Dennis Flydtkjær
 svarer 
Joy Mogensen

Dennis Flydtkjær (DF) spørger kulturministeren, Joy Mogensen, om en rettighedsforvalter som Copydan ikke på et senere tidspunkt kan afgøre, at der ”udestår rettigheder” i de eksisterende aftaler, som distributørerne har indgået med Copydan om videredistribution af streamingtjenester

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 205, Spørgsmål 18
Kan ministeren bekræfte, at en rettighedsforvalter som Copydan ikke på et senere tidspunkt kan afgøre, at der ”udestår rettigheder” i de eksisterende aftaler, som distributørerne har indgået med Copydan om videredistribution af streamingtjenester, og dermed pålægge yderligere afgifter inden for denne lovgivnings rammer?

Svar fra torsdag den 20. maj 2021
I pkt. 3.2.3 i lovforslagets almindelige bemærkninger anføres det:

"Virksomheder, der laver selvstændig forretning med et udbud af indhold, der gøres tilgængeligt fra en flerhed af tv-kanaler og/eller onlinetjenester (således at der er to selvstændige økonomier), vil således kunne klarere udestående rettigheder hos en godkendt fællesorganisation uanset teknik. Der vil være aftalelicensvirkning for aftaler om udestående rettigheder i både flowkanaler og onlinetjenester og eventuelle tvister om vederlag vil kunne forelægges for Ophavsretslicensnævnet." Jeg kan bekræfte, at det ikke er Copydan, der ensidigt kan afgøre, om der udestår rettigheder, som skal klareres efter § 35. Spørgsmålet, om der udestår rettigheder, vil være afhængigt af de bagvedliggende aftaler. Det er et spørgsmål, som – hvis der måtte være tvist herom – i sidste ende henhører under domstolene.

Joy Mogensen Dok. nr. 21/03084-
0:000:00