Jens Henrik Thulesen Dahl
 svarer 
Nicolai Wammen

Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) spørger finansministeren, Nicolai Wammen, om der er noget i bekendtgørelse om godkendelse af visningsklienter til Digital Post m.v., som sikrer, at det bliver nemmere for folk, der ikke er særligt it-kyndige, at anvende digital post fremover

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 47, Spørgsmål 24
Ministeren bedes oplyse, om der er noget i bekendtgørelse om godkendelse af visningsklienter til Digital Post samt kompensation for forpligtelser til offentlig tjeneste for udbydere af kommercielle visningsklienter, som sikrer, at det bliver nemmere for folk, der ikke er særligt it-kyndige som eksempelvis ældre mennesker og handicappede, at anvende digital post fremover, jf. L 47 – bilag 8?

Svar fra tirsdag den 8. december 2020
Digital Post-løsningen, herunder kommercielle visningsklienter, følger den gældende lovgivning og de gældende standarder for webtilgængelighed. Udbydere af kommercielle visningsklienter er kontraktligt forpligtet til at overholde disse krav ved tilslutningsaftalen med Digitaliseringsstyrelsen. Der henvises i øvrigt til svaret på Social- og Indenrigsudvalgets spørgsmål nr. 5 til L 47, hvor der redegøres nærmere for disse krav.
0:000:00