Dødsfald: Forhenværende stadsarkitekt i København Otto Käszner (81)

Forhenværende stadsarkitekt i København Otto Käszner er død, 81 år gammel.

Redaktionen

Otto Käszner var stadsarkitekt i en svær, men også voldsomt spændende periode for Københavns Kommune. Fra 1989 nåede han at opleve byen gå næsten konkurs, sælge ud af sine ejendomme og påbegynde sin langsomme genrejsning, inden han tog sin hat og gik i 1998. Da var embedet blevet lavet om og den tidligere magt reelt taget ud af stillingen, skriver Politiken.

I sin periode nåede han at stå for udvidelser af plejehjem og skoler, men de mest betydelige mærker, han satte sig, var renoveringerne af københavnske torve og pladser. De blev startskud på en ny blomstrende tid for hovedstaden, hvor et nyt rekreativt liv i gaden slog igennem.

Otto Käszner var af en murerfamilie i Horsens, og før han fik det dengang særligt ærefulde og indflydelsesrige hverv som stadsarkitekt, havde han blandt andet arbejdet hos Arne Jacobsen og Erik Korshagen samt i Kenya.

Som pensionist var Otto Käszner stadig aktiv, skrev bøger og debatindlæg samt gav foredrag. Ytringerne var ofte understøttet af hans karakterfulde tegninger. Og interessen for dette medie gjaldt også andres streger; han arrangerede udstillinger med tegninger Ib Andersen, Roald Als og Jens Hage. På udstillingen ’Arkitekter tegner’ bidrog han selv, skriver avisen.

Bisættelse tirsdag 26. november 2019 klokken 13 fra Hørsholm Kirke.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00