Det var en festdag i innovationens tegn på DTU. Men bag festlighederne lurede efterspørgslen på længe ventet iværksætterstrategi

Iværksætteriet har det bedre end nogensinde før hos DTU, men for dårlige rammevilkår risikerer at spænde ben for at få flere “enhjørninger” i dansk erhvervsliv. Sådan lød bekymringen til DTU Startup Day, der fejrede de startups, der opstår med hjælp fra universitetet.

Til DTU Startup Day samlede universitetet 60 tidlige startups, der er blevet skabt af studerende, eller som har været en del af DTU's innovationsprogrammer.
Til DTU Startup Day samlede universitetet 60 tidlige startups, der er blevet skabt af studerende, eller som har været en del af DTU's innovationsprogrammer.Foto: Bax Lindhardt
Marie Møller Munksgaard

En begejstret summen af snak møder gæsterne ved indgangen til Det Tekniske Universitet (DTU). 

Over 1000 personer har meldt sig til dagens arrangement – DTU Startup Day – og mens folk strømmer ind ad døren, må flere gæster vente på at checke ind, fordi serverne, der holder styr på, hvem der er dukket op, er overbelastede. 

På den anden side af skranken står spændte iværksættere og tripper. Det er en stor dag for dem. Med DTU’s Startup Day får de mulighed for at øve sig i at pitche og præsentere deres virksomhed for omverdenen og ikke mindst forsøge at fange nogle af de fremmødte investorers opmærksomhed og penge.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00