Om  
Morten Thomsen Højsgaard
John Schmidt Andersen

Romu henter ny direktør fra Kristeligt Dagblad

Morten Thomsen Højsgaard er ny direktør for museumskoncernen Romu. Han kommer fra en stilling som udviklingschef hos Kristeligt Dagblad.  

Benedicte Gjerding Dahlberg

Morten Thomsen Højsgaard skal fremover stå i spidsen for de ti museer i Roskilde, Lejre og Frederikssund kommune, som er samlet under museumskoncernen Romu.

Det skriver Romu i en pressemeddelelse. 

Morten Thomsen Højsgaard kommer fra en stilling som udviklingschef hos Kristeligt Dagblad.

Han har tidligere været ansat som blandt andet redaktionschef på DR Kultur, studievært på DR2 og forsker ved Københavns Universitet. 

Det er således en fagligt stærk profil, der fra 1. juli får ansvaret for udviklingen af de i alt ti musser i Roskilde, Lejre og Frederikssund. 

Frederikssund Kommunes borgmester, John Schmidt Andersen (V), glæder sig da også over valget af Morten Thomsen Højsgaard.

"Romu er et museum, som drives på et solidt fagligt fundament og med en ambition at aktualisere forskning og viden om kulturarv og gøre denne relevant og vedkommende i museumslovens ånd. Jeg er overbevist om, at Morten Thomsen Højsgaards erfaring fra andre dele af kulturverdenen vil styrke og udvikle denne ambition yderligere," siger John Schmidt Andersen i pressemeddelelsen.

Morten Thomsen Højsgaard ser også selv frem til at levere "store og stolte oplevelser" til de besøgende. 

"Romu er en perlerække af skønne og vigtige museer, som rummer hele Danmarks spraglede og spændende historie fra mytiske sagnkonger til nutidens populærmusik. Nu glæder jeg mig helt ufatteligt meget til sammen med de dygtige medarbejdere, engagerede frivillige og stærke samarbejdspartnere at give brugerne af museerne i Frederikssund, Roskilde og Lejre store og stolte oplevelser af den historie, som vi er fælles om og rundet af," siger Morten Thomsen Højsgaard.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00