Annoncørbetalt indhold

Spar på strømmen!

I dag er de stigende elpriser et stort problem for mange. Ingen kan undse sig, at vi må betale mere for strøm, men det rammer nogle hårdere end andre. Kan det betale sig at spare på strømmen? Ja, det kan det! Det er små forskelle, men som kan mærkes i det store regnskab. Når du sparer på strømmen, hjælper du også med at reducere den nationale CO2-udledning. De danske husholdninger står for ca. en tredjedel af energiforbruget i Danmark – det kan reduceres! Hvordan sparer man på strømmen? Her følger nogle gode råd.

Gode råd til at spare på strømmen
Der findes flere gode råd til at få elprisen ned.

Læs med her:

1. Fyld vaskemaskine og opvaskemaskine op. Statistikker viser, at vi vasker 3,2 kg tøj af gangen, selvom de fleste vaskemaskiner kan indeholde 5-6 eller 7-8 kg. Du kan desuden vaske ved lavere temperatur og spare strøm på den måde. Du kan også indstille opvaskemaskinen til at gå i gang, når strømmen er billig.

2. Tør tøj udenfor - hvis det er muligt. Tørretumblere sluger en del strøm, og du kan undgå at bruge den ved at tørre tøj udenfor. Det er faktisk også dårligt for indeklimaet at tørre tøj indenfor!

3. Du kan spare 5 % på varmeregningen, hvis du sænker temperaturen 1 grad i boligen.

4. Sluk for alle dine elektriske apparater om natten. Standby betyder ikke, at de er slukket.

5. Skift til LED pærer eller A pærer. De fleste danskere har gjort det allerede, men hvis du ikke har, er der store besparelser heri.

6. Optø frossen mad i stedet for at opvarme det direkte i gryden. Læg låg på mad, når du varmer det. Det er også bedre med induktionskogeplade. Hvis du alligevel overvejer at skifte, kan det være nu, du skal gøre det.

7. Brug strøm om natten så vidt muligt. Det kan være el-apparater, som kan indstilles til at køre om natten eller lade op om natten, hvor strøm er billigere.

8. Tjek dine gamle el-apparater. Nogle vil måske bruge meget strøm, og du kan derfor med fordel skifte dem ud. Husk at give dem til genbrug eller sortere dem korrekt, så apparaterne kan få nyt liv et andet sted.

Med disse råd kan du spare på elregningen. For nogle er det også muligt at søge om tilskud hos kommunen. Ønsker du flere tips til at spare på strømmen eller anden hjælp, kan du læse mere her på BoligZonen viden

0:000:00