Om  
Kristian Jensen

Kristian Jensen deltager i nyt internationalt klimainitiativ

Finansminister Kristian Jensen (V) skal i samarbejde med finansministre verden over sætte fokus på den internationale klimaindsats i en ny koalition. 

Julie Rind Rasmussen

Finansminister Kristian Jensen har været med til at stifte et nyt, internationalt samarbejde under titlen "Koalitionen af finansministre for klimahandling".

Det skriver Finansministeriet i en pressemeddelelse.

Initiativet har til formål at sætte fokus på klimaindsatsen både nationalt og internationalt.

I den nye koalition skal ministrene blandt andet udveksle erfaringer om brugen af finanspolitik til at fremme klimaindsatsen. 

"Danmark er et grønt foregangsland, og det skal vi fortsat være fremover. Jeg har gennem længere tid argumenteret for, at flere finansministre skulle engagere sig i arbejdet for både klimaindsatsen og arbejdet for Verdensmålene. Det er vigtigt, at finansministre personligt forpligter sig til at sikre, at der bliver truffet bæredygtige beslutninger. Det er sund fornuft – både menneskeligt og økonomisk," udtaler Kristian Jensen og fortsætter:

"Med denne koalition sætter vi som finansministre fokus på, at vi skal leve op til Parisaftalens målsætninger, og at klimapolitikken og finanspolitikken er tæt koblet sammen".

Samarbejdet bygger på seks principper, som blandt andet skal understøtte, at politiske beslutninger stemmer overens med Parisaftalen, at der bliver investeret i klimatiltag, samt at der tages hensyn til klima i finanspolitikken.

I koalitionen medvirker finansministre fra Chile, Danmark, Ecuador, Elfenbenskysten, Filippinerne, Finland, Frankrig, Irland, Kenya, Luxembourg, Nederlandene, Spanien, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Uganda og Østrig.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Jensen

Direktør, Green Power Denmark, fhv. udenrigsminister, MF og næstformand for Venstre
bankassistent (Unibank Lemvig 1993)

0:000:00