Om  
Maja Hagedorn Hansen
Jakob Nielsen
Kristine Korsgaard

Altinget får to nye redaktionschefer

Ny struktur skal sikre mere ledelse og styrke den politiske journalistik på Altingets 28 nichemedier.

Maja Hagdorn (midten) og Kristine Korsgaard (th) er nye redaktionschefer på Altinget. Ninna Rønberg (tv) er den tredje redaktionschef, og de tre udgør redaktionsledelsen sammen med chefredaktør Jakob Nielsen.
Maja Hagdorn (midten) og Kristine Korsgaard (th) er nye redaktionschefer på Altinget. Ninna Rønberg (tv) er den tredje redaktionschef, og de tre udgør redaktionsledelsen sammen med chefredaktør Jakob Nielsen.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Redaktionen

Med to nye redaktionschefer styrker Altinget nu den journalistiske ledelse af Danmarks største politiske redaktion.

Kristine Korsgaard er ny redaktionschef med ansvar for Altingets nichemedier. Maja Hagedorn Hansen er ny redaktionschef med ansvar for Altingets forside, herunder EU-redaktionen og den politiske analyse.

De vil nu indgå i redaktionsledelsen sammen med chefredaktør Jakob Nielsen og den tværgående redaktionschef Ninna Gøbel Rønberg, der har ansvar for debat, tv og podcast.

”Altinget er vokset meget hurtigt de seneste år, og vi har behov for mere ledelse, så vi kan blive ved med at udvikle vores journalistik og levere den kvalitet, vores brugere forventer af os,” siger chefredaktør Jakob Nielsen.

Ny struktur med fokus på journalistikken

Altinget i Danmark tæller 40 fastansatte journalister, der tilsammen udgiver 28 nichemedier, en række politiske podcast og et månedsmagasin på print. For nylig skiftede daværende redaktionschef Cecilie Gormsen til Jysk Fynske Medier, hvor hun blev chefredaktør for en stribe københavnske lokalmedier.

”Jeg har benyttet lejligheden til at ændre vores struktur og udvide ledelsen. Vi bruger meget energi på at vokse og udvide forretningen, men nogle gange er det også vigtigt at kaste noget kærlighed på kerneproduktet, og det er meningen med udnævnelsen af to nye stærke redaktionschefer,” siger Jakob Nielsen.

Med det nye hold håber jeg at fremelske en endnu skarpere og endnu mere tilgængelig nyhedsjournalistik på Altinget

Jakob Nielsen
Chefredaktør

De to nye redaktionschefer var begge ansat på Altinget i forvejen, og deres aktuelle poster skal genbesættes. Kristine Korsgaard har fungeret som politisk reporter og forsideredaktør. Hun har en fortid som presserådgiver i flere ministerier og som journalist på Politiken. Maja Hagedorn er aktuelt forsideredaktør og har tidligere været redaktør for flere nichemedier på Altinget. Inden da har hun været på Ritzau og Berlingske.

”Med det nye hold håber jeg at fremelske en endnu skarpere og endnu mere tilgængelig nyhedsjournalistik på Altinget – med fuld respekt for vores position som det seriøse og nuancerede medie, der dækker den demokratiske samtale grundigere end alle andre,” siger Jakob Nielsen.

I forbindelse med rokaden skifter ledende debatredaktør Kristian Andersen også titel, så han både er debat- og navneredaktør, mens Katrine Lønstrup får titel af researchredaktør. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Maja Hagedorn Hansen

Redaktionschef, Altinget
Journalist, DMJX (2017)

Jakob Nielsen

Ansv. chefredaktør, Altinget
journalist (DMJX 1998)

Kristine Korsgaard

Redaktionschef, Altinget

0:000:00