Lisbeth Bech-Nielsen
 svarer 
Morten Bødskov

Lisbeth Bech-Nielsen (SF) spørger erhvervsministeren, Morten Bødskov, om at stille ændringsforslag om udskydelse af lovens ikrafttræden

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 59, Spørgsmål 2
Vil ministeren, i lyset af at erhvervslivet vurderer, at der er tale om en omfattende implementeringsopgave, der kræver minimum 6-12 måneder, stille ændringsforslag om udskydelse af lovens ikrafttræden? Hvis ministeren ikke påtænker at ændre lovforslaget, bedes ministeren begrunde, hvorfor erhvervslivets vurderinger ikke deles af ministeren.

Svar fra mandag den 4. december 2023
Lovforslaget er en formalisering af eksisterende praksis, og giver hjemmel til i fremtiden at regulere flere aspekter af den fælles digitale infrastruktur.

Der er altså ikke tale om en ny infrastruktur, som aktørerne skal implementere, men derimod en udvidelse af anvendelsesområdet i den eksisterende Nemhandel-infrastruktur. Derfor vurderes implementeringstiden at være tilstrækkelig.

Samtidig er det offentlige allerede tilkoblet den eksisterende Nemhandelinfrastruktur og kan modtage e-dokumenter i overensstemmelse med gældende standarder, og skal derfor ikke tilpasse deres interne systemer på baggrund af dette lovforslag. Derudover stiller lovforslaget ikke krav til virksomheder eller serviceleverandører om tilslutning til den fælles digitale infrastruktur, som derfor ikke skal forholde sig til en implementering af den.
0:000:00