Det er et fy-ord for spidskandidaterne. Alligevel ser de ingen vej uden om statsstøtte, hvis EU skal vinde ræset mod USA og Kina

Europas konkurrenceevne er under pres, mens USA og Kina investerer massivt i særligt grønne teknologier. Derfor bliver EU nødt til at opruste statsstøtten for at følge med virkeligheden, lyder det fra tre spidskandidater til Europa-Parlamentsvalget. 

Selvom hverken Morten Løkkegaard, Stine Bosse eller Henrik Dahl grundlæggende tror på statsstøtte, blev de under en debat hos Advice alle sammen enige om, at det er et nødvendigt middel for at sikre Europas konkurrenceevne.
Selvom hverken Morten Løkkegaard, Stine Bosse eller Henrik Dahl grundlæggende tror på statsstøtte, blev de under en debat hos Advice alle sammen enige om, at det er et nødvendigt middel for at sikre Europas konkurrenceevne.Foto: Advice Agency
Marie Møller Munksgaard

Presset stiger. 

Mens USA med Inflation Reduction Act har vedtaget en historisk stor hjælpepakke, der pumper penge i grønne virksomheder i landet, har Kina også længe kastet statsstøtte efter deres grønne virksomheder. 

Det efterlader Europa med dårlige kort på hånden, hvor den europæiske konkurrenceevne sakker mere og mere bagud, hvis ikke vi griber til handling. 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00