Christoffer Aagaard Melson
 svarer 
Nicolai Wammen

Christoffer Aagaard Melson (V) spørger finansministeren, Nicolai Wammen, hvordan det sikres, at private sundhedsaktører kommunikerer sikkert og ensartet til de patienter, der gør brug af deres patientrettigheder

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 47, Spørgsmål 12
Hvis en løsning for de private sundhedsaktører, der behandler offentlige patienter, ikke er tænkt med i den nye løsning til digital post, hvordan sikres det så, at private sundhedsaktører kommunikerer sikkert og ensartet til de patienter, der gør brug af deres patientrettigheder?

Svar fra mandag den 16. november 2020
Regulering af private aktørers kommunikation ligger ikke inden for lovens anvendelsesområde eller rammerne for nærværende lovforslag.

Der henvises i øvrigt til besvarelsen af Social- og Indenrigsudvalgets spørgsmål 11 til lovforslag L 47 Forslag til lov om ændring af lov om Digital Post fra offentlige afsendere. Heraf fremgår det, at lovforslaget åbner mulighed for, at private sundhedsaktører kan indgå aftaler på privatretligt grundlag med udbydere af kommercielle visningsklienter om at sende post via deres systemer.
0:000:00