Marianne Bigum
 svarer 
Magnus Heunicke

Marianne Bigum (SF) spørger miljøministeren, Magnus Heunicke, hvad det koster at rense en grund under bygninger sammenlignet med en ubebygget grund

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 74, Spørgsmål 4
Vil ministeren oplyse, hvad det koster at rense en grund under bygninger sammenlignet med en ubebygget grund og om det er fast procedure at foretage sådanne beregninger i forbindelse med vurderingen af bestemmelserne i jordforureningsloven om at byggeri ovenpå en forurening ikke må medføre øgede omkostninger eller besværliggøres? Mini­

steren bedes desuden oplyse, om der findes tilfredsstillende dokumentation for at bygge­

riet på Amager Fælled ikke medfører øgede omkostninger eller besværliggør oprensning m.v., hvis forureningen under boligerne m.v. senere viser sig at være sundhedsskadelig.

Svar fra onsdag den 10. april 2024
Prisen for en oprensning vil afhænge af den konkrete sag baseret på viden om dels den risiko, en forurening udgør og dels, hvad arealet skal bruges til fremover.

Såfremt et kortlagt areal skal have en tilladelse til byggeri efter jordforureningslovens § 8, kræves der en høring af regionen inden meddelelse af endelige tilladelse. Derved sikres, at der ikke sker byggeri, som umuliggør eller fordyrer en senere offentlig indsats, når et areal er kortlagt. Miljøministeriet har ikke en fast procedure, som skal bruges for at udregne, hvad en oprensning koster.

Københavns Kommune har udstedt flere § 8-tilladelser til byggeriet på Amager Fælled. Tilladelserne har alle været i høring hos Region Hovedstaden.

Magnus Heunicke •

www.mim.dk
0:000:00