Christoffer Aagaard Melson
 svarer 
Nicolai Wammen

Christoffer Aagaard Melson (V) spørger finansministeren, Nicolai Wammen, om Finansministeriet og Digitaliseringsstyrelsen som myndighed(er) tager det juridiske ansvar for flytning af borgere og virksomheders data fra den nuværende digitale postløsning til den nye

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 47, Spørgsmål 8
Tager Finansministeriet og Digitaliseringsstyrelsen som myndighed(er) det juridiske ansvar for flytning af borgere og virksomheders data fra den nuværende digitale postløsning til den nye, således at eventuelle juridiske udfordringer som følge af manglende overensstemmelse mellem lovforslaget og relevant databeskyttelseslovgivning på dansk og europæisk niveau ikke rammer den hidtidige leverandør økonomisk eller på anden vis?

Svar fra mandag den 16. november 2020
I forbindelse med overgangen fra den nuværende leverandør til den kommende postløsning er den nuværende leverandør kontraktretligt forpligtet til at gennemføre denne flytning.

Ydermere etablerer lovforslaget hjemmel til at flytte borgeres og virksomheders digitale post fra offentlige afsendere. Dermed sikres det, at borgere og virksomheder altid har adgang til al deres eksisterende digitale post fra offentlige afsendere ved leverandørskift nu og i fremtiden.

Gennem dialog og inddragelse af Datatilsynet sikres det, at flytningen vil ske i fuld overensstemmelse med databeskyttelseslovgivningen.
0:000:00