Om  
Serdal Benli

Viceborgmester i Gladsaxe valgt som SF-spidskandidat til folketingsvalget

Serdal Benli bliver SF’s nye spidskandidat til folketingsvalget i Københavns omegn. Det sker efter en urafstemning i Københavns Omegns Storkreds, hvor partiet har fundet sine nye folketingskandidater.

Bjørn Strøm

39-årige Serdal Benli bliver efterfølger til Holger K. Nielsen i hele storkredsen. Den nye spidskandidat vil komme til at stå øverst på stemmesedlerne ved det kommende folketingsvalg i kommunerne Høje-Taastrup, Albertslund, Ishøj, Vallensbæk, Brøndby, Hvidovre, Rødovre, Herlev, Glostrup, Ballerup, Gladsaxe, Lyngby og Gentofte.

Serdal Benli er viceborgmester i Gladsaxe og er en erfaren politiker. Han har siden 2009 været medlem af byrådet og har i perioden 2005 til 2009 desuden været psykiatri-politisk ordfører i Regionsrådet og har siden 2010 været medlem af SF’s landsledelse.

”Jeg glæder mig til at tage stafetten efter Holger K og vil tage min kommunalpolitiske erfaring med ind på Christiansborg. Maskinrummet i velfærdsstaten er ude i kommunerne, og jeg har arbejdet politisk med områder som beskæftigelse, integration og folkeskolen. Der er områder på Vestegnen, hvor børn ikke får samme muligheder som deres jævnaldrende, og hvor arbejdsløse eller syge falder igennem vores sociale sikkerhedsnet. Nu er tiden kommet til, at velfærdssamfundet igen får førsteprioritet. Jeg vil bruge al min energi og erfaring med politik til at sikre det,” udtaler Serdal Benli.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Serdal Benli

Viceborgmester (SF), Gladsaxe Kommune
cand.scient.soc. i socialvidenskab og kommunikation (Roskilde Uni. 2005)

0:000:00