Dennis Flydtkjær
 svarer 
Joy Mogensen

Dennis Flydtkjær (DF) spørger kulturministeren, Joy Mogensen, om hensigten med lovændringen er at sikre, at udenlandske Tech-giganter, som Amazon, Google, Apple, YouTube m.fl., der ikke har en aftale med Copydan, skal betale retransmissionsvederlag, hvis de videredistribuerer dansk indhold og public service

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 205, Spørgsmål 16
Kan ministeren bekræfte, at hensigten med lovændringen er at sikre, at udenlandske Tech-giganter, som Amazon, Google, Apple, YouTube m.fl., der ikke har en aftale med Copydan, skal betale retransmissionsvederlag, hvis de videredistribuerer dansk indhold og public service?

Svar fra torsdag den 20. maj 2021
Jeg kan bekræfte – som det også er nævnt på side 8 i det kommenterede høringsnotat, at hensigten med ændringen af ophavsretslovens § 35, stk. 5, er "at ligestille broadcastere og selvstændige streamingtjenester, således at klareringssystemet i form af aftalelicensen i § 35 kan finde anvendelse, når streamingtjenester videredistribueres af andre".

Jeg kan ligeledes bekræfte, hvad der fremgår af pkt. 3.2.3 i lovforslagets almindelige bemærkninger, at udvidelsen af princippet om direct injection (de to økonomiers princip) "forventes navnlig at få betydning i forhold udenlandske tech-virksomheder, der udbyder tv-produkter m.v., der indeholder danske public service onlinetjenester".

Joy Mogensen Dok. nr. 21/03084-
0:000:00