Debat

DF: Hvad skal vi med både Naturfonden og Skovfonden?

DEBAT: Vi skal have mere og bedre natur. Dansk Folkeparti bakker derfor op om de tiltag, der skal styrke naturen og biodiversiteten, men vi skal ikke skrue tiden tilbage for at overkomme de miljømæssige udfordringer, skriver René Christensen (DF).   

Natur og biodiversitet er udfordret i Danmark, men der er gode muligheder for at håndtere udfordringen, skriver René Christenen (DF).
Natur og biodiversitet er udfordret i Danmark, men der er gode muligheder for at håndtere udfordringen, skriver René Christenen (DF).Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Dansk Folkeparti er også et parti, for hvilket miljøet er vigtigt.

Det glæder mig, at flere og flere er blevet opmærksomme på at klima og miljø ikke er same same. Overordnet betragtet har natur og biodiversitet det ikke så godt i Danmark i dag, men vi er heller kommet derud, hvor det ikke med rimelige tiltag kan forbedres og flyttes i en positiv retning.  

Teknologi og udvikling gør, at vi kan rense spildevand bedre, end vi kunne før i tiden. Næsten hele Danmark er blevet kloakeret, og luftforureningen er også blevet betydeligt mindre som følge heraf, og det er netop ved at finde teknologiske løsninger og ikke ved at skrue tiden tilbage at miljømæssige udfordringer skal overkommes.

Således også, når det gælder biodiversitet. Den grønne omstilling har disse positive effekter, det er ikke kun H.C. Andersens Boulevard, der bliver et bedre sted. Det bliver det også ude i provinsen, hvor naturen er.  

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Vi skal have mere natur
Dansk Folkeparti mener, at det er en udmærket idé med en gennemgang af lovgivningen på naturområdet. Vi ville også gerne have været inviteret til drøftelser og forhandlingerne om natur og biodiversitetspakken, men regeringen ønskede, at det skulle være et anliggende for støttepartierne og regeringen selv. 

Vi er enige i, at natur og biodiversitet på store områder faktisk er udfordret i Danmark, men vi mener også, at der allerede i dag er gode muligheder for at håndtere udfordringen.

Vi forstår ikke helt, hvorfor der er behov for to forskellige fonde med stort set samme formål, men mon ikke det skyldes ministrenes ærekærhed, man er selv afsender på en fond? 

René Christensen (DF)
MF og miljøordfører

Der eksisterer nu to fonde - Naturfonden og Skovfonden - nedsat af skiftende ministre, der skal øge biodiversiteten i Danmark.

Læs også

Vi forstår ikke helt, hvorfor der er behov for to forskellige fonde med stort set samme formål, men mon ikke det skyldes ministrenes ærekærhed, man er selv afsender på en fond?  

Udtagning af lavbundsjorde i landbruget er et redskab, som ligger lige for i forhold til at øge biodiversiteten. Det reducerer kvælstoftransporten til havmiljøet, mindsker risikoen for oversvømmelser, reducerer frigivelsen af drivhusgasser og øger biodiversiteten, da det er attraktive områder for vild flora og fauna, der frigives.

For Dansk Folkeparti er det dog vigtigt, at udtagningen beror på frivillige aftaler. 

Men det er naturligvis ikke kun private, der skal yde deres bidrag til at højne biodiversiteten; det skal staterne og kommuner også. 

Derfor er det vigtigt, at vi ser på, hvordan vi anvender fællesskabets arealer i dag. Alle kommuner burde lave en kommunal biodiversitet plan. Der kunne komme mange dejlige vejtræer tilbage - de er smukke, og de bidrager til klima og natur. Ligeledes er der mange steder, hvor kommunerne kunne lave små biotoper med et lille vandhul.    

Vi skal have mere natur! Vi skal udnytte gamle grusgrave og landbrugsarealer, som har et lavt afkast. Vi kunne starte med at se på de gamle kort fra braklækningsperioden. Landmændene har allerede udpeget dem for os. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00