Ny temadebat: Giver det mening at evaluere kommunalreformen igen?

Fagfolk, interessenter og politikere vil i den kommende tid debattere, hvorvidt politikerne slog stregerne rigtigt, da de tegnede det nye kommunale danmarkskort og fordelte opgaver og økonomi på tværs af stat, regioner og kommuner. 

Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti indgik 24. juni 2004 aftalen om strukturreformen, som sammenlagde 271 kommuner til 98 og erstattede 13 amter med 5 regioner.
Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti indgik 24. juni 2004 aftalen om strukturreformen, som sammenlagde 271 kommuner til 98 og erstattede 13 amter med 5 regioner.Foto: Bjarke Ørsted/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka SkjødtMarie Schønning Jensen

Regeringen har – med indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) som afsender – bebudet en ny evaluering af kommunalreformen med fokus på borgernes nærhed til offentlige tilbud, det lokale demokrati og kvaliteten af den lokale velfærd. 

Kaare Dybvad har i den forbindelse selv luftet tanken om, at nogle kommuner måske ville fungere bedre, hvis de bliver delt op igen. Samtidig verserer store politiske diskussioner om kommunernes fremtidige rolle på ikke mindst social- og sundhedsområdet. 

Altinget giver i en temadebat ordet til borgmestre, fagfolk, folketingsmedlemmer og interessenter, som i debatindlæg vil give deres bud på, hvorvidt politikerne slog stregerne rigtigt, da de tegnede det nye kommunale danmarkskort fra 2007 og fordelte opgaver og økonomi på tværs af stat, regioner og kommuner. 

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00