke vil medføre en ændring ift., hvad der gælder i dag. Den konkrete bestemmelse er således en formalisering af gældende praksis, hvor ændringen blot er, at bestemmelsen nu bliver hjemlet i en bekendtgørelse i stedet for i anvendelsesbetingelserne for Nemhandel. I dag er det ikke klart, hvilken lovhjemmel der er for gældende praksis, hvorfor ønsket med lovforslaget er at tydeliggøre under hvilke betingelser, serviceleverandører er ansvarlige. Ansvarsfordelingen tydeliggøres yderligere i bekendtgørelsen.

Derudover bemærker Visma E-conomic, at både pligten til at opbevare og overdrage data må forventes at pålægge serviceleverandørerne yderligere omkostninger. Fsva. opbevaring og overdragelse af data, er serviceleverandører allerede i dag forpligtede til at overdrage data til deres kunder som følge af anvendelsesbetingelserne for Nemhandel. Der indføres derfor ikke en ny pligt med lovforslaget, hvorfor der ikke vil være erhvervsøkonomiske konsekvenser forbundet med lovforslagets vedtagelse for serviceleverandører.
0:000:00