Partier efterlyser national strategi mod ensomhed i ly af coronakrisen

FORHANDLINGER: Ensomhed blandt ældre og udsatte er blevet forstærket under coronakrisen. Og derfor foreslår V, DF og Enhedslisten en national ensomhedsstrategi, der skal bidrage til at modvirke nogle af konsekvenserne ved isolationen.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Der er brug for en national ensomhedsstrategi til at tage hånd om den ensomhed, der er blevet yderligere forstærket af de sundhedsfaglige restriktioner på landets plejehjem og botilbud.

Det er ekstra relevant nu, fordi mange bliver isoleret mere og mere, fordi deres tilbud er lukket ned. Jeg talte selv med en ældre borger, der er vant til at gå til gospel. Nu sidder hun alene derhjemme og har ikke set et menneske i lang tid. Højdepunktet for hende var, at naboens dreng kom og slog hendes græs. Derfor er der behov for at få fokus på det her.

Karina Adsbøl
Socialordfører, Dansk Folkeparti

Sådan lyder opfordringen fra flere partier, der vil bringe ønsket til bordet under de igangværende forhandlinger om initiativer til sårbare og udsatte grupper.

"Det er ekstra relevant nu, fordi mange bliver isoleret mere og mere, fordi deres tilbud er lukket ned," siger Karina Adsbøl.

Dokumentation

Forhandlinger om initiativer til sårbare og udsatte grupper
Under ledelse af Social- og Indenrigsministeriet er der nu indledt forhandlinger om en hjælpepakke, som kan hjælpe sårbare grupper gennem coronakrisen, herunder ældre.

Ifølge Altingets oplysninger er der sat en økonomisk ramme på 200 millioner kroner til initiativer under hjælpepakken. Der er lagt op til intensive forhandlinger, som forventes at vare omkring en uge.

I forbindelse med aftalen af 17. april om om udvidelse af første fase af den kontrollerede genåbning blev det for socialområdet aftalt, at der etableres partnerskaber på tværs af myndigheder, civilsamfund, kulturinstitutioner, private aktører og den offentlige sektor. Partnerskaberne skal bruges til at opfinde initiativer, der kan modvirke ensomhed, sårbarhed og støtte til udsatte børn og unge.


Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00