Juraprofessor vil ikke lade fratrådte embedsmænd slippe for kritik ved fremtidige kommissioner

Det bør gøres muligt at rette kritik og vurdere ansvar for fratrådte embedsmænd, mener juraprofessor Jens Elo Rytter. Også Tibetkommissionen finder dette hensigtsmæssigt.

Friis Arne Petersen er en af de tidligere ansatte i Udenrigsministeriet, som Tibetkommissionen ikke har vurderet et ansvar for. Her var den tidligere direktør og ambassadør sidste år på vej til afhøring i kommissionen.
Friis Arne Petersen er en af de tidligere ansatte i Udenrigsministeriet, som Tibetkommissionen ikke har vurderet et ansvar for. Her var den tidligere direktør og ambassadør sidste år på vej til afhøring i kommissionen.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det er i dag for tilfældigt, hvilke embedsmænd der får kritik for deres handlinger, når kommissioner ikke kan vurdere embedsmænd fratrådt i statens tjeneste.

Sådan lyder det fra professor i forfatningsret, Jens Elo Rytter, fra Københavns Universitet.

“Det bliver i dag vilkårligt, hvilke embedsmænd der får deres mulige ansvar vurderet. Det bliver ikke et fuldstændigt billede, når der er nogle personer, som man ikke kan vurdere ansvar for, fordi de tilfældigvis er gået på pension eller er smuttet over i et andet job i det private,” siger Jens Elo Rytter.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00