Om  
Anni Grimm
Alex Vanopslagh
Martin Boye

Kontroversiel byrådspolitiker bliver medlem af Liberal Alliance

Anni Grimm, der er 2. viceborgmester i Vejen Kommune, har siden 2018 været løsgænger, men er nu blevet medlem af Liberal Alliance.

Peter Bjørnbak Hansen

Hun blev valgt ind i byrådet i Vejen Kommune for Dansk Folkeparti tilbage i 2009, men brød med partiet i december 2018 efter uenigheder med lokalbestyrelsen, og siden da har Anni Grimm været løsgænger.

Men nu er Vejen Kommunes 2. viceborgmester blevet medlem af Liberal Alliance, skriver JydskeVestkysten.

"Jeg har haft et godt og fornuftigt samarbejde med det nuværende LA-medlem af byrådet, Martin Boye. Det er et samarbejde, der nu styrkes yderligere. En stor del af min beslutning handler også om, at jeg har stor tiltro til Alex Vanopslagh som partiformand," siger hun.

Anni Grimm blev i 2017 landskendt for et kontroversielt læserbrev, hvori hun under rubrikken "Danmark ... et land for afvigere" blandt andet spekulerede over, om homoseksuelle nu også skulle have ret til at føde børn.

Læserbrevet førte til en advarsel fra Dansk Folkeparti, som hun dengang repræsenterede i byrådet, og uenighederne, som førte til hendes udmeldelse, havde da også rod i blandt andet læserbrevet fra 2017, fortalte hun dengang.

Med indmeldelsen i Liberal Alliance bliver partiet nu repræsenteret af to byrådsmedlemmer i Vejen Kommune. Det andet er Martin Boye, som ser frem til at arbejde sammen med Anni Grimm.

"Der står stor respekt om Anni i byrådet, både for hendes grundighed, vedholdenhed samt skarpe pen og tunge. Anni er en af de få i byrådet, der tør sige sin mening og ikke mindst at stå ved den. Sammen vil vi arbejde for at rykke Vejen Kommune i en retning af mere frihed, fornuft og fremsynethed," siger han til JydskeVestkysten.

Foruden at være 2. viceborgmester er Anni Grimm formand for kommunens Børne- og Unge-udvalg, medlem af Arbejdsmarkedsudvalget, Landdistriktsudvalget samt en række forsyningsbestyrelser.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anni Grimm

2. viceborgmester (løsgænger), formand f. Børn & Unge udvalg, Vejen Kommune
korrespondent, sygehjælper (Rigshospitalet)

Alex Vanopslagh

Partileder, MF (LA)
cand.scient.pol. (København Uni. 2016)

Martin Boye

Byrådsmedlem Liberal Borgerliste (L), Vejen Kommune
MØK, Mærsk Procurement

0:000:00