Nyt dansk partnerskab vil skabe bæredygtige proteiner

BÆREDYGTIGHED: Virksomheder og forskningsinstitutioner er gået sammen i partnerskabet Dansk Protein Innovation. De vil målrette udviklingen og forskningen inden for dansk produktion af proteiner til foder, fødevarer og pharma.

Bæredygtighed inden for fødevareproduktion er en måde at forebygge fødevareknaphed for mennesker såvel som landbrugsdyr. 
Bæredygtighed inden for fødevareproduktion er en måde at forebygge fødevareknaphed for mennesker såvel som landbrugsdyr.  Foto: Colourbox
Astrid Johanne Bjørnskov

Med en stigende befolkningstilvækst vil behovet for proteiner til dyr og mennesker kun stige. Derfor er der brug for mere forskning og innovation, og det skal gerne foregå i Danmark og i samarbejde med den danske fødevaresektor. Det mener formanden for Dansk Protein Innovation, Lars Hvidtfeldt, som desuden er repræsentant for Landbrug & Fødevarer:

"I Danmark kan vi producere protein bæredygtigt og med gevinst for miljøet og klimaet. Det vil også være en gevinst for samfundet, når vi får etableret en proteinproduktion i større skala i Danmark. Samtidig er der også et stort internationalt forretningspotentiale. Alt det vil vi nu forfølge, og vi er ambitiøse og overbeviste om, at vi når langt ved at samle kræfterne," siger Lars Hvidtfeldt.