Annoncørbetalt indhold

Teknologi er ikke kolde velfærdsmaskiner

Velfærdsforsker Anne Marie Dahler glæder sig til at være med til at udvælge forskningsprojekter der skal gavne velfærden i Danmark. Teknologi vil være vigtig, men ikke den eneste løsning. Hun er netop udpeget til bestyrelsen i den nyetablerede Carelinkfonden.

<span><i><br>"Teknologi kan ikke
erstatte den menneskelige omsorg, men kan være en hjælper",</i>&nbsp;siger Anne Marie
Dahler</span>

"Teknologi kan ikke erstatte den menneskelige omsorg, men kan være en hjælper",
 siger Anne Marie Dahler
Foto: Shutterstock
Carelinkfonden

Anne Marie Dahler siger selv, at hun hverken er teknologioptimist eller -pessimist, men ”teknologinysgerrig”. Og den nysgerrighed får den erfarne velfærdsforsker god brug for som bestyrelsesmedlem i den nyetablerede Carelinkfonden.

Fondens mål er at udvikle og forbedre velfærdssamfundet til gavn for borgerne i Danmark og derfor vil fonden støtte helt konkrete forskningsprojekter, der kan giver ny viden om effektivitets- eller kvalitetsforbedrende metoder indenfor velfærdsservice og velfærdsteknologi.

Carelinkfonden er en almennyttig fond stiftet af CarelinkGruppen, Danmarks største private udbyder af serviceydelser indenfor social-, sundheds-og beskæftigelsesområdet.

Til daglig er Anne Marie Dahler docent i anvendelse af teknologi og digitalisering i den offentlige sektor på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. Hun ser ingen problemer i, at det er en privat virksomhed der har givet midlerne til forskningen. Der er armslængde og uafhængighed, og Dahler mener, at det faktisk tjener Carelink til ære, at man nu vil bruge en del af de penge man tjente på at servicere danskerne med tests og vaccinationer under corona på forskning i velfærdssamfundet. ”Jeg går med de gode initiativer uanset hvor de kommer fra.”

”Jeg går med de gode initiativer uanset hvor de kommer fra", siger Anne Marie Dahler

Carelinkfondens bestyrelse består udover Anne Marie Dahler af en anden rutineret velfærdsforsker professor Bent Greve fra RUC og cand.polit og PhD, Robert Spliid, der har mangeårig erfaring fra en række ledende poster indenfor finanssektoren. Robert Spliid er udpeget til formand for Carelinkfondens bestyrelse.

Carelinkfondens
bestyrelse vil gøre det og enkelt at søge fondsmidler. Fra venstre: Bent Greve,
Anne Marie Dahler og formand Robert Spliid.

Carelinkfondens bestyrelse vil gøre det og enkelt at søge fondsmidler. Fra venstre: Bent Greve, Anne Marie Dahler og formand Robert Spliid.
Foto: Nicholas Tommerup Jensen

Anne Marie Dahler har selv forsket i velfærdsteknologier, der af nogen opfattes som kolde velfærdsmaskiner, og hun understreger derfor også, at hvis man vil bruge teknologi som erstatning for fysisk kontakt med syge, svage og ældre er det meget vigtigt at vide præcist hvordan teknologien opleves af borgerne:

”Teknologi er nødvendig, fordi vi har udfordringer med rekrutteringen til social- og sundhedssektoren, og Carelinkfondens opgave bliver bl.a. at understøtte forskning i hvor velfærdsteknologi giver mening.”


"Teknologi er nødvendig, fordi vi har udfordringer med rekrutteringen til social- og sundhedssektoren",
siger Anne Marie Dahler.
Foto: Shutterstock

Al forskning der støttes af Carelinkfonden vil blive stillet til rådighed til fri afbenyttelse for alle, både offentlige og private organisationer og interessenter.

Anne Marie Dahler har selv erfaring med at søge fondsmidler og det tror hun kan blive en fordel i arbejdet som bestyrelsesmedlem i Carelinkfonden:

”Jeg tror min egen viden gør, at jeg kan være med til at sætte gode og smidige rammer for ansøgningerne til Carelinkfonden”

Hvert år vil Carelinkfonden uddele 2 mio. kr og nu glæder Anne Marie Dahler sig bare til at komme i gang:

”Jeg synes det er superspændende at skulle være med til at prioritere forskningsprojekter. Der er virkelig brug for forskning i velfærden”

Læs mere om Carelinkfonden her

0:000:00