Debat

Genlæs debat om DR's fremtid

DEBAT: Et debatpanel har sat fokus på, hvordan fremtidens DR skal se ud. Læs eller genlæs indlæg fra blandt andre kulturminister Bertel Haarder (V) og DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn.

Foto: Colourbox
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Med kulturminister Bertel Haarder (V) i spidsen har regeringen og de øvrige borgerlige partier på det seneste lagt et markant politisk pres på DR.

Det statsejede medies dominans i det samlede branchebillede er blevet for stor, lyder det.

Også Danske Medier og sågar cirkusbranchen har givet udtryk for, at DR som en anden mastodont favner for bredt og skævvrider konkurrencen.

Men mens Liberal Alliance har blæst til kamp mod tvangsopkrævning af tv-licensen, og regeringen bebuder en indsats for et fokuseret og kvalitetsbårent DR, vil Socialdemokratiet på den anden side beskytte medieinstitutionen og den omdiskuterede licens mod store politiske indgreb.  

Altinget har benyttet anledningen og har spurgt et hold af debattører: Hvordan skal fremtidens DR se ud? Fylder DR for meget? Og bør public service-mediet indskrænke sine aktiviteter af hensyn til andre aktører i mediebilledet?

Mød panelet her og læs eller genlæs alle indlæggene herunder.

DJ: Drop Slå først, Frede-taktikken

DEBAT: DR skal ikke gøres til den store synder i den nye medieåbenbaring, men bør i stedet for støttes økonomisk og politisk, skriver Lars Werge, formand for Dansk Journalistforbund.

Bragt 12. januar. Læs indlægget her.

S: Stop krigsretorikken

DEBAT: Debatten om et nyt medieforlig bør i langt højere grad baseres på fakta og ikke kun bandbuller imod DR. Det mener kultur- og medieordfører Mogens Jensen (S).

Bragt 12. januar. Læs indlægget her.

LA: Løft amibtionsniveauet, og gentænk DR

DEBAT: DR's opgaver og rolle skal gentænkes, så de igen kan levere ”det bedste af det bedste”. Det mener medieordfører Mette Bock (LA).

Bragt 12. januar. Læs indlægget her.

Christian S. Nissen: DR's rolle er udfordret

DEBAT: Hvis DR skal fastholde sin folkeoplysende rolle, skal de imødekomme de på mange måder indbyrdes modstridende behov på de to sider af generationskløften. Det skriver Christian S. Nissen, tidligere generaldirektør i DR.

Bragt 19. januar. læs indlægget her.

Danske Medier: Krigsretorik eller fakta?

DEBAT: Mogens Jensen (S) bør droppe sin loyalitet til DR og i stedet for have fokus på, hvad der tjener samfundet bedst. Det mener Ebbe Dal, adm. direktør i Danske Medier.

Bragt 19. januar. Læs indlægget her.

Rørbye Rønn: Public service gavner hele befolkningen

DEBAT: Public service er med til at stimulere markedet og sikre et højere kvalitetsniveau, hvor vi løfter hinanden gensidigt til glæde for befolkningen, skriver DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Bragt 19. januar. Læs indlægget her.

Christian S. Nissen: Statens favntag kan kvæle frie medier

DEBAT: Den omsiggribende statsintervention i det danske mediemarked går langt videre end til det udskældte DR. Hele branchen er indspundet i støtteordninger og reguleringsmekanismer, skriver Christian S. Nissen, tidligere generaldirektør i DR.

Bragt 26. januar. Læs indlægget her.

LA: Public service i fri konkurrence

DEBAT: DR's rolle i et fremtidigt mangfoldigt mediebillede kalder på en redefinition. Der er brug for et slankere DR, der kan åbne for et effektivt samspil mellem stat, marked og forbrugere, skriver Mette Bock (LA).

Bragt 26. januar. Læs indlægget her.

S: DR og dagblade lever fint side om side

REPLIK: Det nytter ikke at reducere DR's produktion af drama, nyheder, kultur og oplysning, fordi danske dagblade har udfordringer. Det skriver Mogens Jensen (S) i en replik til Danske Mediers direktør, Ebbe Dal.

Bragt 26. januar. Læs indlægget her.

Danske Medier: Vi vil ikke være afhængige af staten

REPLIK: De private medier skal have plads til udvikling, og staten bør ikke stå i vejen ved at parallelproducere kerneaktiviteter på nettet, skriver Ebbe Dal i en replik til Mogens Jensen (S).

Bragt 2. februar. Læs indlægget her.

DJ: Public service er indhold og ikke form

DEBAT: DR bør bedømmes på indhold og forpligtelse. Ikke på seer- og lyttertal eller hvilken platform indholdet udgives på, skriver Lars Werge, formand for Dansk Journalistforbund (DJ).

Bragt 2. februar. Læs indlægget her.

Haarder til Mogens Jensen: Vågn op fra din tornerosesøvn

DEBAT: Mogens Jensen (S) bør indse, at der er brug for nytænkning, hvis konkurrencesituationen mellem DR og private nyhedsmedier skal forbedres. Det er på tide, at han vågner op fra sin tornerosesøvn og bidrager til debatten, skriver kulturminister Bertel Haarder (K).

Bragt 2. februar. Læs indlægget her.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion