Debat

Ny debat: Vil regeringens forslag skabe et overskueligt skilsmissesystem?

DEBAT: Regeringen vil foretage en revision af skilsmissesystemet og har præsenteret 22 punkter, der skal hjælpe med dette. Målet er at gøre systemet mere overskueligt. Vil punkterne gøre det? Mød panelet, der skal diskutere det.

Karen Ellemann (V) præsenterede i slutningen af september 22 initiativer som en del af et nyt skilsmissesystem.
Karen Ellemann (V) præsenterede i slutningen af september 22 initiativer som en del af et nyt skilsmissesystem.Foto: Bax Lindthardt/Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Altinget: social sætter fokus på den revision af skilsmisseloven, som social- og indenrigsminister, Karen Ellemann (V), lægger op til.

Her vil regeringen lave ét system for skilsmissefamilierne og har i den forbindelse præsenteret 22 initiativer til at opnå dette.

Vælger regeringen rigtigt, når den vil forsøge at skabe et mere overskueligt system? Eller tager initiativerne fat i områder, som ikke bør røres ved?

Det har Altinget invitereret relevante aktører til at diskutere.

Fakta
Bland dig i debatten!
Ønsker du også at debattere regeringens forslag til revision af skilsmisseloven?
Send dit indlæg til [email protected]

Mød panelet her:

Karen Ellemann (V)
Social- og indenrigsminister. Karen Ellemann har besiddet flere ordførerposter for Venstre og har bl.a. været udlændingeordfører, folkeskoleordfører og socialordfører. Hun har desuden tidligere været miljøminister og minister for nordisk samarbejde. Hun blev udpeget som social- og indenrigsminister i juni 2015.

Anne Broksø
Formand for Danske Familieadvokater og advokat i Ret&Råd København. Tidligere medlem af bestyrelsen hos Danske Advokater. Har igennem sit arbejde blandt andet specialiseret sig i skilsmisser.

Jesper Lohse
Landsformand for Foreningen Far siden 2011. Ejer virksomheden Danish Probe Aps. Er uddannet MBA og deltager i en tænketank om det moderne familieliv, kaldet International Council on Shared Parenting.*

Mads Roke Clausen
Direktør i Mødrehjælpen siden 2006. Er uddannet cand.scient.adm. fra RUC. Han har tidligere været ansat i det daværende Arbejdsministerium som hhv. fuldmægtig, taleskriver og projektleder.

Rasmus Kjeldahl
Direktør i Børns Vilkår. Rasmus Kjeldahl har en ph.d. fra University of London. Desuden er han medstifter af klimatænketanken Concito og Danwatch. Fra 2002 til 2013 var han direktør for Forbrugerrådet, hvorefter han tiltrådte stillingen som direktør i Børns Vilkår.

Pernille Rosenkrantz-Theil (S)
Socialordfører. Har været medlem af Folketinget for Socialdemokratiet siden 2011. Er derudover formand for Børne- og Undervisningsudvalget. Var fra 2001 til 2007 medlem af Folketinget for Enhedslisten.

Danny K. Malkowski (LA)
Socialordfører. Stedfortræder for Laura Lindahl. Han er uddannet civilingeniør fra Aalborg Universitet og har fra 2010 til 2014 været ansat i Halder Topsøe A/S.

Torsten Gejl (ALT)
Social- og beskæftigelsesordfører. Torsten Gejl er uddannet kaospilot, som senere er suppleret med journalistkurset AJOUR hos Frontløberne i Aarhus, hvor han også har været leder. I 2005 var han med til at stifte OCN i Danmark.

*I en tidligere udgave af artiklen fremgik navnet på den tænketank, Jesper Lohse er medlem af, ikke. Dette er nu tilføjet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jesper Lohse

Landsformand, Foreningen Far
MBA (AVT 2014), B.sc. in Business Administration and Computer Science (CBS, 1993)

Karen Ellemann

Generalsekretær, Nordisk Ministerråd, fhv. minister, MF (V) og medlem af Folketingets Præsidium
lærer (N. Zahles Seminarium. 2004)

Mads Roke Clausen

Direktør, Landsorganisationen for sociale tilbud, bestyrelsesmedlem, Bikubenfonden og Liljeborgfonden
cand.scient.adm. (RUC 1997), Diploma in Organisational Leadership (University of Oxford 2017)

0:000:00