Debat

Dansk Miljøteknologi: EU-målsætning er vital i kampen mod fossile brændsler

DEBAT: Den danske regering skal huske, at det kun er god miljø- og forretningslogik, hvis Danmark satser mere ambitiøst end EU's målsætning om 3,5 procent avanceret biobrændstof i 2030, skriver Mette Boye, Dansk Miljøteknologi.

Dansk Miljøteknologi hilser EU's bindende målsætning på 32 procent vedvarende energi i 2030 velkommen. Den kan bidrage til at sikre, at Europa kan nå målet om at blive uafhængig af fossile brændsler, skriver Mette Boye.
Dansk Miljøteknologi hilser EU's bindende målsætning på 32 procent vedvarende energi i 2030 velkommen. Den kan bidrage til at sikre, at Europa kan nå målet om at blive uafhængig af fossile brændsler, skriver Mette Boye.Foto: Ferdinand Ostrop/Ritzau Scanpix
Kristian Tolbøll
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Mette Boye
Chefkonsulent, Dansk Miljøteknologi

På EU's rådsmøde i går onsdag 27. juni 2018 blev forslaget om vedvarende energi vedtaget. Det betyder en bindende målsætning på 32 procent vedvarende energi i 2030.

Dansk Miljøteknologi hilser målsætningen velkommen, da den kan give den nødvendige retning for fremtidige investeringer og bidrage til at sikre, at Europa kan nå målet om at blive uafhængig af fossile brændsler.

Ligeledes er det positivt, at der som en del af aftalen bliver sat en specifik målsætning for vedvarende energi i transportsektoren med det første EU bindende mål for avanceret biobrændsel.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Kompromisset er et mål om 3,5 procent avanceret biobrændstoffer i 2030. Avancerede biobrændstoffer er defineret ved at sætte bæredygtighedskriterier for brændstofferne.

Vildledning af borgerne
Bæredygtige biobrændstoffer er en central del af den nødvendige omstilling af transportsektoren væk fra fossile ressourcer. På den baggrund er vi ærgerlige over, at der i forslaget er gjort brug af multiplikatorer (dobbelttælling af visse typer biobrændstof), som medlemslandene kan beslutte at gøre brug af.

Medlemsstaterne bør nu hurtigt implementere EU’s målsætninger til ambitiøse nationale lovgivninger. 

Mette Boye
Chefkonsulent, Dansk Miljøteknologi

Dobbelttælling vildleder europæiske borgere om det reelle ambitionsniveau fra EU's side, og samtidig medfører det, at reduktionen af fossile brændstoffer i transportsektoren mindskes.

Medlemsstaterne bør nu hurtigt implementere EU's målsætninger til ambitiøse nationale lovgivninger. Det betyder, at også den danske regering skal huske, at EU's målsætning om 3,5 procent (måske reelt 1,75 procent) avanceret biobrændstof i 2030 er et minimum, og der ligger god miljø- og forretningslogik i at satse mere ambitiøst.

.....

Dansk Miljøteknologi er en brancheorganisation for danske miljøteknologiske virksomheder. Dansk Miljøteknologi ønsker en ambitiøs satsning på det miljøteknologiske område blandt andet gennem intelligent regulering og ambitiøs implementering af EU-lovgivning.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Boye

Miljøfaglig chef, WWF Verdensnaturfonden, bestyrelsesmedlem, Institut for Menneskerettigheder
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2001), miljøstudier (York Uni. 1999), Organisationspsykologi, MPO (2020)

0:000:00