Annoncørbetalt indhold

Fordele ved at have en ladeboks til elbilen derhjemme

En elbil kræver opladning, og dette kan du både gøre med en offentlig ladestander eller med en ladeboks derhjemme. Hvilken type ladeløsning, du skal vælge, kommer helt an på dine individuelle behov og muligheder. Der er dog flere gode grunde til at få installeret en ladeboks derhjemme, og dem kan du blive klogere på her på siden.

Foto: NRGi
Annonce fra NRGi

Sådan lader du din elbil op
Du har formentlig været vant til at køre på tankstationen, når din bil har manglet benzin eller diesel, men hvis du har en elbil, kan dette være et overstået kapitel. En elbil kræver nemlig opladning, og der er flere forskellige måder, hvorpå du kan lade din elbil op. Du kan:
• Lade op derhjemme med en ladeboks
• Lade op ude ved offentlige ladestandere
• Lade op hjemme og ude med både en ladeboks og offentlige ladestandere


Hvilken ladeløsning, du skal vælge, kommer helt an på dine individuelle behov og dit kørselsmønster, men der er dog flere fordele forbundet med at have en ladeboks installeret derhjemme.

Derfor bør du have en ladeboks derhjemme
Udover at gøre brug af offentlighedens ladestandere når du er på farten, kan du med fordel få installeret en ladeboks derhjemme. Og dette er der flere gode grunde til.

Opladning lige ved hånden
Med en ladeboks til din elbil derhjemme i garagen eller indkørslen har du altid mulighed for at oplade din elbil. Det giver bevægelsesfrihed og en helt særlig tryghed at vide, at bilen kan starte med fornyet energi hver morgen. Du slipper samtidig for at føle dig afhængig af offentlighedens ladestandere, og du undgår derfor også eventuel ventetid og kø.

Vælg det bedste tidspunkt 
Ved at oplade elbilen derhjemme kan du også selv bestemme ladetidspunktet. Du kan udnytte din ladeboks på den smarteste måde, og dette vil sige, at du kan sætte bilen til automatisk at lade, når strømmen er billigst eller grønnest. På den måde har du både mulighed for at oplade økonomisk og klimavenligt.

Få refunderet elafgiften
Udover selv at kunne bestemme, hvornår du vil lade din elbil op, er der en økonomisk fordel forbundet med at have en ladeboks derhjemme. Du kan nemlig få refunderet elafgiften på den strøm, du bruger til opladning, når den kommer retur i 2. halvår af 2023. Denne refusion får du ikke, når du benytter dig af offentlige ladestandere, og dette gør derfor også, at du i sidste ende kan opnå en lavere pris på at lade op derhjemme.

Vær ladestation for andre elbiler
Alt efter hvilken ladeboksudbyder du har, har du mulighed for at lade andre elbilejere bruge din ladeboks til en pris, du selv vælger. På den måde kan du være ladestation for andre elbiler og tjene lidt på, at andre elbilejere lader deres biler med din ladeboks. Denne funktion kan du blandt andet få via Monta app'en, som NRGi har et samarbejde med.

0:000:00