René Gade
 svarer 
Claus Hjort Frederiksen

René Gade (ALT) spørger forsvarsministeren, Claus Hjort Frederiksen, hvordan ministeren vil definere ”kritisk infrastruktur”, når det ikke er defineret i den nationale sikkerhedsstrategi

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 215, Spørgsmål 3

Hvordan vil ministeren definere ”kritisk infrastruktur”, når det ikke er defineret i den nationale sikkerhedsstrategi?

Svar fra onsdag den 17. april 2019
Forsvarsministeriet forstår spørgsmålet således, at det vedrører den ordning, der følger af den foreslåede § 3, stk. 4, hvorefter Center for Cybersikkerhed i særlige tilfælde vil kunne påbyde virksomheder, regioner og kommuner at blive tilsluttet centerets netsikkerhedstjeneste.

Center for Cybersikkerhed vil således efter denne bestemmelse alene kunne påbyde f.eks. en virksomhed at blive tilsluttet netsikkerhedstjenesten, hvis virksomheden er særlig samfundsvigtig samt har væsentlig betydning for Danmarks kritiske infrastruktur.

Der er ikke i lovforslaget fastsat objektive kriterier for, hvilke virksomheder, regioner eller kommuner, der kan anses for at have en så væsentlig betydning for Danmarks kritiske infrastruktur, at de kan blive meddelt et påbud om tilslutning. Det følger dog af bemærkningerne til den foreslåede § 3, stk. 5, at der skal være tale om myndigheder eller virksomheder, der leverer ydelser, som er så vigtige, at en sikkerhedshændelse hos den pågældende virksomhed eller myndighed vil kunne indebære en væsentlig indvirkning på samfundet, herunder i relation til f.eks. sikkerhed, forsyning, økonomi eller sundhed. eksempelvis være teleudbydere og energiselskaber, der leverer ydelser til et stort antal kunder eller til et stort geografisk område.

Dato:

Enhed:

Sagsnr.:

Dok.nr.:

Bilag:

17. april 2019 SSC 2019/002066 895016 Ingen FORSVARSMINISTEREN Holmens Kanal 9 1060 København K Tlf.: 728 10000 Fax: 728 10300 E-mail: [email protected] www.fmn.dk EAN: 5798000201200 CVR: 25 77 56 35 Med lovforslaget vil forsvarsministeren blive bemyndiget til at fastsætte nærmere regler om påbud om tilslutning, herunder nærmere kriterier for, hvornår et påbud kan meddeles. På baggrund af denne bemyndigelse vil der blive udstedt en bekendtgørelse, som naturligvis sendes i offentlig høring inden udstedelsen.
0:000:00