Opsamling på debat: Sådan skal Danmarks nationale ensomhedsstrategi se ud

En række organisationer, en præst og en minister har henover sommeren debatteret, hvad der er vigtigt at have med i udarbejdelsen af en ny national strategi mod ensomhed. Få overblikket her. 

En række aktører har givet deres bud på, hvad den kommende nationale strategi mod ensomhed skal indeholde. 
En række aktører har givet deres bud på, hvad den kommende nationale strategi mod ensomhed skal indeholde. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Berlingske/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Næsten alle må stå ansigt til ansigt med ensomhed på et tidspunkt i livet. Men flere danskere stifter bekendtskab med følelsen i øjeblikket og tal fra Sundhedsprofilen viser, at omkring hver ottende dansker kæmper med ensomhed efter coronapandemien.

I den forbindelse har regeringen introduceret et nationalt partnerskab med Røde Kors og Ældre Sagen i spidsen, der skal sætte retningen for Danmarks første nationale ensomhedsstrategi. På Altinget Social har vi spurgt en række aktører og ministeren bag partnerskabet, hvad denne strategi skal indeholde for at komme de mest udsatte borgere i møde. 

Vi har spurgt, hvilke konsekvenser ensomhed har for udsatte borgere, og hvilke eksisterende og velmenende politiske tiltag ensomheden kan spænde ben for? Hvilke erfaringer fra coronaperioden og andre lande bør tages med?

0:000:00