Louise Schack Elholm
 svarer 
Jeppe Bruus

Louise Schack Elholm (V) spørger skatteministeren, Jeppe Bruus, om ministeren vil stille ændringsforslag om deling af lovforslaget, så den del af lovforslaget, der handler om ændring af reglerne om forfattervirksomhed og kunstnerisk aktivitet, er i et forslag og lovforslagets øvrige elementer i et andet forslag, eller vil ministeren yde teknisk bistand til ændringsforslag herom

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 106, Spørgsmål 92
Vil ministeren stille ændringsforslag om deling af lovforslaget, så den del af lovforslaget, der handler om ændring af reglerne om forfattervirksomhed og kunstnerisk aktivitet, er i et forslag og lovforslagets øvrige elementer i et andet forslag, eller vil ministeren yde teknisk bistand til ændringsforslag herom?

Svar fra torsdag den 2. juni 2022
Med L 106 foreslår regeringen bl.a. at gennemføre en række tilpasninger af momsloven for at bringe reglerne i overensstemmelse med EU-retten.

Jeg ønsker ikke selv at stille det pågældende ændringsforslag, men jeg yder gerne teknisk bistand. Ændringsforslaget kan se ud som følgende:

a Ændringsforslag om deling af lovforslaget 1) ovforslaget deles i to lovforslag med følgende titler og indhold:

A.

”Forslag til lov om ændring af momsloven (Ændring af reglerne om brugtmoms, momsgodtgørelse og -fritagelse for diplomater og justering af reglerne om undervisning og turistsalg m.v.” omfattende § 1, nr. 1, 2 og 4-18, § 2 og § 3, stk. 1-3.

B.

”Forslag til ændring af momsloven (Ændring af reglerne om forfattervirksomhed og kunstnerisk aktivitet)” omfattende § 1, nr.

3, og § 3.

[Forslag om deling af lovforslaget]

b Ændringsforslag til det under b nævnte forslag Til § 3 2) aragraffen affattes således:

Ӥ

3 Stk. 1.

Loven træder i kraft den 1. juli 2022, jf. dog stk. 2.

Stk. 2.

Loven har virkning for betalinger, der vedrører anvendelse fra og med den 1. januar 2023 af meddelte licenser.” [Konsekvens af ændringsforslag nr. 1]

Bemærkninger Til nr. 1 Det foreslås at dele lovforslaget i to forslag. Det ene lovforslag (A) vedrører alle dele af det fremsatte lovforslag med undtagelse af den del, der vedrører momsreglerne for forfattervirksomhed og kunstnerisk aktivitet, idet denne del udskilles i et separat forslag (B).

Til nr. 2 Der er tale om en konsekvensændring som følge af forslaget om deling af lovforslaget i to forslag, jf. ændringsforslag nr. 1.









0:000:00