Førende fondsekspert: Ejbøl er ikke længere egnet

Efter ugers intens optrevling af uenigheder og ledelsessvigt i Jyllands-Postens Fond har Erhvervsstyrelsen bedt om en redegørelse. I mellemtiden kommer Henriette Kinnunen med en vurdering: Ejbøl er ikke længere egnet til at lede bestyrelsen

Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

Landets største privatejede medievirksomhed – bladhuset JP/Politikens Hus - er selv kommet i mediernes søgelys. Gennem uger er der skrevet om dårlig ledelse i Jyllands-Postens Fond, der ejer halvdelen af aktierne i koncernen.

Sagen handler om formanden Jørgen Ejbøls enegang i beslutninger, udbetalinger af lovstridige fratrædelsesgratialer og manglende orientering og inddragelse af resten af bestyrelsen i centrale spørgsmål om fondens drift og personsammensætning.

På baggrund af aktindsigter og udtalelser fra tidligere og nuværende bestyrelsesmedlemmer, som blandt Berlingske, Information, Mediawatch og Journalisten har skrevet indgående om, er situationen nu, at Erhvervsstyrelsen har bedt Jyllands-Postens Fond komme med en grundig redegørelse. Den skal være indsendt senest 31.maj.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00